November 19, 2025Nov 19 Tennis TV je priredio pomalo smušen pregled Novakove ATP (bez GS) 2025. godine:
November 21, 2025Nov 21 Petar Popovic "Spin" u potkastu kod one dvojice sa reketiranja se u jednom trenutku izlanuo da ce Novak igrati jos sezonu i pou prevodu, kad napuni 40 ce da kaze ciaosta znam ... on je vrlo blizak sa Vemicem i Bosnjakovicem koji su u novakovom timu, te verovatno zna nesto vise od nekog rendom igraca ili trenera
November 21, 2025Nov 21 1 hour ago, TS-CS said:Petar Popovic "Spin" u potkastu kod one dvojice sa reketiranja se u jednom trenutku izlanuo da ce Novak igrati jos sezonu i pou prevodu, kad napuni 40 ce da kaze ciaosta znam ... on je vrlo blizak sa Vemicem i Bosnjakovicem koji su u novakovom timu, te verovatno zna nesto vise od nekog rendom igraca ili treneraA zena mu je jako bliska sa SNS nomenklaturama, te stoga vodi dnevnik na RTVu i njihove namestene debate. Doticnima ne verujem nista, ali mi deluje glupo to "sezona i po". Ili jedna ili dve pune i to je to. Za Djokovica bi bilo najbolje da mu 2026. bude oprostajna. Dovoljno ce biti dobar da se ne bruka protiv fielda, a nedovoljno ce biti dobar za ovu dvojicu mladih ATG igraca. Ne treba mu poslednja sezona da u njoj lici na Nadala iz 2024 ili Federera iz 2021.Realno je da ispoobara jos 20ak manje bitnih rekorda i da zavrsi ipak kao top10 igrac ATPa, sto je bio skoro sve vreme od 2007. do danas.
November 21, 2025Nov 21 Inace, nesto sam razmisljao, koliko je velikih stvari Djokovic postigao u 2025, koja je bila jedna od njegovih 5 najlosijih sezona (2005, 2006, 2010, 2017 i 2025):Treci igrac OE sa 100+ titula u singluDrugi igrac ikada sa 100+ pobeda na RGDrugi igrac ikada sa 100+ pobeda na WBPrvi igrac ikada sa 100+ pobeda i na sljaci i na traviNajstariji ikada sa 4 SF na GS u jednoj sezoniRekord po broju titula na harduRekorder OE po nedeljama u top4Rekorder OE po broju uzastopnih sezona sa makar jednom titulom...
November 24, 2025Nov 24 On 21. 11. 2025. at 23:39, G. L. said:A zena mu je jako bliska sa SNS nomenklaturama, te stoga vodi dnevnik na RTVu i njihove namestene debate. Doticnima ne verujem nista, ali mi deluje glupo to "sezona i po". Ili jedna ili dve pune i to je to.Za Djokovica bi bilo najbolje da mu 2026. bude oprostajna. Dovoljno ce biti dobar da se ne bruka protiv fielda, a nedovoljno ce biti dobar za ovu dvojicu mladih ATG igraca. Ne treba mu poslednja sezona da u njoj lici na Nadala iz 2024 ili Federera iz 2021.Realno je da ispoobara jos 20ak manje bitnih rekorda i da zavrsi ipak kao top10 igrac ATPa, sto je bio skoro sve vreme od 2007. do danas.Lik je verovatno treći igrač trenutno.Lebronu i Kariju se svi dive kako i dalje tako razbijaju, a oni nisu u top 3.Mesi i Ronaldo igraju lige bez briga, pitanje da postoji neka rang lista fudbalera gde bi bili i da li su uopšte i u top 100 i gde su uopšte sad.Neko kao treći da se povlači, niđe veze. Još je konkurentan na najvećim takmičenjima.Ako i ne može protiv ove dvojice, a naročito ne obojicu da pobedu na istom turniru, može i da mu se desi da mu se jednom poklopi i da ih izbegne, red bi bio, mogu i oni nekad da ne dođu do polufinala i finala.Uopšte ni ne znamo kako će izgledati Novak u 2026. godini, možda bude i bolji u 2025. godini. Malo li se puta vratio i bio bolji nego prethodne sezone. U svakom slučaju, dok je otprilike na nivou kao ove godine, što bi se povlačio? Osim ako njemu nije dosadno više.
