Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

3 hours ago, copkillah said:

Stvarno nije komplikovano.

Bukvalno je činjenica da je svet lepše mesto zato što njega više nema.

Da sutra više ne bude Šešelja, svet bi bio lepše mesto, potpuno nebitno da li je neko ubrzao proces ili je bilo prirodno ili posle bolesti. Činjenica je činjenica.

Ovo ostalo tumači kako hoćeš, ne mogu mnogo da ti pomognem, osim da kažem da si promašio poentu.

Ako prihvatimo kao tacnu premisu da je svet nedvossmisleno lepse mesto bez Seselja, koji je onda eticiki imperativ koji sledi iz toga?

3 hours ago, copkillah said:

Ako neko sa uticajem kakav ima, podržava genocid, onda je on apsolutni učesnik tog genocida.

Moze i ovako:

Da li su, kada pomnozimo uticaj i podrsku Bibiju, vise za ubistvo zreli Merc ili Kirk?

6 minutes ago, Budja said:

Ako prihvatimo kao tacnu premisu da je svet nedvossmisleno lepse mesto bez Seselja, koji je onda eticiki imperativ koji sledi iz toga?

Da slavimo kad crkne, kako god da se to desi?

7 minutes ago, Budja said:

Moze i ovako:

Da li su, kada pomnozimo uticaj i podrsku Bibiju, vise za ubistvo zreli Merc ili Kirk?

Meni nije jasno da ti ne razumeš razliku između prizivanja nečijeg ubistva i prihvatanja da je nečija smrt, ako uzmeš da vagaš, + za čovečanstvo i civilizaciju.

Ili gledaj posledice - prizivanjem nečijeg ubistva ideš u zatvor, a slavljenjem ili netugovanjem samo ostaneš bez posla

NPR
No image preview

People are losing jobs due to social media posts about Ch...

Some GOP officials want to clamp down on perceived expressions of schadenfreude about Charlie Kirk's death. Conservative activists are publicizing social media posts that are "celebrating" his death.
  • Popular Post

ma jel ovo... kenselovanje ? whistle

10 minutes ago, copkillah said:

Da slavimo kad crkne, kako god da se to desi?

Meni nije jasno da ti ne razumeš razliku između prizivanja nečijeg ubistva i prihvatanja da je nečija smrt, ako uzmeš da vagaš, + za čovečanstvo i civilizaciju.

Meni nije jasno da ti ne vidis jasnu deduktivnu logiku za akciju koja sledi iz tvog zakljucka (sto se modernim jezikom kaze, actionable insight), ako se prihvati de je svet lepse mesto kao tacna tvrdnja.

Problem je naravno u tome sto svet NIJE lepse mesto ubistvom Carlija Kirka i to moze na vise razlicitih nacina da se argumentuje.

Jedan od zakljucaka bi mogao biti da ubistvo doticnog doprinosi radikalizaciji onih koji su na sredini i doprinosi radikalizaciji vec radikalizovanih.

London, Tomi Robinsons, vise od 100.000 ljudi danas.

Charlie Kirk honored as 'generation's greatest' at massive London rally  where Musk condemns left

4 minutes ago, Budja said:

Meni nije jasno da ti ne vidis jasnu deduktivnu logiku za akciju koja sledi iz tvog zakljucka (sto se modernim jezikom kaze, actionable insight), ako se prihvati de je svet lepse mesto kao tacna tvrdnja.

Problem je naravno u tome sto svet NIJE lepse mesto ubistvom Carlija Kirka i to moze na vise razlicitih nacina da se argumentuje.

Jedan od zakljucaka bi mogao biti da ubistvo doticnog doprinosi radikalizaciji onih koji su na sredini i doprinosi radikalizaciji vec radikalizovanih.

London, Tomi Robinsons, vise od 100.000 ljudi danas.

Charlie Kirk honored as 'generation's greatest' at massive London rally  where Musk condemns left

Ne znam gde to tačno piše da bilo kakva akcija mora da sledi iz zaključka. Uzmi za primer ovaj forum: sigurno ima forumaša koji ovde pišu i koji bi forum učinili lepšim mestom za tebe ako bi prestali da pišu, ali to apsolutno ne znači da ćeš aktivno da ih teraš sa foruma, niti da ćeš da ohrabruješ druge da to rade. Ako se desi, biće ti drago i to je to.

