dragance Posted June 7, 2021 Posted June 7, 2021 15 minutes ago, red star forever said: Ali ne razumijem zašto ne može? Ozbiljno pitanje, je li koriste druge tehnologije ili nešto? Ja i ne znam kako se to radi.. Ista je država u pitanju, nije mi logično Pa nije ista država.
dragance Posted June 7, 2021 Posted June 7, 2021 (edited) Pa ozbiljno, svaki stejt ima svoja ministarstva, premijere, vlade i tehnologije. Zdravstvo i logistička podrška nisu na federalnom nivou. Samim tim je sve drugačije. Edited June 7, 2021 by dragance
red star forever Posted June 7, 2021 Posted June 7, 2021 Pa ok, u pravu si. Samo me zanima znamo li šta je ta razlika da možemo kategorički tvrditi da "tracing" u VIC jednostavno ne može biti kao u NSW?
iDemo Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 1 hour ago, red star forever said: Samo me zanima znamo li šta je ta razlika da možemo kategorički tvrditi da "tracing" u VIC jednostavno ne može biti kao u NSW? 'Drzave' treba ukinuti a njih poslati da oru i kopaju, da nesto privredjuju... #realno - ni meni nije jasno odakle uopste takvo misljenje i razmisljanje??
dragance Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 Primera radi, track & trace je totalno nefunkcionalan u UK. Loš izbor tehnologije, još gora egzekucija programa, a postoje isti problemi sa “državama” i ovde.
Gojko & Stojko Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 On 6.6.2021. at 19:15, Miki_belavista said: Pre 10 godina.Noksich je naveo visoke cene nekretnina. Koliko su sada takve kuce i stanovi u SIdneju? Koliko je inflacija za ovih 10 god? Evo jedan članak iz Heralda od pre tri dana, govori o kretanju cena nekretnina u Sidneju i Melburnu, a donosi i neke podatke o drugim zemljama engleskog govornog područja. ‘Craziest’ market in 30 years: the impact of the global housing boom Što se tiče primanja, australijska poreska uprava (ATO) je juče objavila detaljne statistike za prihode za poresku godinu 2018-2019 (poreska godina je ovde od 1. jula do 30. juna), što je pretposlednja završena godina. Koga interesuje, može da pogleda tabele po zanimanjima (Snaphot, pa tabela 7C) ili rangiranim po procentima (tabela 16A). Poreske stope su ovde, gde na dnu imaju linkovi za izračunavanje neto plata. Za potpunu sliku o dostupnosti nekretnina, dobar sajt za poređenje stambenih kredita - ima i kalkulatore za rate za otplaćivanje. SaE 1
Miki_belavista Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 6 hours ago, Gojko & Stojko said: Evo jedan članak iz Heralda od pre tri dana, govori o kretanju cena nekretnina u Sidneju i Melburnu, a donosi i neke podatke o drugim zemljama engleskog govornog područja. ‘Craziest’ market in 30 years: the impact of the global housing boom Što se tiče primanja, australijska poreska uprava (ATO) je juče objavila detaljne statistike za prihode za poresku godinu 2018-2019 (poreska godina je ovde od 1. jula do 30. juna), što je pretposlednja završena godina. Koga interesuje, može da pogleda tabele po zanimanjima (Snaphot, pa tabela 7C) ili rangiranim po procentima (tabela 16A). Poreske stope su ovde, gde na dnu imaju linkovi za izračunavanje neto plata. Za potpunu sliku o dostupnosti nekretnina, dobar sajt za poređenje stambenih kredita - ima i kalkulatore za rate za otplaćivanje. SaE
Miki_belavista Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 Detaljna statistika nema sta.Kod nas je to nemoguce posto je Srbije haos gde pola ljudi zaradjuje na crno. Ali kakve su bile cene kad su tvoji prijatelji kupovali na primer krajem 90-ih? Vecina se slaze da je nekad tamo bilo bolje prosecnom coveku. Sto se plata tice,svudge se oseca konkurencija Kine,mada su plate u AUS u svetskom vrhu.
