Radoye Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 42 minutes ago, iDemo said: Pa se posle mi smejemo kao sami sebi - na igre bez granica i bez kraja na temu "č vs p" i/ili "kako smo bili 500 400 300 godina pod Turcima"... Mene sve ovo sto se dogadja zadnjih 10-tak godina kako vreme odmice sve vise i vise podseca na nase 90-te, u tolikoj meri da me u zadnje vreme vec zestoko puca deja vu. Ispada da smo mi Balkanci s nasim ludilom od pre 30 godina bili ne primitivna plemena i anomalija u sistemu kako su s visine gledali na nas nego avangarda buduceg new normal. Od USA do EU i svuda drugde. Nesposobni korumpirani politicari, demagogija i igranje na najnize strasti na sve strane, zidovi na granicama za ocuvanje rasne i enticke cistote, ulicno nasilje - jos samo da se tenkovi pokrenu i tu smo. Jebali smo jeza u ledja, onako kolektivno kao vrsta.
iDemo Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 1 minute ago, Radoye said: Jebali smo jeza u ledja, onako kolektivno kao vrsta. Ne verujem - mada u nacelu nisam optimista - al' racunam - ako su mogli kinezi da isteraju tenkove i preoru TS - a vidi gde su sada, ne? Malo je nezgodno za one koji su se zalepili™ za gusenice al' zato ovi sto su pretekli - zakon™...
iDemo Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 45 minutes ago, Weenie Pooh said: O, da. Ovo sto oni pricaju - ako nisi cuo iz prve ruke a sve im verujesh - onda je@iga...
Joe D Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 ja veujem da je tramptard bez da sam ikad slusao sta chapo traphouse ima da kaze o njemu. vrlo lako se moze ustanoviti. ali sto kazes, ako od takvog lika skupljas stavove, onda je@bigitza.
Weenie Pooh Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 13 minutes ago, iDemo said: Ovo sto oni pricaju - ako nisi cuo iz prve ruke a sve im verujesh - onda je@iga... 1 minute ago, Joe D said: ja veujem da je tramptard bez da sam ikad slusao sta chapo traphouse ima da kaze o njemu. vrlo lako se moze ustanoviti. ali sto kazes, ako od takvog lika skupljas stavove, onda je@bigitza. Šta tu ima da se veruje ili ne veruje? Čovek vrlo javno i glasno iznosi svoje gluposti, okačeni klip to samo sumira i ismeva. Evo vam ga Dilbert's Dad direktno, pa se napojite mudrosti bez nepouzdanih posrednika.
Gandalf Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 (edited) Reufova (i Markova) logika je malo nategnuta ako se porede spomenici pojedincima poput Kolumba i npr. džamije. Ali je pitanje na mestu: osmanlijsko nasleđe su i janičari i robovlasništvo i ja lično. Pa sam ja to što jesam zahvaljujući "izdaji" koju su počinili moji preci. Edited June 13, 2020 by Gandalf
dragance Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 (edited) Auf, kakva paralela. Razumem delimično šta hoće da kaže - tačnije razumem, ali mi to nikad nije palo na pamet do sada. A verujem da će sad mnogi to iskoristiti da kažu “eto, bilo je pravedno to što smo radili”. Mnogo opasno. A još gore će biti reakcije unutar bošnjačke elite na ovaj tvit. Edited June 13, 2020 by dragance
Recommended Posts