August 20, 2025Aug 20 Ne slušam jer nemam vremena, ali da se pohvalim da sam ovo nabavio pre desetak dana.Jednostavno sam morao da prekinem višemesečnu apstinenciju od kupovine ploča zbog njih, još da nabavim i Among My Swan, i to bi bilo to za ovu godinu.
August 21, 2025Aug 21 prošle nedelje u amsterdamu bio u najkretenskijoj nazovi prodavnici ploča. uđeš kod matorog hordera koji svuda drži razbacane ploče i kutije sa novim pločama, pa kopaš, cepaš i raspakuješ dok ne nađeš nešto dobro. ima i par gajbica sa kao probranim pločama ali uglavnom mora kopanje. a ima stvarno dobrih stvari i dosta zanimljivih bootleg izdanja al džaba kad je budala pa kao pravi horder precenjuje svoje smeće.
August 23, 2025Aug 23 Australiana. Donje dve sam kupio posle koncerta Delaney Davidson + KIm Salmon (+ JP Shilo). Salmon je ranije sarađivao sa Masami Kawaguchijem (iz Tokija), ovo je snimak nj koncerta ovde u Melburnu (koji sam propustio). Čista eksperimentala (2 disonantne el.gitare). Delaney je Kiwi (ali računamo ga u domaće), onako jedan malo tomwaitsovski lik. Njegov nastup (imao je solo deo na pomenutom showu) mi se učinio nekako poznat... Kad ono - on je, glavom i bradom, jedan od neumrlih Dead Brothersa. Svet je mali! (Ova njegova ploča na slici nema veze s Dead Brothersima, to nam je on lično preporučio - kažem, mogu da uzmem jedan LP iz njegove ponude, e on kaže e pa ovaj je stvarno dobro zvučeći, recimo "lush and cinematic". Dan Kelly je 1/1 Australiana, sestrić nacionane legende Paul Kellya, ali se ne provlači na strikine veze, nego radi svoju stvar. Plus ima vrlo topao i prijatni banter (hebemliga kako se kaže srpski - ćaskanje?) To se valjda tako razvije kad se 1/3 života proživi na stejdžu.
August 25, 2025Aug 25 On 24. 8. 2025. at 1:34, Indy said:Delaney je Kiwi (ali računamo ga u domaće), onako jedan malo tomwaitsovski likBio je Dilejni više puta u našim krajevima. Jednom prilikom smo ragovarali o soku od zove :) i znao je kako se kaže na nemačkom.
August 25, 2025Aug 25 bio je i jp shilo sa harvijem (postaćemo veći strajani od indija)kim salmon je valjda najpoznatiji kao član kultnih the scientists, mislim da su i oni nedavno vaskrsli u originalnoj postavikad kod strajana, nisam otišla na kejva u skoplje, a imala sam kartu. dotle je došlo među nama.da ne budem totalno off, moj poslednji slučajni ulov:
August 26, 2025Aug 26 Reizdata je Trivalia - Crna voda na vinilu. Ima li ko kontakt bilo koga iz benda?Reizdata je u USA, naručivati odatle je avantura.
August 26, 2025Aug 26 https://www.hhv.de/records/artikel/trivalia-crna-voda-1276517Je l' može odavde?
August 26, 2025Aug 26 38 minutes ago, Malkmus said:https://www.hhv.de/records/artikel/trivalia-crna-voda-1276517Je l' može odavde?Odlicno. Pitao izdavača, kaže 30$ vinil i 35$ postatina. Aj zdravo.
August 29, 2025Aug 29 On 25. 8. 2025. at 12:16, bey said:kad kod strajana, nisam otišla na kejva u skoplje, a imala sam kartu. dotle je došlo među nama.Vala i kod mene je zaladnelo, ali ipak sam kupio karte za januar. Nastupa na otvorenom i prognoziram da ce biti barem 35 stepeni (rekod jos uvek drzi Nil Jang ciji koncert je bio u noci od jedno 39 stepeni... ali uvek moze gore u Australiji). Kupio sam i Wild God (ajd da se drzim teme), pa nije ni los (kada se ne ocekuju Bad Seeds, kojih vise vaistinu ni nema, kako je to lepo objasnio Mik Harvi nedavno.)Iz nekog cudnog razloga, omot je visociji od normalnih LP omota, lakse ga je naci u kolekciji (a ipak ga najcesce preskacem... jedino sam malo sentimentalan na onu pesmicu posvecenu Aniti Lejn).
August 29, 2025Aug 29 Garet (Lidijard) nas je na zadnjem koncertu (to su bili Dronesi, ne Tropical Fuck Storm) ispolivao nekim picem. Ja rek'o ma nema veze, kad ono, ostale fleke Sve se mislim da mu posaljem poruku da nam duguje za hemisko ciscenje... Ko nas je terao da idemo u prvi red.
August 31, 2025Aug 31 Ne vidim svrhu Angel's breath revisited, no ok. Sa druge strane Dunji Knebl bi trebalo dići spomenik pored Bana Jelacica za doprinos očuvanju HR tradicije. Edited August 31, 2025Aug 31 by wayfaring stranger