November 24, 2025Nov 24 16 minutes ago, Hele said:Uopšte ni ne znamo kako će izgledati Novak u 2026. godini, možda bude i bolji u 2025. godini. Malo li se puta vratio i bio bolji nego prethodne sezone.Novakov nivo fizičke pripremljenosti postao je vrlo problematičan, ili se možda navijački tešimo da može da bude bolji, pa delom žmurimo na činjenice - imao je problem da završi gotovo bilo koji turnir na kojem je igrao.U 2025. ostaje žal bar za finalom AO i masters titulom u Majamiju.
November 24, 2025Nov 24 On 11/21/2025 at 11:39 PM, G. L. said:Za Djokovica bi bilo najbolje da mu 2026. bude oprostajna. Dovoljno ce biti dobar da se ne bruka protiv fielda, a nedovoljno ce biti dobar za ovu dvojicu mladih ATG igraca. Ne treba mu poslednja sezona da u njoj lici na Nadala iz 2024 ili Federera iz 2021.Realno je da ispoobara jos 20ak manje bitnih rekorda i da zavrsi ipak kao top10 igrac ATPa, sto je bio skoro sve vreme od 2007. do danas.zanimljivo glediste.medjutim,jos nijedan teniser nije objavio kraj dok je bio u atp top 10, a mislim niti u top 20 (provericu jos to)pa Federer, Nadal i Marej su bili van prvih 100 na listi kad su rekli zbogomnisu to jednostavne odluke za takve individue
November 24, 2025Nov 24 Mi pricamo o coveku koga telo nije skroz izdalo i koji je u ocima vecine ljudi GOAT. Ni Jordan nije rekao zbogom kad je davao 5 poena po mecu, vec kad je bio oko 20ppg. Muhammad Ali se jeste blamirao pred kraj karijere, kao i Merckx ili Schumacher. Ja bih da Novak ode kao Jordan, a ne kao ovi drugi. A on je njihova liga. :)
November 24, 2025Nov 24 ne bih poredio sa ekipnim nadmetanjima, to je svet za sebecak ni sa kolegama u parovima. pogledaj atp listu dublova, prosek godina preko 35drugi sport maltene igraju ljudi (:
November 24, 2025Nov 24 3 hours ago, G. L. said:Mi pricamo o coveku koga telo nije skroz izdalo i koji je u ocima vecine ljudi GOAT. Ni Jordan nije rekao zbogom kad je davao 5 poena po mecu, vec kad je bio oko 20ppg. Muhammad Ali se jeste blamirao pred kraj karijere, kao i Merckx ili Schumacher. Ja bih da Novak ode kao Jordan, a ne kao ovi drugi. A on je njihova liga. :)Jel Džordan bio treći košarkaš sveta u Vizardsima?Novak i daje preko 20 ppg, samo ne baš 35 u proseku kao nekad.
November 25, 2025Nov 25 6 hours ago, Hele said:Jel Džordan bio treći košarkaš sveta u Vizardsima?Novak i daje preko 20 ppg, samo ne baš 35 u proseku kao nekad.Je l konkurencija u kosarci toliko velika i jaka kao u tenisu? Rekao bih da je puno jaca u kosarci. Kako bilo da bilo, samo ne bih voleo da NDj rasprodaje ugled, koji je 2 decenije gradio i da ne ode kao RF ili RN, kao i neki drugi, koji su se brukali na samom kraju karijera.
November 25, 2025Nov 25 Ja mislim da je Novak ove godine shvatio da od GS pa ni od mastersa nema vise nista, trebala bi bas cuda da se dese i da Miljacka Sinera i Alkaraza odnese a i onda tesko.Sad ce covek da se baci na uzivanje po manjim turnirima pred prijateljski raspolozenom publikom do sledecih OI. Fedov rekord po ukupnom broju titula bi trebao da padne do tad, mislim da mu je to osim igranja pred decom veliki motiv.
November 25, 2025Nov 25 Primam opklade: Šta mislite, ko će biti Đovakov Hurkač, da ga pošalje sa krompirom u pemziju?