I znam šta hoćeš da kažeš, da ubistvo retko kada može da se poveže sa pojmom "dobro delo" i to se slažem, ali racionalizuj: jedno zlo govno manje. Pa dok ne stigne zamena tj naslednik na toj poziciji, lepo je.

Što se tiče Londona, to je bilo zakazano još ranije i najavljivali su preko milion ljudi tako da tih 100k ne bih nazvao nekim uspehom.

Ozbiljna radikalizacija u Velikoj Britaniji, možda napuste EU...

38 minutes ago, copkillah said:

Što se tiče Londona, to je bilo zakazano još ranije i najavljivali su preko milion ljudi tako da tih 100k ne bih nazvao nekim uspehom.

Ma šta milion, bilo ih je bar milijarda kod londonske Trijumfalne kapije.

1 hour ago, copkillah said:

Ne znam gde to tačno piše da bilo kakva akcija mora da sledi iz zaključka. Uzmi za primer ovaj forum: sigurno ima forumaša koji ovde pišu i koji bi forum učinili lepšim mestom za tebe ako bi prestali da pišu, ali to apsolutno ne znači da ćeš aktivno da ih teraš sa foruma, niti da ćeš da ohrabruješ druge da to rade. Ako se desi, biće ti drago i to je to.

I znam šta hoćeš da kažeš, da ubistvo retko kada može da se poveže sa pojmom "dobro delo" i to se slažem, ali racionalizuj: jedno zlo govno manje. Pa dok ne stigne zamena tj naslednik na toj poziciji, lepo je.

U prvom pasusu ti je falicna analgoija: "lepse mesto za tebe" != "Svet je lepse mesto":

Obrati paznju na univerzalnost druge u poredjenju sa prvom tvrdnjom.

Da je nesto lepse za osobu X je potpuno irelevantna tvrdnja za akciju. Zasto? Zato sto je nesto lepse za mene, ruznije za druge, te stoga znam da posledice moje akcije nece biti bas tako lepe ni za mene samog (mogu da me banuju za teranje sa foruma).

U drugom slucaju, tvrdnja je univerzalna, lepse mesto za SVE, je l da, osim za ubijenog, ili barem, za veliku vecinu ljudi.

Sto se Londona tice, nravno da 100.000 ljudi nikako ne moze da bude nevazna brojka, nigde u svetu.

100K troglodita je totalno bad news. Do sad su nastupali u manjim grupama, uglavnom siledzije sa kriminalnim rekordom, sex i domestic violence i pedofilija. Danasnji broj je prilicno zabrinjavajuci, kao i uloga stranih aktora - clana njemacke Afd stranke i space Karen preko video linka.

^veoma profesionalno i nepristrasno, podseca me na 6’o clock news pre nekih 35 godina - big 3 (abc, cbs, nbc)cool

In response to being targeted, JK Rowling, said, “If you believe free speech is for you but not your political opponents, you're illiberal. If no contrary evidence could change your beliefs, you're a fundamentalist. If you believe the state should punish those with contrary views, you're a totalitarian. If you believe political opponents should be punished with violence or death, you're a terrorist.”

mozda previse ucitavamrolleyes ali tweet dozivljavam kao poziv na licnu odgovornost za sopstvena dela; u tom smislu momak elektricar iz Jute je terorista, publika navija za njega ili za desnog provokatora, nista vise od toga.

Posebno obzirom da od 60-ih, 70-ih nije bilo organizovanog terora (koliko se secam), weather underground, crni panteri sa 2pac-ovom mamomD, par nekih koji su imali partiju/clanstvo/organizaciju iza sebe - ovo je, nadam se, samo fudbalsko navijanje.

Edited by Bud Stonebraker

8 hours ago, braca said:

Plot Twist! Shocking New Evidence Ties Kirk’s Accused Killer to Far-Right Leader

“He was definitely radicalized by Nick Fuentes and the other podcasters calling CK a sellout for Israel… All this is so ironic.”

Ovo je smeće od bloga koje izmišlja stvari da bi ljudi kliktali. Ti stvarno ništa nisi naučio od izbora.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.