Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

Kolicina hejta koju Novak dobija na tviteru je neverovatna. Od Pirsa Morgana, spanskih novinara do BLM ekipe koja mu se nakacila zbog Simone Biles pa ime je Novak primer za white privilege :frust: Ono je mucno za citanje.

Posted (edited)

tesko da postoji odvratnija spodoba od pirs morgana

edit: cuj white privilege, iz razrusene rascepane potpuno ratom unistene zemlje. sta je tek federer onda?

neki ljudi imaju previse slobodnog vremena

Edited by Tsai
  • +1 2
Posted

Ne znam koliko pratiš raspravu, ovo moje je bilo odgovor na Redoranove tvrdnje šta mu radi nacionalni i ostali korpus (a prije toga da je trebalo da uzme britansko državljanstvo). Ni ja nisam u bliskom krugu ljudi nešto vidio pretjerano kritike, ali po mreži postoji velika količina frustracije. Ja mu ništa ne zamjeram, kao što rekoh, i da nije otišao na OI, i dalje bi bio najveći. Da, meni je svaki naš sportista drag, pogotovo ovi koji su mi simpatičniji od Đokovića, a dosta ih je. To ne znači da ja ne uviđam koja je on teniska i sportska veličina, ali kao što smo do sad sto puta vodili raspravu, to što je neko najbolji ne znači da je meni i najdraži. Ja volim drugi tip sportista. Čak mi je i više žao ovih kojima su OI sve, koje ljudi gledaju jednom u 4 godine, kad je prilika da pokažu šta su to uradili, a svi ulažu ogromne količine napora tokom ciklusa, u tenisu OI su neka druga-treća liga takmičenja. (da ne pričam o količini love, nije li nepravedno da neko zaradi u karijeri 1000x više od nekog drugog?)

Ovo o uništavanju Federera i Nadala mi je WTF. To Đoković sam nikad ne bi rekao, Federer i Nadal su napravili za tenis koliko i on, on je to između ostalog zahvaljujući i njima. A ako je našem narodu sport jedini izlet u ljepša emotivna stanja, onda smo najebali kolektivno. Ja bih radije to da se promijeni, pa makar nikad niko iz ove države ne osvojio medalju. 

Posted
15 minutes ago, James Marshall said:

Ovo o uništavanju Federera i Nadala mi je WTF. To Đoković sam nikad ne bi rekao, Federer i Nadal su napravili za tenis koliko i on, on je to između ostalog zahvaljujući i njima. A ako je našem narodu sport jedini izlet u ljepša emotivna stanja, onda smo najebali kolektivno. Ja bih radije to da se promijeni, pa makar nikad niko iz ove države ne osvojio medalju. 

Pa baš zato što su toliko postigli za tenis, i drali ga u početku njegove karijere i baš zato što su tolike veličine, njegovo izdizanje iznad svega toga i uspostavljanje totalne dominacije jeste nešto vanvremensko i nadrealno, pogotovu u sportu kao što je tenis gde je jako teško prevazići neke stvari, prvi turnir, grand slam, i sl. Primera za to ima milion. To je navedeno kao još jedno neverovatno njegovo dostignuće koje ga je kao lepak zalepilo za široke narodne mase, ne znam šta ti je tu loše. 

Da, ja stvarno mislim da prosečan Srbin u toku godine doživi jako malo radosti kao kad mu Đoković osvoji Wimbledon, ili pobedi Nadala na RG. Nije on zbog toga kriv, radi za bednu platu da preživi, jebe ga ko gde stigne, niko i ništa u ovoj zemlji ne brine za njega. Da li je to dobro? Naravno da nije. I ja bih vrlo rado da se to promeni. Radost bi trebalo da mu b ude zimovanje i letovanje, nov auto ili šta god da voli, ovde je on zauzet preživljavanjem a za radost i sreću se ogrebe povremeno gde stigne i ako ima sreće. 

No, i da smo najbogatiji i najbolji na svetu u svemu, opet bi slavili te Novakove pobede jer su monumentalne i istorijske. 

Posted

Prevazilaženje, nadilaženje da, ali nikad ni Đoković ne bi upotrijebio izraz uništavanje. Zamisli šta uopšte upotreba tog termina govori o doživljaju sporta kod tebe, mene, kod nas, makar na podsvjesnom nivou. O tome ti i pričam.

• +1 1
Posted

Novaku kapa dole za ovaj dolazak na OI.
U startu je on bio "u minusu".
I prihvatio je to.
Čudno je to, ali se njegova veličina ogleda u tim "prihvatanjima izazova".
On na kraju karijere (koji je još daleko) će moći svakome da pogleda u oči i kaže:
Nisam se sklonio od bilo kog izazova, svašta su stavili pred mene, nisam uvek pobeđivao, ali nikad se nisam kukavički sklonio.

... Shiit has hit the fan

• +1 4
Posted

Ne može baš tako da kaže jer se jeste sklonio nekoliko puta. Fora je u tome što se sklanjao kada bi stvarno doterao do duvara i dolazio u situaciju da stavlja na kocku mnogo više od jednog meča. Da se sklanjao unapred tj. taktičkitm, bio bi slavljen* kao nekakav Sun Cu tenisa. Pošto je u većini slučajeva išao na to da ipak pokuša pa šta bude, dobio je cipelarenje zbog toga što nije kao pravi šmeker i sportista izgurao taj pokušaj do samog kraja tj. neke šestomesečne povrede.

