Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Jedino nigde nema kompjutera sa PPP-om.

Posted

Noskiću, kakvi su ti ono dresovi na štriku kod bureta, Thai i Aussie? Navijačke majice ili baš official gear?

Opet vlasnistvo gosta.

Posted (edited)

u mojim sve češćim razmišljanima o odlasku i životu u Australiji naletim na goddamn hippie-a! :mad:

ja, ako odem, ima da živim u kući na litici obale okeana, nešto kao ona dona hej sa 24 kičn :sleep:

Neka ti je sa srecom: http://smh.domain.com.au/real-estate-news/sydneys-median-house-price-pushes-through-800000-20140723-zvxjw.html

Sydney's median house price pushes through $800,000.

Ovo ti je median. Za liticu racunaj duplo najmanje. 

Edited by noskich
Posted

ti mora da sedis na 1 golemom™ koferu sa stotkama kad zivis tako bijedno™ - bolje sjediti na kovcegu punom konvertibilne valute nego li sjediti na praznome kovcegu /moj doprinos alan fordu/

• Hvala 1
Posted

Pre nekoliko dana je objavljen UN HDI izvestaj: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

Norveska i Australija se ne pomeraju sa prvog i drugog mesta.

Juzna Koreja je prestigla Japan.

Singapur je uspeo da upadne u prvih deset.

Kuba je ispred Kuvajta i Hrvatske, a Belorusija ispred Rusije i Bugarske.

Srbija je dosta pala. Prosle godine je bila u rangu Malezije, sada za promil bezi Brazilu.

Tajland je uspeo da predje iz srednje razvijene u visoko razvijenu kategoriju.

Posted (edited)

ti mora da sedis na 1 golemom™ koferu sa stotkama kad zivis tako bijedno™ - bolje sjediti na kovcegu punom konvertibilne valute nego li sjediti na praznome kovcegu /moj doprinos alan fordu/

Opet stvar perspektive. Meni izgleda bedno provoditi 8 sati dnevno (a efektivno preko 10 ukljucujuci prevoz i pripremu) tokom najboljeg dela dana (dok sunce greje) radeci nesto u cemu ne uzivas samom po sebi vec ga radis iz nuznosti jer mislis da mora tako, Da moras da otplacujes kucu 30 godina tokom kojih samo prespavas u njoj, otplacujes kola da bi stigao na posao, a da ne moras da stignes na posao ne bi morao ni da ih imas itd itd.

A sebe dovedes u poziciju da 100% zavisis od tog posla i ako ga izgubis i ne mozes da nadjes novi bankrotiras - ne mozes da platis rate za kredite koje si uzeo. Sebe dovodis u polozaj totalne zavisnosti i strepnje tako da ne smes ni da zucnes ako ti nesto na tom poslu smeta. 

Edited by noskich
Posted (edited)

Šta kažu Buda i Budadas na ovakvu oholost? Jebe te što si previše sujetan, to kvari celu tu ideologiju jednostavnosti.

nego ti reče da radiš u banci?

Edited by Грешни Василије
Posted

pa radi upravo tako kako opisuje, pati se ko zuti, jede smece i zivi gore od robijasa, ali se tesi da je to sve privremeno; cilj je na vidiku, kamarica raste... 

Posted

a vi ste u misiji da mu objasnite da zivi pogresno ?

Posted

mene malko iritira taj patronazni ton koji nam se udostoji obratiti... ono, svi ste vi robovi, ja jedini znam sta je pravi zivot i tako to

inace nek zivi kako hoce

Posted (edited)

Šta kažu Buda i Budadas na ovakvu oholost? Jebe te što si previše sujetan, to kvari celu tu ideologiju jednostavnosti.

nego ti reče da radiš u banci?

Kakvu oholost? Izrazavam svoje misljenje.

Da, radim dok ne budem bio u poziciji da ne moram vise da radim. Jer sam rodjen kao rob. I radim na tome da otkupim svoje ropstvo. Imam dovoljno za sebe, ali ne i za porodicu. A da prestanem da radim ne bi bio nikakav kraj sveta. Nista nikome ne dugujem, troskovi su mi mali i mogu da ih pokrijem povracajem na investicije. Kazem opet radim i dalje zbog porodice. I ako mi se nesto ne dopada na poslu nemam nikakav problem da to kazem.

Najvrednija stvar je miran san.

Edited by noskich
Posted

pa zato ga i bockam, naravno da mi nije misija da mu objasnim da živi pogrešno (i ne mislim da živi pogrešno, btw) nego me zanima u čemu je fora da vredja ljude tako što ih zove robovima sistema, a pri tome sam učestvuje u porobljavanju.