dragance Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 On kaže da je legalno, a mi smo budale, pa neka ATO presudi. Pošalji im dopis noskichu da vidimo šta kažu. Ako ti je trta, zašto?
iDemo Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Kao da neko jos ima dilemu o cemu se radi... :))))
Tpojka Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 5 hours ago, magi said: Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zverilla Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 On 12/20/2017 at 2:30 AM, peralozac said: Noskiču, sve najbolje u Novoj godini uz mali poklon - besplatan savet od mog knjigovođe. Umesto mašnice primeti da figuriraš kao prijatelj Hi Pero Ložaču, I contacted the ATO in relation to your friend's question and was advised that if the rent is received periodically such as fortnightly or monthly it would have to be reported as income, but if received as a lump sum it would not have to be reported. If the first scenario applied and he had to declare the rent as income it would be reported as other income and not as rent since he is not the house owner and he would not be able to claim any deductions. Kind regards, Knjigovođa On Juče, Pera Ložač wrote: Hi Knjigovođo, Hope you are well. I have a quick question - I have a friend who is renting a house (he is not the house owner) and also subletting one of the rooms. Is he required to declare the rent he receives from his subtenant as income to ATO? Kind regards, Pera Ložač noskich bog trolova, dobija sve za badava prvo ne placa hranu jer se snalazi po kraju onda ne placa kiriju jer se snalazi po kraju sad ne mora ni knjigovodju da placa, jer dobija besplatne savete od tudjih knjigovodja
Tpojka Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 3 minutes ago, Zverilla said: sad ne mora ni knjigovodju da placa, jer dobija besplatne savete od tudjih knjigovodja Isto mi palo na pamet kad je okačeno. Eto mu odličan poklon za rodj.
Moracikus Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Zato obozavam AU. Nema sanse da jure pilichare poput majstora, azijakih restorana, automehanicara, Noskicha...zbog par iljada neplacenom poreza godisnje. Neka gorepomenuti samo zive u iluziji kako prcaju sistem a zadovoljavaju se mrvicama koje ostanu od legalnog biznisa.
MilenaS Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 9 hours ago, Moracikus said: Zato obozavam AU. Nema sanse da jure pilichare poput majstora, azijakih restorana, automehanicara, Noskicha...zbog par iljada neplacenom poreza godisnje. Neka gorepomenuti samo zive u iluziji kako prcaju sistem a zadovoljavaju se mrvicama koje ostanu od legalnog biznisa. Njemu supruga ne radi, a ovamo šalje novac ocu u Tajlandu? plus sada ima bebu, dakle radi mu suspruga na crno a ovamo uzima poreske olakšice na bebu i suprugu, sada mi je jasno zašto veliki aktivista protiv plutokratije, vegan i budista je odlučio da ima dete, da bi dobio popust na porez!!! OMG, umireeeem. Znači kada dođem u AUS prvo da zatrudnim?
Zverilla Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 big fucking deal sto noskich gleda da zakine par dolara australijskom poreskom, nije nista ni bolji ni gori od svih ostalih australijanaca koji ce to isto pokusati. a sve njih da stavis na kamaru, razlika za poresko je manja nego kad neka velika korporacija mudro i nadasve legalno izmuva porez (recimo apple sa njihovim isisavanjem novca u poreske rajeve, a sve na ime licenci i fantomskih usluga) iritantno je sto on tu svoju aktivnost predstavlja kao nesto sasvim ispravno, a sebe kao poreskog aMdjela.
MilenaS Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 tako on gleda da zakine i trgovcima na pijacama, i za avionsku kartu mu teško da doda 200 bahta...a bogami, nema foruma gde ljude odlaznike za AUS pokušava da ubedi kako je jako loša situacija u australiji, grcate u problemima.
palikaris Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 On December 23, 2017 at 4:39 AM, MilenaS said: Ajde ljudi, stvarno ovo je malo degute čija supruga je lezbejka... nema smisla o tome govoriti. Zajebavas nas, jelda? Ti prva potežes priču o ženama, tračaris ovde i baljezgas na milion strana samo o tome, njegova žena ovo, a on ono, neka džaftarenja, i sad kao nemojte nije u redu
MilenaS Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 51 minutes ago, palikaris said: Zajebavas nas, jelda? Ti prva potežes priču o ženama, tračaris ovde i baljezgas na milion strana samo o tome, njegova žena ovo, a on ono, neka džaftarenja, i sad kao nemojte nije u redu pa to da li je lezbejka i tako privatne stvari, mislim degute je, a ovo da laže za porez sigurno, jer sam priča nepovezanu priču.
Pontijak Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 On 23/12/2017 at 6:17 AM, noskich said: To sto ja imam benefit da zivim besplatno u kuci je placeno trudom da se kuca iznajmi, opremi namestajem o mom trosku, poveze na sve rezije, cisti i odrzava, nalazi cimere i resava probleme. Svi rizici shtete nanete kuci i namestaju, praznih soba, odrzavanja kucnog reda... su moji. Cimeri se pojave, placaju kiriju i odu. Nikakve rizike ni obaveze osim placanja kirije i postovanja kucnog reda nemaju. Ko misli da mu to odgovara neka proba pa vidi. Potpuno legalno i legitimno. e pa sto nisi odmah na pocetku to ovako objasnio jer ovo meni zvuci OK j
dragance Posted December 26, 2017 Posted December 26, 2017 Mali plutokrata preduzetnik. Sasvim ok samo što go ne lišava odgovornosti da prijavi prihod taksenim organima.
Meazza Posted December 26, 2017 Posted December 26, 2017 Bravo, noskich. Ovo kao kad se digla frka oko Radulovicevog poreza u USA. Koga boli qrac...
dragance Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 Realno, ne boli nikog sve dok ti ne kenja kako on živi najispravnije, a od poreza ima “samo posete lekaru opšte prakse”. Dok od istog poreza ubira platu, a ovamo još vara za porez. Svako ima svoja posla, ali još nisam nikoga video da je toliki hipokrita i prevarant.
Recommended Posts