noskich Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 2 minutes ago, Moracikus said: Obezbjedjen 2soban stan na 5 min od posla i 60k plata. Da ili ne? Plata I ne treba u drustvu u kojem su nuznosti svima obezbedjene.
noskich Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Bolje zive stranci u Koreji. Lokalci ne.
Moracikus Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Znaci ne. Ok samo da znam za ubuduce reference
MilenaS Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 kolika je plata u Koreji? i koji vid posla? da li imaju penziono i pravo na kredit?
banecare1 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 8 minutes ago, MilenaS said: @banecare1 ma meni strašno da se neko ubđuje ljude da ako želiš porodicu ili je imaš bolja ti je kina nego australija. Da sada prosečan srbin u Kini može da uštedi za stan i penziju, a inače ja sam pročitala taj članak, to je sponsor content za jednu firmu agenta koji šalje naše da rade i onda žderu provizijama, a druga opisana firma je ono bez veze sa predavanjem, export import firma, smejurija od poređenja, jer lično znam naše pilote u Papui koji su otišli da rade, ima nas širom sveta, jbt ni ne znam gde nas nema, ali to nije reprezentativno, više izuzetak slabije pratim ovu temu, nisam video taj deo sa ubedjivanjem na relaciji aus/chn. nije mi jasno kako izgleda taj presecni srbin u kini, tako da bolje da ne ulazim u diskusiju jer nisneznam, vidis kol'klko negacija u jedno maleckom pasusu ove ljude iz clanka znam i bio sam u firmi. nisam primetio da rade na slanju nasih ljudi na rad, ali mozda su sada poceli. njihova firma, njihova posla....
MilenaS Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 @banecare1 dve firme su spomenute na koju mislite?
Moracikus Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 (edited) Covjek odbio 2sobni stan u fenci kraju Sydneya na 5 minuta od kancelarije za 4000 AUD mjesecnu platu. To vam je kao u BG da zivite u krugu dvojke placen vam je stan i pjesacite do posla za 1200 eura mjesecno Edited December 2, 2017 by Moracikus
banecare1 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 7 minutes ago, MilenaS said: @banecare1 dve firme su spomenute na koju mislite? tek sada vidim da ima i druga firma na drugoj stranici. mislim na prvu firmu
pbg12345 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 26 minutes ago, banecare1 said: slabije pratim ovu temu, nisam video taj deo sa ubedjivanjem na relaciji aus/chn. nije mi jasno kako izgleda taj presecni srbin u kini, tako da bolje da ne ulazim u diskusiju jer nisneznam, vidis kol'klko negacija u jedno maleckom pasusu ove ljude iz clanka znam i bio sam u firmi. nisam primetio da rade na slanju nasih ljudi na rad, ali mozda su sada poceli. njihova firma, njihova posla.... ako nije problem, posto koliko sam shvatio dosta vremena provodis u kini, kakav je tvoj utisak koliko nasih zivi/radi tamo? nije da je preterano bitno, ali meni ova brojka od 300 zaista deluje preterano malo
pbg12345 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 35 minutes ago, noskich said: Navedeno kao benefit zaposlenja tamo. Izvrces ono sto sam napisao. Ovde je luksuzom nazivano ziveti u stanu sa dve spavace sobe blizu posla za porodicu sa detetom. E pa tamo ocigledno nije. i dakle iz te odvratne australije, gde su po tebi zivotni uslovi jako losi, dobijes mogucnost preseljenja u koreju. tamo dobru platu, bonuse, medicinsko osiguranje, razne druge privilegije i kao slag na tortu dvosoban stan u centru besplatno. i tebi ne padne na pamet da se opustis i uzivas u tome, nego ti je prva ideja kako da izdas (makar jednu) sobu tog stana i uzmes dodatne pare? zaista? ne zajebavas se? a sad pominjes i porodicusa detetom, dakle sve isto, osim sto ovaj put iznajmljujes (verovatno) deciju sobu, a vas troje u jednu sobu, da bi uzeo dodatne pare od izdavanja sobe besplatnog stana ("posto kuce/stanovi ne treba da zvrlje prazne sve dok ima ljudi kojima je problem da se zbrinu")? zaista? ne zajebavas nas?
MilenaS Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 31 minutes ago, banecare1 said: tek sada vidim da ima i druga firma na drugoj stranici. mislim na prvu firmu prva firma je legitimna i to je posao uvoza i izvoza, nije reprezentativa situacije, ovde se je napominjalo kako si kao bog ako odeš u Kinu da radiš kao nastavnik, a da treba zaobilaziti Australiju u širokom lugu.
banecare1 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 (edited) 23 minutes ago, pbg12345 said: ako nije problem, posto koliko sam shvatio dosta vremena provodis u kini, kakav je tvoj utisak koliko nasih zivi/radi tamo? nije da je preterano bitno, ali meni ova brojka od 300 zaista deluje preterano malo ima vise sigurno. ja zivim u kini i secam se da je pre 10ak godina brojka iz ambasade srbije bila cca 300 (da li za kinu ili samo za peking zaboravio sam). moj utisak je da ima preko 1000 sada. Edited December 2, 2017 by banecare1 bacio sam pogled na broj korisnika u pek/sha wechat grupama
Random Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Još malo pa većina! Sent from my SM-G950F using Tapatalk
noskich Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 (edited) Nista nisam odbio jer ponuda ti je besmislena. Krov nad glavom je nuzan ali ne svodi se sve samo na njega, ima drugih nuznih potreba. Sta se desava ako se tesko razboli clan porodice recimo? Edited December 2, 2017 by noskich
noskich Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 (edited) 45 minutes ago, pbg12345 said: i dakle iz te odvratne australije, gde su po tebi zivotni uslovi jako losi, dobijes mogucnost preseljenja u koreju. tamo dobru platu, bonuse, medicinsko osiguranje, razne druge privilegije i kao slag na tortu dvosoban stan u centru besplatno. i tebi ne padne na pamet da se opustis i uzivas u tome, nego ti je prva ideja kako da izdas (makar jednu) sobu tog stana i uzmes dodatne pare? zaista? ne zajebavas se? a sad pominjes i porodicusa detetom, dakle sve isto, osim sto ovaj put iznajmljujes (verovatno) deciju sobu, a vas troje u jednu sobu, da bi uzeo dodatne pare od izdavanja sobe besplatnog stana ("posto kuce/stanovi ne treba da zvrlje prazne sve dok ima ljudi kojima je problem da se zbrinu")? zaista? ne zajebavas nas? Covece, rec je bila o solo coveku od 23-24 godine drugaru sa kojim sam krace vreme ziveo pre 10ak godina. Coveku koji samo prespava kod kuce. Veze nema sa mnom. Mogao je sa tom sobom da radi sta hoce. Airbnb Sam naveo kao jednu of alternativa, a ti se za to hvatas kao pijan plota. Edited December 2, 2017 by noskich
Recommended Posts