Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Kuća u Australiji ili stan. SAN!

Posted

Netačno.

Australski san je kuća + još jedna kuća kao investicija.

Posted
2 minutes ago, Moracikus said:

Netačno.

Što više kuća kao investicija, tvrđi san.

Posted
5 hours ago, Moracikus said:

Netačno.

da li ima bazen ili izlaz na okean?

Posted
8 hours ago, MilenaS said:

da li ima bazen ili izlaz na okean?

Takvim tvrdim snom mozes da se popisas u gace :s_a:

Posted (edited)

Pustite puste snove, da se mi malo vratimo na javu:

-1 celu noć bez ikakvog grejanja i izolacije u zidovima. Zid leden 6 meseci u godini. I onda nakon takve ledare evo u raspalom vozu do posla takodje bez ikakvog grejanja. A poslodavac ume da kaze: ako si bolestan možeš da radiš od kuće.

Kad čujem da se u Srbiji žale kako to grejanje nije uključeno u Oktobru ili eto isključeno je u Aprilu sve mi nešto dodje hladno oko srca.

FB_IMG_1531692062471.jpg

Edited by noskich
Posted

Pa ne mogu da radim od kuće od gipsanih ploca bolestan. Radije ću bolestan otići na posao jer tamo ima kakvo takvo grejanje. Eto i takva raspala kuća bez izolacije 1,3 miliona. Morate biti multimilioner da biste u Sidneju mogli da priuštite kuću sa izolacijom i centralnim grejanjem.

Posted

A grijanje vam ne pada na pamet da upalite ako je zima?

Posted
20 minutes ago, Tpojka said:

A grijanje vam ne pada na pamet da upalite ako je zima?

Nema u Sidneju grejalica da se kupi, izgleda... :(

Zemlja trećeg sveta...

Posted

Plus račun zimski skoči za 20-30 dolara?
Što jes', jes': bolje 'ladne kosti.

Posted
47 minutes ago, noskich said:

Pustite puste snove, da se mi malo vratimo na javu:

-1 celu noć bez ikakvog grejanja i izolacije u zidovima. Zid leden 6 meseci u godini. I onda nakon takve ledare evo u raspalom vozu do posla takodje bez ikakvog grejanja. A poslodavac ume da kaze: ako si bolestan možeš da radiš od kuće.

Kad čujem da se u Srbiji žale kako to grejanje nije uključeno u Oktobru ili eto isključeno je u Aprilu sve mi nešto dodje hladno oko srca.

Ako nemaš grejanje jedi kolače idi na skijanje da se zagreješ. Svanuo ti bluebird day na Mt Perisher:

Perisher.JPG.b9d400e02b6f2957a6d894a0c0904bae.JPG

Posted
1 minute ago, Tpojka said:

Plus račun zimski skoči za 20-30 dolara?
Što jes', jes': bolje 'ladne kosti.

Pa da... A verovatno je negde i zabranjeno staviti izolaciju na kuće, pa ljudi zato ne stavljaju...

Mislim, mene je, da kompletno izolujem dvospratnu kuću, nekim najsavremenijim mambodžambom izašlo oko 10Kevra... Kontam da je i u Austarliji neka slična cifra, ali izgleda da tamo ljudi iz nekog razloga ne smeju da izoluju kuće...

Posted

Možeš uvek da odeš u Severnu Koreju, tamo ti država da stan, dobiješ besplatno grejanje zimi. Oh, wait, možda i nema grejanja? 

Posted (edited)
45 minutes ago, radisa said:

Nema u Sidneju grejalica da se kupi, izgleda... :(

Zemlja trećeg sveta...

Hoce grejalica da zagreje kada je -1 bez izolacije. Vidi se da pricas iz iskustva.

39 minutes ago, radisa said:

Pa da... A verovatno je negde i zabranjeno staviti izolaciju na kuće, pa ljudi zato ne stavljaju...

Mislim, mene je, da kompletno izolujem dvospratnu kuću, nekim najsavremenijim mambodžambom izašlo oko 10Kevra... Kontam da je i u Austarliji neka slična cifra, ali izgleda da tamo ljudi iz nekog razloga ne smeju da izoluju kuće...

Mozes ti da "kontas", nemas uopste predstavu o cenama ovde. Toliko je jeftino da "only 2.6% of Australian homes have double-glazed windows compared with 100% of homes in Finland and Sweden":

https://www.adelaide.edu.au/news/news68322.html

HIGHER RATE OF HYPOTHERMIA DEATHS IN SA THAN IN SWEDEN

Edited by noskich
Posted

Pa da, tu je sve skupo... Da vidimo...

https://www.sparkhomes.com.au/eps-panels-cool-room-panels

Vidim da su cene za 50mm poliuretanski panel $33 za m2 ... Takav ja imam kod mene i radi posao u daleko hladnijoj klimi, ako bar malo greješ unutra...

Recimo da za dvospratnu kuću, grubo treba 7*10*4=280m2 za zidove i 120m2 za krov...

To je 400 kvadrata, po ceni od 33$ to izađe za metarijal 13200$... Neka su i ruke još toliko, eto 25-26k$ da izoluješ kuću od 200 kvadrata...

Baš skupo spram Australijskih plata, ubilo se...