Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

Konobari grada Čikaga su se od 2023. ponadali da će im garantovane plate (tada $9.42 na sat) lagano (do 2028.) stići ostale radnike (grada Čikaga), ali šipak. Nakon žestokog lobiranja restorana, gradski vijećnici (vidi dole) su zamrzli One Fair Wage (na $12.62 na sat, ostali radnici grada Čikaga su na garantovanih $16.60 na sat), ali je gradonačelnik uložio veto na njihovo zamrzavanje. Pa su onda gradski vijećnici pokušali da ukinu gradonačelnokov veto, ali za to nisu imali dovoljnu većinu. Udruženje vlasnika restorana Ilinoisa je plaćalo restoranske radnike po $30 na sat da dođu na raspravu u gradsku vijećnicu, i tokom rasprave su se čula glasna dobacivanja za i protiv predloga. Nastaviće se ...

SaE

gradski-oci.jpg

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

2 minutes ago, vememah said:

Naravno republikanci svi do jednog glasali "za".

Svisuisti, jamačno.

Nagradna igra - pronađi republikanskog predsednika

BRAND_THC_HOSF_216196_SFD_000_2398_5_201

oslo_handshake001.jpg

SaE

Stiže!!

5 hours ago, Bud Stonebraker said:

^dottore, daj 1 shlajfnu na temu; ili ti je pic sa seksualnom konotacijom vrhunac intelektualnih sposobnosti?

uLpmubM.png

Iz Chicaga moji:

Instead, what emerged Sunday night was a 15-minute segment exposing Super Ego Holding, a network of commercial trucking and leasing companies based in Serbia and the U.S. that federal regulators call one of the most notorious chameleon schemes operating on American highways. The investigation painted a damning picture of an industry loophole that puts 260 million Americans at risk every time they share the road with these carriers.

60 Minutes blows open notorious chameleon carrier network

3 hours ago, Gojko & Stojko said:

Svisuisti, jamačno.

Nagradna igra - pronađi republikanskog predsednika

BRAND_THC_HOSF_216196_SFD_000_2398_5_201

oslo_handshake001.jpg

SaE

Fina ekipa, gde su dvojica ubijena u atentaitima: Sadat i Rabin.

Druga dvojica su prave "becke" mustre:

• Arafat - sponzor terorizma i ljubitelj ubijanja civila

• Begin - samo jedan mali detalj - Sabra i Shatila, dva izbeglicka kampa u Bejrutu gde su falange pobile civile uz sasluzenije IDFa. Niko nije odgovarao za zlocine!

Pohotni Bili - pametnom dosta. U kontestu BI, bio je posrednik u "fenomenalnom" sporazumu koji nije nikada zaziveo i/ili doneo resenje.

Na kraju ostade nesposobni, ali generalno ok covek, Karter, gde je jedino njegov sporazum iz 1979 doneo dovoljno dugorocan mir izmedju IL i Egipta. Ili je omogucio da IL nesmetano senluci u Libanu. Kako god - nisu ratovali medjusobno.

Sve u svemu corak od argumenta.

20 minutes ago, x500 said:

Sve u svemu corak od argumenta.

Nije corak.

Mislim da ima velike razlike izmedju loseg rezulata iz dobrih namjera, i katastrofalnog rezultata iz loshih namjera. Obamin sporazum i ovo divljanje gdje trenutna adminisracija vrsi napad i ubija pregovarace dok se vode pregovori (i to dva puta!) su nebo i zemlja.

1 hour ago, Peter Fan said:

Iz Chicaga moji:

Isteklo vrijeme za edit, pa moram ovako: iz prve ruke znam da je uvijek bilo muljanja sa CDL, sa log books, da se vozachi zavrcu za plate, ali ovo je neki nov kvalitet sto se tice razmjera. Fruad on industrial scale, sto bi se reklo.

Ne znam da li je internet i remote work to omogucio, ili je tokom pandije opao drzavni nadzor, ili oboje.

@SNARC imas li kakav inside info?

Just now, Peter Fan said:

Nije corak.

Mislim da ima velike razlike izmedju loseg rezulata iz dobrih namjera, i katastrofalnog rezultata iz loshih namjera. Obamin sporazum i ovo divljanje gdje trenutna adminisracija vrsi napad i ubija pregovarace dok se vode pregovori (i to dva puta!) su nebo i zemlja.

Mozda )

Od 1953 do 1979 sve administracije su bile u super odnosima sa Iranom zato sto je SAD, ili barem elita, imala interes (da ne kazem pare).

Od 1979 kada su ostali bez interesa onda se stalno bekelje na Iran i prave zvrcke, ukljucujuci rat sa Irakom. Sankcije su naravno uvek bile tu, kako bi sve funcionisalo bez njih.