* bio bi, al' zamalo. Podrška tipa: "bravo legendo, zdravlje je najvažnije, ima u životu prečih stvari od sporta, medalja i titula" je rezervisana za više slojeve globalnog društva. Za niže slojeve je rezervisano cipelarenje, šta god da urade ili ne urade. Jbt. čovek je načeo trbušni mišić i tako načet osvojio AO, a umesto podrške ili nedajbože nekog hajpa dobio je sedmodnevni baraž optužbi da je sve izmislio kako bi pozvao medical i poremetio protivnika, iako je u tom trenutku vodio 2:0 i privodio meč kraju.

Posted

loš čovek i komunista.

Tautologija, ovo su sinonimi :fantom:
  • Haha 1
Posted
Kolicina hejta koju Novak dobija na tviteru je neverovatna. Od Pirsa Morgana, spanskih novinara do BLM ekipe koja mu se nakacila zbog Simone Biles pa ime je Novak primer za white privilege frust.gif Ono je mucno za citanje.
Ovo je jezivo. Prvo je pocelo sa Lekipom, ciji se novinar (??) izvinio nesto kasnije, ali to je uzelo maha ne medju obicnim ljudima samo i navijacima, nego medju neverovatnim brojem raznih medijskih "magova" kolumnista, novinara...
Jedini koji je javno povukao svoje reci je ovaj

Odavno zatupam ideju, i jedan me podrzao juce:

I believe it is high time Novak Djoković started filing defamation lawsuits.

Pravni tim angazujes i oni neka se mlate, pa da vidimo. Djubrad, a nigde ih nije bilo dok je uzivao u Selu onoliku popularnost, samo su cekali u zasedi. Mamicuim!
  • +1 3
  • Haha 1
Posted

super je kako cvile svi ti " novinari, tviterasi i ostali".

tek ce da cvile jer to je nemoc da sprece ono sto je jasno svima koji se razumeju u tenis i koji su pored navijackih strasti objektivni: djokovic je taj izabrani! 

ovih dana je preforsirao svoje telo i sad neka se polako odmara i ofanziva na us open. a sledece godine ce sve ovo ponoviti pa neka  " novinari i tviterasi" serdarisu jedni druge. previse paznje dobijaju ti likovi. 

u vrhunskom sportu su najbitniji rezultati. ko bi pamtio seltikse ili bulse na ovaj nacin kao mi danas da nemaju toliko titula? 

bilo koji sport da je u pitanju. 

• +1 2
Posted (edited)

Information overload i buka su ogromni, a u tenisu to ide u talasima. Kad Djokovic osvoji Wimbledon naši demoliraju Reddit, kad pogodi onu babu lopticom onda ide kontraofanziva ovih bolida na Twitteru. Tako smo sada imali 10 dana gde smo dominirali sa njegovim fotkama, a sad će ovi da uživaju 10 dana sa pljuvanjem.

Imam utisak da se tu svi podjednako mrze i ne podnose i uživaju kad protivnik najebe ili napravi neki gaf, samo da se nakače na omiljenu aplikaciju i izbace frust bez većih posledica. Internet je govno i 90% ljudi ne razgovara tako u pravom životu. 

Sve sam bliži Omiljenovom stavu o tenisu :D

Edited by Mos
Posted

Sportovi su ratne igre minus ubijanje. Štob reko Džordž Orvel. 

Nije ni čudo što smo u nacionalnom ludilu širom sveta. Enderove igre. 

• +1 2
Posted (edited)
10 hours ago, Mil@n said:

Čovek je, prvo, neopisivo uspešan u onome što radi i u sportu kao što je tenis je ubedljivo najbolji igrač ikada. 

Pa izvini ali nije UBEDLJIVO najbolji igrač ikada. 

Druga stvar, vi bukvalno poredite odlazak na OI sa odlaskom na kosovski boj. Kao da je čovek išao tamo da ga tuku svaki dan ko konja. 

Treća stvar jebo vas US open. 

Edited by theanswer
  • +1 2
Posted (edited)
10 minutes ago, theanswer said:

Pa izvini ali nije UBEDLJIVO najbolji igrač ikada. 

Druga stvar, vi bukvalno poredite odlazak na OI sa odlaskom na kosovski boj. Kao da je čovek išao tamo da ga tuku svaki dan ko konja. 

Slobodan si da baciš oko na listu rekorda i dostignuća njega i drugara mu pa kada vidiš u koliko istih je dominantan shvatićeš da jeste. 

Druga stvar, koji smo to mi? Kakva je ovo rečenica na nivou osnovne škole jbt?

@James Marshall Da li je realno da si se zalepio za izraz uništio? Mogao sam napisati 50 sinonima. Problem je upravo u tebi pošto moj post čitaš kao nekog manijaka kome je Đoković božanstvo i prezire ovu dvojicu pa ih je UNIŠTIO. Nemoj biti smešan, naravno da sam mislio rezultatski. U prilog tome, nemam ništa protiv ove dvojice, Nadala jako gotivim, Federer doduše ume da bude slinica ali jasno je kao dan da su njih trojica motor koji čini ovu eru tenisom najboljom ikada i da su jedan drugog dogurali i pregurali preko granica limita i njihovih ličnih potencijala.

Edited by Mil@n
Posted

theanswer sa Novakom kao neki Zvezdaši sa PSD i Saletom :D