Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Šta slušate od ploča?

Featured Replies

Razmrdavanje u subotnje jutro (jeste, to je Giletov potpis na omotuhappy)

20250829-225620.jpg

• Replies 3.5k
  • Views 240.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• 40 godina od subterranean jungle, na letnjoj rasprodaji i još prelelepan ljubičasti vinil i eto izgovora da gi dodam kolekciji... inače kad god naručujem od mascom šupaka koristim se šupačkom met

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

23. januara 1985 izašao je prvi album Partibrejkersa. Izuzetak koji je postao pravilo. Disciplina je tu da se podsetim kako su prva dva domaća albuma koja sam presluša, bila upravo ova dva, zahvaljuju

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

Pixies - Come on pilgrim/Surfer rosa Fugazi - Repeater Big Black - Songs about fuckin' Killdozer - 12 point buck Albumi koji su definisali moj muzički ukus u mladjim danima uz punk-hardcore fazu.

Posted Images

50th Anniversary Half-Speed Master (This record was cut on a fully customised late Neumann VMS80 lathe with fully recapped electronics from 192kHz restored masters of the original Trident Studios master tapes, with no additional processing on transfer.) - Kakogod, zvuči super!

20250906-101239.jpg

chris farren - doom singer. koliko sam brzo zavoleo ovog čoveka. presmešan, pretalentovan, pizdarijica album star oko 2 godine. neki pičkasti indie power pop i najkretenskiji propratni spotovi koje je isto sam radio.

IMG20250910092916.jpg

• 4 weeks later...
On 29. 8. 2025. at 15:03, Indy said:

Vala i kod mene je zaladnelo, ali ipak sam kupio karte za januar. Nastupa na otvorenom i prognoziram da ce biti barem 35 stepeni (rekod jos uvek drzi Nil Jang ciji koncert je bio u noci od jedno 39 stepeni... ali uvek moze gore u Australiji). Kupio sam i Wild God (ajd da se drzim teme), pa nije ni los (kada se ne ocekuju Bad Seeds, kojih vise vaistinu ni nema, kako je to lepo objasnio Mik Harvi nedavno.)

Iz nekog cudnog razloga, omot je visociji od normalnih LP omota, lakse ga je naci u kolekciji (a ipak ga najcesce preskacem... jedino sam malo sentimentalan na onu pesmicu posvecenu Aniti Lejn).

20250829-215759.jpg

ma ja bih verovatno otišla, but there's a riot going on (u to vreme baš hevi), plus je organizovao ozloglašeni sky music.

hvala za pesmu, nisam ni znala da postoji. dirljivo.

(a šta bi bio nik bez anite? ona nije bila samo „najčudesnija i najgenijalnija od svih muza“, već i njegov emocionalni korektiv. svojim senzibilitetom, poetičnošću i pogledom na svet, otvorila je prostor u kojem su nikove ljubavne pesme postale poetske ispovesti između svetog i profanog, i učinila ga jednim od najvećih tekstopisaca savremene muzike.)

On 29. 8. 2025. at 15:37, Indy said:

Garet (Lidijard) nas je na zadnjem koncertu (to su bili Dronesi, ne Tropical Fuck Storm) ispolivao nekim picem. Ja rek'o ma nema veze, kad ono, ostale fleke lolol Sve se mislim da mu posaljem poruku da nam duguje za hemisko ciscenje... Ko nas je terao da idemo u prvi red.

20250607-164524.jpg

i meni je poslednjih godina ovaj kejv na metu >>> uštirkani kejv, a drones i tfs gotovo na svim plejlistama. mislim da je i shark fin blues jednom bila proglašena za najbolju ozi pesmu ikad, mada je meni jezebel blizu toga.

kad kod lidijarda i muza, kako je fiona? jel ozdravila?

a1330071362-10.jpg

Zvuči sjajno (posebno bubnjevi), za pohvalu su i vrlo kvalitetne gaće... a sad gunđanje - ne uključuju lossless download (što je izgleda postala uobičajena praksa). Ovo ispod je naličje albuma, tu su se njih dvojica potpisali.

20251004-110126-1.jpg

• 2 weeks later...

MDMtMzA3Ni5qcGVn.jpeg

nikad nisam slusao kbo!, ali naletim na ovo u londonu, pa reko da ne propustim

nije lose

Mi5qcGVn.jpeg

8 hours ago, kurdi said:

MDMtMzA3Ni5qcGVn.jpeg

nije lose

Ubedljivo najlošije izdanje KBO! na vinilu. Pokupljeni demosi i restovi. Ako ti se ovo sviđa, sve ostalo će ti se još više svidjati. Novi album 100% je odlican. Šteta što je u izdavanju učestvovao KG SNS.

20251015-152855.jpg

NTMtMzYzNi5qcGVn.jpeg

Imam i ja to od Roberta (s parafom), kao i Inferno - koji mi se jako sviđa (al sam zaboravio da mu podmetnem da potpiše. Doh). Za Strawberries sam se odlučio za CD (ovde znaju da odvale cenu novog LPa onako astronomski, pa posle ako se ne proda skinu znatno)

RForster.png

Uskoro vinilno reizdanje. LP Luna + 7" La Strada
La Strada / Luna – 1980-1983 "Hokej Klub Virginitas"

Ne zna se ko reizdaje (nadam se da nije Šareni ducan/Blind dog rec), ni koji je izvor snimka.

On 14. 10. 2025. at 13:07, kurdi said:

On 14. 10. 2025. at 13:07, kurdi said:

MDMtMzA3Ni5qcGVn.jpeg

nije lose

20250820-180136.jpg

Skorije naleteo i na neki video o KBO!

Edited by wayfaring stranger

3 hours ago, wayfaring stranger said:

Uskoro vinilno reizdanje. LP Luna + 7" La Strada
La Strada / Luna – 1980-1983 "Hokej Klub Virginitas"

Ne zna se ko reizdaje (nadam se da nije Šareni ducan/Blind dog rec), ni koji je izvor snimka.

taj 7" je tu glavni, koji bi bolje bilo spariti sa gomilom demo snimaka la strade (iz drugog perioda, 86)...

demo snimci lune su ok, ali nisu toliko bitni ko pesme la strade kojih nema na albumu.

a spori metropolis stvarno ne moram da imam na vinilu

20251023-120410.jpg

Peti po redu album za Širom. Moraće nešto ozbiljno da promene jer počinju da se vrte u krug. Koncert u Bitef teatru je bio kratak (50min) ali sjajan. Čak je i moja gospođa, koja nije iz te muzičke priče, bila fascinirana.

20251010-184745.jpg

20251010-193059.jpg