Jump to content
IGNORED

Avanturizam

rajka

Recommended Posts

Posted

hvala :) avanturizam je jak u njimajeste,svima nam je žao japanca :( ali valjda vazdušni prostor ne sme da se povredi i to je pravilo a pošto poleću po svom izboru,znanju i nahodjenju i gde niko pre njih nije nikada..greške se dešavajuday 3http://www.redbullxalps.com/news/article/date/2011/07/20/red-bull-x-alps-2011-webclip-day-3.html

• Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ivy

130

• barrcode

51

• Elmer

51

• Mil@n

34

Top Posters In This Topic

Posted

lajv trekinghttp://www.redbullxalps.com/live-tracking.html

Posted (edited)

Danas kada babe i dede masovno skacu tandem padobranom sa instruktorom (bucket list), a navrseni osamnaestogodisnjaci ili maloletnici sa dozvolom roditelja paraglajdisu ili piche zmaj sve ovo nabrojano vise nije ekstremni sport, taj pojam koji je nekad imao znacenje necega cime se bavi 0.0001% populacije nakon popularizacije se sveo cak i na parasailing koji je ne moze biti manje ekstreman.Evo sta je po meni danas pravi ekstremni sport:http://vimeo.com/18150336Btw. na kraju videa mozete videti par ex-YU imena ljudi koji se sportom bave...

Edited by noskich
Posted (edited)

noskichu nisi u pravu..ja cu da govorim za paraglajding,koji znam..to sto se više ljudi bavi time nikako ne znači da je postao manje extreman,naprotiv omasovljavanjem ovog sporta on postaje još opasniji..sve se manje vodi računa o obuci i sigurnosti..npr na svetskom prvenstvu pre tri nedelje, gde bi trebali biti najbolji piloti, za samo dva dana je bilo 11 bačenih rezervi i dve pogibije..opustili se ljudi+adrenali pa pomislili da su im izrasla prava krila i da mogu svuda kao prave ptice..ok,tehnologija krila je napredovala,sve su sigurnija ali vazduh je isti,nepredvidiv i neverovatan a i dalje nevidljivi meni će zauvek ostati neverovatno to letenje samo i jedino uz pomoć aeroprofila,vazduha i uz malu pomoć zakonitosti klatna na savitljivoj i mekanoj najlon kesi...a da ti ijednom vazduh zgužvao krilo ne bi tako govorioali ok svako po svom nivou otupelosti na opasnost i adrenalin..

Edited by ivy
Posted
noskichu nisi u pravu..ja cu da govorim za paraglajding,koji znam..to sto se više ljudi bavi time nikako ne znači da je postao manje extreman,naprotiv omasovljavanjem ovog sporta on postaje još opasniji..sve se manje vodi računa o obuci i sigurnosti..npr na svetskom prvenstvu pre tri nedelje, gde bi trebali biti najbolji piloti, za samo dva dana je bilo 11 bačenih rezervi i dve pogibije..opustili se ljudi+adrenali pa pomislili da su im izrasla prava krila i da mogu svuda kao prave ptice..ok,tehnologija krila je napredovala,sve su sigurnija ali vazduh je isti,nepredvidiv i neverovatan a i dalje nevidljivi meni će zauvek ostati neverovatno to letenje samo i jedino uz pomoć aeroprofila,vazduha i uz malu pomoć zakonitosti klatna na savitljivoj i mekanoj najlon kesi...a da ti ijednom vazduh zgužvao krilo ne bi tako govorioali ok svako po svom nivou otupelosti na opasnost i adrenalin..
Sta da ti kazem, to je isto kao automobil, mozes voziti 50 na sat, a mozes i 150 na sat. Ako vozis 150 na sat nije ti automobil kriv ako ne mozes da skrenes u krivini.
Posted

Kome je do avanturizma, može i sa dresom Srbije da ode na Poljud na jednu utakmicu Hajduka ... To mu dođe kao skakanje iz aviona, ali sa zapetljanim padobranom ... Upravo se vratih iz Splita, bio na prijateljskoj utakmici Hajduk - Barselona, doduše ne u dresu reprezentacije Srbije ...

Posted

ho ho hokakve to veze ima sa topikom?

• 2 weeks later...
Posted

Next weekend exploring Đerdap.Svaki hint dragocen i preko potreban. Di hajkovati za naj vidikovce, di razbaciti šatru? + šta god ko da ima dodat'...

Posted (edited)

Pazi na poskoke, ima ih. Ja video jednog u maju, a lokalac, vođa ture nam ispričao da je nedavno pre toga ujeo nekog baju, uvukao mu se noću u vreću (zatvarajte šatore). Naša tura je bila glupa i neatraktivna, suviše smo malo imali vremena, čak sam i zaboravio gde smo bili.edit: pitajte ljude iz nacionalnog parka, pominjali su nam neke dobre ture, ali sam i to zaboravio.

Edited by Anonymous
Posted
ho ho hokakve to veze ima sa topikom?
Па треба неко да подсети пуцанство да авантуризам није само и исклјуциво путованје. Има и других авантура.
  • 1 month later...
Posted (edited)

Poslednja tura koju sam najavio ovde tj Đerdap izjalovilo se u poslednjih sat pred poalzak zbog "iznenadne bolesti", yeah right, uvek mora da bude jedan takav u ekipi. <_< Sad neću ništa da malerišem, osim da u petak krećem na, trebalo bi, sjajnu 4dnevnu avanturu. Javljam se kada stignem sa utiscima i slidžama (nov fotić: check!), ovog puta mesta za ispalu nema, ortak koji doleće iz Nemačke u odredište (mi idemo kolima) je već kupio kartu. :D

Edited by Glas RazumaN
Posted

ako "nema meta za ispalu", što ne reče gde ćete?

Posted
ako "nema meta za ispalu", što ne reče gde ćete?
Da ne malerišem. :(Već sam dva puta najavio odlaske, i svaki put ostao kući zbog likova kao što je navedeni.
Posted

kad se ide u prirodu, naročito više planine, postoji 1000x više da se nešto izmaleriše nego u običnom svakodnevnom životu.napravimo uvek u januaru neki godišnji plan(planinarenje, MTB, via ferrata...), od kod se realizuje tek 20% zbog hiljadu i jednog razloga.