iDemo Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Ja razumem zelju raznih Drljaca i slicnih da nesto tako negde napishu kao i zelju raznih XY92 da to objave, al' brt - ko to cita - taj treba i C i D vitamin da krene da uzima. Moze i cink u tabletama i vishe da izlazi na sunce a manje da cita takve stvari. Mis'im - nista licno - al', brt, i to je neka posebna grupa ljudi, nije to bez vraga... Istina, jos su gori oni/ovi sto citaju komentare ispod takvih 'objava' al dobro - taj deo razumem - "imam i ja misljenje", nije drama.
noskich Posted September 12, 2021 Author Posted September 12, 2021 (edited) I opet, ponosim se sto zivim u Pjongjangu. Nema razlike u odjevanju! https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=09&dd=11&nav_category=78&nav_id=1921174 Dobili smo prvu pravu modernu totalitarnu državu?; "Imate 15 minuta da se snimite gde ste" Politikolozi i pravnici sa sve većom pažnjom posmatraju transformaciju Australije tokom 18 meseci pandemije u smeru totalitarne distopije. Edited September 12, 2021 by noskich
noskich Posted September 12, 2021 Author Posted September 12, 2021 (edited) 13 hours ago, Indy said: Autor tog lupetanja je neki Gojko Drljaca, koji je izgleda malo suvise visio po "freedumb" grupama na fejsbuku. Postoji (barem vec mesecima) organizovana kampanja (zna se odakle - iz domovine freedumba, prim. ured.) da se situacija u Australiji prikaze kao nekakva totalitarna nocna mora. Ranije sam kacio nesto na tu temu... Enivej, mejnstrim vesti u svim zemljama su generalno propaganda, a ne ono sto se dogadja (danas, vise nego ikada.) Sacuvajte svoj sud. A jel moze da se konkretno navede sta to tacno u tekstu nije istina? Posto ja bas i ne vidim. Hvala. Edited September 12, 2021 by noskich
magi Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 I opet, ponosim se sto zivim u Pjongjangu. Nema razlike u odjevanju! https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=09&dd=11&nav_category=78&nav_id=1921174 Dobili smo prvu pravu modernu totalitarnu državu?; "Imate 15 minuta da se snimite gde ste" Politikolozi i pravnici sa sve većom pažnjom posmatraju transformaciju Australije tokom 18 meseci pandemije u smeru totalitarne distopije.Čemu duplo postovanje?Sent from my SM-G950F using Tapatalk
magi Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Radi se o aplikaciji koju koriste u Južnoj Australiji za kućni (umesto hotelskog) karantina. Prevod i tumačenje na B92 su glupost (u boldu tvrdnje koje su netačne). Originalna vest od prošlog meseca na ABC, pa proveri sam, ako si uopšte sumnjao: How will South Australia's home quarantine trial work? Ako se ne varam, nešto slično koriste na Tajvanu i kod njih je virus opet spao do nule. SaENisam sumnjao, samo sam pomislio da je delimično istina ali da je deo priče izostavljen kao i za druge stvari o kojima piše članak. Ja protiv takve aplikacije nemam ništa.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
noskich Posted September 12, 2021 Author Posted September 12, 2021 (edited) 13 minutes ago, magi said: Čemu duplo postovanje? Sent from my SM-G950F using Tapatalk Nije propisno postavljen naslov i link. Nego onako izokola, da se devaluira znacaj teksta. Ajmo opet. https://spectator.com.au/2021/09/the-global-media-calls-out-australias-repressive-covid-order/ The global media calls out Australia’s repressive Covid order Edited September 12, 2021 by noskich
Indy Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 10 hours ago, noskich said: A jel moze da se konkretno navede sta to tacno u tekstu nije istina? Ceo tekst je neistinit i naprosto zao. To je najkonkretnije što ćeš dobiti, u rečniku koji ja koristim lična sloboda i sebičnost su sasvim različiti termini.
