Amelija Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Ko, dodjavola, kupuje IKEA hranu? :oNemci masovnoza druge ne znam
Indy Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Pojma nemam, valjda je kod mene Pavlovljev refleks: "IKEA ----> krevet / astal / polica".
Amelija Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 pa i kod meneno imala sam prilike videti Nijemce u IKEI
Razzmatazz Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Pa izmoriš se od špacirunga po onim silnim hangarima. A i Ikea je uvek nacrtana negde u nekoj industrijskoj zoni, pa ljudi iz okolnih firmi dolaze tu da klopaju u toku pauze.Mada te tortice/kolači im nisu bili loši - vidiš odmah da su prepuni badema, oraja i sličnih stvari, a ne želea i gustina kao švapski:Mada, meni je veća vest bila da su stopirali onaj knjihov kotbuljar nakon paneuropske afere sa podvaljenom konjetinom.
Amelija Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 pitanje za forumske Nemcoide:postoji li u uopšte u Dojčlandu zelje, ako da pod kojim imenom je poznato i gde može da se kupi?
Amelija Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 :Da ništa, relativno uskoro ću u Srbiju pa ću tamo :-)a dotle su tu Turci i vinova loza
aram Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 (edited) pitanje za forumske Nemcoide:postoji li u uopšte u Dojčlandu zelje, ako da pod kojim imenom je poznato i gde može da se kupi?zelje ti je Ampfer, kiselo zelje je Sauerampfer.ne secam se da sam ga negde video u prodaji, ali nisam puno ni trazio, draze su mi sarmice od vinovog lista :D Edited March 28, 2013 by aram
mire Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 meni dobro oboje, samo sam emotivnije vezan za japrak
Amelija Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 zelje ti je Ampfer, kiselo zelje je Sauerampfer.ne secam se da sam ga negde video u prodaji, ali nisam puno ni trazio, draze su mi sarmice od vinovog lista :Dfala :)ma ne sećam se ni ja da sam ikada videla, nego reko možda neko zna neki trikmeni dobro oboje, samo sam emotivnije vezan za japrakque je japrak?inače volem i zelje i vinovo lišće, ne pravim pitanjeIndy, šta će palačinke na ovom topiku?okači ih na palačinkasti topiki :-)
Indy Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 Pa zato što su dijasporske palačinke napravljene da reprezentuju Srbiju među strancima. Imali smo danas neke azijske goste (Japan, Šri Lanka). Svidelo im se, naravno.Inače, deka iz komšiluka za koga je mrs. napravila palačinke sa orasima (ne sme da jede džem) ispostavilo se da je otišao negde za uskršnje blagdane, tako da ću sad ja morati da pojedem te palačinke. To je prljav posao, ali neko mora da ga uradi.
renne Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 (edited) japrak = sarmice od loze Edited March 29, 2013 by renne
adam Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 u mostaru je japrak sarmica od rashtana/rashtike. mlado, fino lisce, ne vece od decje shake. pa se malo potpari i u to se uvijaju sarmice. sluzi se sa pavlakom/kajmakom/mileramom. bar tako moja mama, baka i ostala familija. a od loze se prave posne sarmice s dosta nane.to varira doduse, verovatno vec u capljini japrak motaju u neko trece zelje.
Recommended Posts