pacey defender Posted June 8, 2021 Posted June 8, 2021 NIje me mrzelo, mada ne znam koliko je imalo smisla , elem, u zgradi u kojoj sam onomad kraće boravio u Sidneju prošao sam kroz istoriju prodaje stanova. Sa pretpostavkom da Domain daje realne cene prodatih stanova, u rasponu od 9 godina, isti stan prodao se za 516 pa za 700 hiljada AUD. https://www.domain.com.au/16-7-bay-drive-meadowbank-nsw-2114-2008072193 https://www.domain.com.au/16-7-bay-drive-meadowbank-nsw-2114-2014882008 Skok 35% u ceni. Međutim, kada se pogleda kurs AUD/USD u momentu dve prodaje, ispada da su stanovi prodati po 459 odnosno 490 USD (kursevi 0.89 odnosno 0.69). Nije neka uteha za domaće kupce jer im prihodi u proseku sigurno nisu skočili 35% u 9 godina, ali za nekoga ko bi imao američke šolde, ovo i nije neki drastičan skok u cenama u rasponu od 9 godina. 1
Gojko & Stojko Posted June 10, 2021 Posted June 10, 2021 On 9.6.2021. at 4:02, Miki_belavista said: Detaljna statistika nema sta.Kod nas je to nemoguce posto je Srbije haos gde pola ljudi zaradjuje na crno. Ali kakve su bile cene kad su tvoji prijatelji kupovali na primer krajem 90-ih? Vecina se slaze da je nekad tamo bilo bolje prosecnom coveku. Sto se plata tice,svudge se oseca konkurencija Kine,mada su plate u AUS u svetskom vrhu. Tad su bile mnogo niže, od Olimpijade 2000. pa negde do kraja 2003. je bio jak porast, posle toga su cene malo pale ili sporo rasle, a onda je negde od 2011. do 2017. išao brži rast. Ovaj drugi rast, kao i ovogodišnji rast su usled jako (rekordno) niskih kamata na kredite, trenutno mogu da se na par godina fiksiraju rate sa kamatom od ispod 2%, što ovde nikada nije bilo. Ono što dodatno utiče na sadašnji rast je posledica toga što se dosta profesionalaca usled kovida vratilo iz US i UK (tj. Njujorka i Londona) da ovde žive za stalno i kupuju nekretnine. On 9.6.2021. at 7:24, pacey defender said: NIje me mrzelo, mada ne znam koliko je imalo smisla , elem, u zgradi u kojoj sam onomad kraće boravio u Sidneju prošao sam kroz istoriju prodaje stanova. Sa pretpostavkom da Domain daje realne cene prodatih stanova, u rasponu od 9 godina, isti stan prodao se za 516 pa za 700 hiljada AUD. https://www.domain.com.au/16-7-bay-drive-meadowbank-nsw-2114-2008072193 https://www.domain.com.au/16-7-bay-drive-meadowbank-nsw-2114-2014882008 Skok 35% u ceni. Međutim, kada se pogleda kurs AUD/USD u momentu dve prodaje, ispada da su stanovi prodati po 459 odnosno 490 USD (kursevi 0.89 odnosno 0.69). Nije neka uteha za domaće kupce jer im prihodi u proseku sigurno nisu skočili 35% u 9 godina, ali za nekoga ko bi imao američke šolde, ovo i nije neki drastičan skok u cenama u rasponu od 9 godina. Sve tačno za skok, ali ne verujem da ovo poređenje sa stranim valutama ima smisla. Ima kupaca sa strane, ali ne mnogo i ne verujem da nešto mnogo vode računa o trenutnom kursu dolara. SaE 1
Moracikus Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 Glavni faktor rasta trenutno je povratak Ozija. Oko 350k se vratilo i potraznja u predradjima nikad nije bila veca. Svi hoce full block house u "otuznu suburbiju" Za poredjenje je da bi bez kovida u istom periodu doslo oko 200k novih rezidenata uglavnom praznih dzepova. Niske kamate su samo dodatak ovome. Sa druge strane, nema studenata iz Azije i rente stanova u gradskom jezgru prakticno ne postoje. Dusu dalo za naseg Noskisha.
iDemo Posted June 11, 2021 Posted June 11, 2021 1 hour ago, Moracikus said: Glavni faktor rasta trenutno je povratak Ozija. Oko 350k se vratilo... Gde si ovo pronashao? Ne mislim na faktor nego da se 350k vratilo. Mis'im - ono - jednostavna matematika: avio prevoz je prestao da radi 23/aprila 2020. godine ( #nepitajmekakoznam ) pa je na kashicicu uspostavljan i prekidan - da zaokruzimo - pre godinu dana (a nije nego je manje, #nepitajmekakoznam). Na stranu da svi ti avionu dolaze polupraznipuni, ne secam se vishe koliko su uspevali da stave putnika al' to ionako nije bilo pitanje aviona/kamiona nego dnevnih/nedeljnih limita na aerodromima u Syd, Mel... Ako to zanemarimo i pretpostavimo da je svaki dan u zemlju dolazilo po 950 ljudi (Ozija koji su se vracali(tm)) to onda nekako izadje - zaista - na 350k. Naravno, niti se 1000 vracalo dnevno niti je taj period (do sada) bio dug 365 dana tako da taj analiticar™ koji je procenio 350k ne da laze nego - verovatno - i krade - al' dobro - jos ga u kradji niko nije uhvatio... S druge strane - kad se pogleda statistika (za april 2021) - u aprilu je zaista uslo 65k (puta 6, konzervativno) - izadje na 350k al' ostane da se pita sta znaci "konzervativno". I tako... Na istu temu - TheAge javlja (ili je 'ovlashcen da objavi' ) sledece Quote Brain gain: Australian expats are back home in Melbourne ... https://www.theage.com.au › ... › Melbourne after COVID 27 Mar 2021 — She is one of more than 480,000 Australians who have returned since the beginning of the COVID-19 pandemic – close to half the total number U svakom slucaju - niko ne pominje broj ljudi koji su izashli/otishli (a nije mali) - jedino je svima zajednicko to - 'u rinfuzi' - baratanje brojevima - uz obavezno 'mame mi'. Da ne bude zabune - nista od ovoga nije upuceno @Moracikus nego onako - gundjam™ na medije u nacelu. I u pojedinostima.
Recommended Posts