magi Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Nije propisno postavljen naslov i link. Nego onako izokola, da se devaluira znacaj teksta. Ajmo opet. https://spectator.com.au/2021/09/the-global-media-calls-out-australias-repressive-covid-order/ The global media calls out Australia’s repressive Covid order Pre će biti da ne čitaš postove nego samo bacaš bombe. Imaš gore započetu diskusiju o jednoj poluistini (aplikacija koja traži informaciju u roku od 15min).Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Gojko & Stojko Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 11 hours ago, magi said: Nisam sumnjao, samo sam pomislio da je delimično istina ali da je deo priče izostavljen kao i za druge stvari o kojima piše članak. Ja protiv takve aplikacije nemam ništa. Pa naravno da je takva aplikacija dobra i efikasna, takvu koriste na Tajvanu od prošle godine od početka pandemije pa svetsko udruženje glupana ne galami protiv uvođenja fašizma na Tajvanu pa naš mamin sinko noskich nema šansu da im papagajiše (to što ne čita postove na temi pre nego što krene da zagađuje je posebno infantilno). Ovaj tekst sa Harvarda je iz jula prošle godine: Country Spotlight: Taiwan’s Digital Quarantine System ... Travelers can choose to undergo quarantine at home or at a government approved quarantine hotel. The Taiwanese digital quarantine system tracks individuals during their quarantine period through the “Electronic Fence System,” which uses cell phone location data to ensure that travelers do not leave their quarantine location. If a traveler violates their quarantine by leaving their quarantine location, the government will issue an automated text message warning to their cell phone to notify them to return to their quarantine location, as well as to the relevant government authorities, ranging from the local police precinct and the local city government. Travelers are not permitted to turn off their phones or put their phone on airplane mode during their quarantine. The digital quarantine system sends automated SMS messages to individuals in home quarantine daily, and users can “directly reply to the messages to report their health conditions.” ... Nažalost, mi ovde nismo efikasni kao Tajvanci (doduše nismo ni u opasnosti kao oni, koji žive na prostoru manjem od Tasmanije a ima ih skoro kao svih Australijanaca, i nismo tako blizu Kine pa nemamo urgenciju da budemo tako efikasni), pa nismo uspeli da se izborimo sa Delta varijantom kao oni, u maju im je dnevni broj novozaraženih za sedam dana skočio sa 25 na skoro 500, ali je onda i jako brzo spušten na jednocifreni (COVID podaci za Tajvan ovde). SaE 1
noskich Posted September 13, 2021 Author Posted September 13, 2021 (edited) 49 minutes ago, magi said: Pre će biti da ne čitaš postove nego samo bacaš bombe. Imaš gore započetu diskusiju o jednoj poluistini (aplikacija koja traži informaciju u roku od 15min). Sent from my SM-G950F using Tapatalk Video sam sta je moj stojko pisao. Jeste tacno, aplikacija nije za sve gradjane, vec za one u kucnom karantinu. Ima li jos nesto sto je fakticki netacno u tekstu? Edited September 13, 2021 by noskich
Moracikus Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Zero covid je spasio 50tak iljada zivota medjutim sada postaje besmislen. Nastaviti sa ovim maltretiranjem naroda zbog 5k zivota uglavnom antivaksera je izuzetno opasna gimnastika. Da se strpimo jos 6 nedjelja da svako bude ponudjen cjepivom pa krenemo da zivimo kao ostatak zapadnog svijeta. 1
Indy Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 1 hour ago, Moracikus said: Zero covid je spasio 50tak iljada zivota medjutim sada postaje besmislen. Nastaviti sa ovim maltretiranjem naroda zbog 5k zivota uglavnom antivaksera je izuzetno opasna gimnastika. Da se strpimo jos 6 nedjelja da svako bude ponudjen cjepivom pa krenemo da zivimo kao ostatak zapadnog svijeta. Nije da se sasvim ne slazem s tim sto pises (sto je samo po sebi neobicno), ali... ovako izgleda 1 deo tog zapadnog sveta (ovo posebno cesto obilazim, posto mi tamo zive najrodjeniji). Niposto ne zelim nesto ovako ovde.
noskich Posted September 13, 2021 Author Posted September 13, 2021 1 hour ago, Indy said: Nije da se sasvim ne slazem s tim sto pises (sto je samo po sebi neobicno), ali... ovako izgleda 1 deo tog zapadnog plutokratskog sveta (ovo posebno cesto obilazim, posto mi tamo zive najrodjeniji). Niposto ne zelim nesto ovako ovde. Ispravka mala.
Gojko & Stojko Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 8 hours ago, noskich said: Video sam sta je moj stojko pisao. Jeste tacno, aplikacija nije za sve gradjane, vec za one u kucnom karantinu. Ima li jos nesto sto je fakticki netacno u tekstu? Opet pokušavaš da budeš duhovit uzimajući mog stojka u usta - batali, nije smešno. Što rekao ovaj doktor Džamail Rifi u dokumentarcu kad je komentarisao protestante protiv vakcina i australijskog "fašizma" - protiv gluposti nema vakcine. (Preporučujem gledanje i svima van Australije, video je dostupan i ne treba VPN) The Good Doctor | Dr Jamal Rifi Dr Jamal Rifi is a GP who’s sacrificed his retirement, and his front yard, in the battle against the nation’s worst Covid outbreak. Australian Story first featured Dr Rifi in 2015 when he was paying a high price for speaking out against the radicalisation of Muslim youth. Fast forward six years and he is again in the spotlight as he fights to protect his community against the deadly Delta strain as he helps vaccinate his community against the deadly Delta strain. When the virus first arrived in Australia in March last year, Dr Rifi immediately set up a drive-through testing clinic in his front yard in Southwest Sydney and later a vaccination clinic in the carpark of his medical centre. Meanwhile, his dreams of travelling Australia in the company of wife Lana remain on hold, and his custom-designed motorhome waits outside his medical clinic. SaE
iDemo Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Kad na TVu kazu 'tradies' ja pomislim na ekipu 'bildera/developera' koja sklapa drvene i ostale konstrukcije, dize krovove i ostalu galanteriju, stavlja plocice i bla, bla, bla... - al' mi nikad nije palo na pamet dau istu kategoriju spadaju i profili tipa ekipe za odrzavanje Sydney Water-a (i sub-contractor-i), razni distributeri struje i slicna ekipa. #realno - neki od njih mozda imaju isti tip licence kao i oni drugi al', brt, mislio sam sasvim naivno da i medju njima ima 'essential' ekips i ostala sitna bOranija... Sta jos reci - nisam dobro mislio. : da bi radili moraju ili da budu pravoslavno vakcinisani (2x od iste marke) i/ili da se testiraju 'rapid antigenskim testom' - ono - svako jutro kad dodju na posao...
Recommended Posts