Jedini iskorak je napravio Obama u vezi nuklearnog dogovora, ali i to je trajalo kao sneg u martu.

Demokratski izabrani 47-mi predsednik je samo ektremno vulgaran u ovom ratu, ali ja barem ne vidim sustinsku razliku u odnosu prema Iranu, i/ili BI generalno. Prodaj oruzje, ubaci se u poslove sa naftom, a sve ostalo nije bitno. Zasto bi i bilo dok se pare vrte, a besne provizije i ekstra profiti se stavljaju u dzepove.

Da mu je uspelo sa Iranom kao sa Venecuelom u januaru, svi bi mu se klanjali. Ali ... ne ide bas sve po planu. Moze Iran i da se preda, ali im je za sada nesto mrsko. Ustvari, mozda bi se oni i predali ali nema ko, pobilo im sve vodje.

Sto se tice dobri namera - pa i put do pakla je poplocan dobrim namerama. U stvarnosti se racunaju rezultati, a njih nema u sporazumu iz Osla. I bilo je puno ljudi koji su tada tvrdili da od ta posla nema nista. Ali ne zato sto su za rat, vec zato sto je sporazum kao takav previse kompleksan i samim tim los. Price o zoni A, B i C su najobicnije zamajavanje.

Pocetak 90tih jeste bio pravo vreme da se napravi trajni sporazum. SAD su bile jedina super sila i globalni hegemon. Palestinci su bili u usranom polozaju bez podrske drugih arapskih zemalja. Dakle, nema prepreka da se napravi, makar i nepravedan, mir. Ali, avaj, barem smo pokusali i to je nesto, kao losi ucenici u skoli - dovoljan 2 za pokazani trud (

1 hour ago, Peter Fan said:

Šio mi ga Đura. Imaš ovde staru prepisku na relaciiji Noam Chomsky - Sam Harris po pitanju morala, namere, i međunarodne politike.

Ukratko, Haris tvrdi da je američko bombardovanje farmaceutskih pogona u Sudanu 1998 opravdano jer nisu namerno prouzrokovali desetine hiljada mrtvih od malarije i drugih bolesti. Čomski tvrdi da su navodne plemenite namere apstrakcija, da se ne smeju zanemarivati jasno predvidljive posledice vojne akcije, da se mora gledati konkretan ishod koji je u praksi identičan nezavisno od dobrih ili loših namera.

U tom kontekstu, bilateralni sporazumi kojima potpisnice komotno mogu da obrišu dupe čim dođe sledeća administracija, takvi sporazumi imaju vrednost toalet papira. Obama potpisuje, Tramp raskida, a mlin mleje, mleje, mleje...

2 hours ago, x500 said:

Mozda )

1 hour ago, Weenie Pooh said:

U tom kontekstu, bilateralni sporazumi kojima potpisnice komotno mogu da obrišu dupe čim dođe sledeća administracija, takvi sporazumi imaju vrednost toalet papira.

Uopste ne zanemarujem krajnji rezultat, jer se on najvise vrednuje. A krajnji rezultat i Obaminog i Bidenovog predsjedavanja je bio kakav-takav mir sa Iranom. Cak je Biden bio i odmrzao nekih $5-6B iranskih sredstava.

Docim je trenutni rezultat desetci hiljada pobijenih i ranjenih, te polupana infrastktura po cijelom Zalivu, i rezultirajuca ekonomska kriza koja ce pogoditi najsiromasnije cijelog svijeta. Kao recimo Bangladesh direktno, te indirektno sve one dotacije sto salju radnici iz Zaliva kuci.

Ne sporim da je krajnji cilj americke politike bez obzira na administraciju odrzavanje/nastavak americke hegemonije, ali itekako ima razlike u sredstivma kojima se dolazi do tog cilja.

13 minutes ago, Peter Fan said:

A krajnji rezultat i Obaminog i Bidenovog predsjedavanja je bio kakav-takav mir sa Iranom. Cak je Biden bio i odmrzao nekih $5-6B iranskih sredstava.

Ne sporim da je krajnji cilj americke politike bez obzira na administraciju odrzavanje/nastavak americke hegemonije, ali itekako ima razlike u sredstivma kojima se dolazi do tog cilja.

Ne postoji krajnji cilj jedne administracije, pobogu. Ne završava se istorija svake četiri godine, pa kao onda krećemo sve ponovo od nule.

Čak ni održavanje hegemonije ne može biti definisano kao nekakav krajnji cilj jer je to potpuno open-ended strategija, od završetka WW2 pa u nedogled se pruža ne prestaje jedan minut traje danima...

Sve to vreme izraelski lobi radi posao, kanališe pare američkim političarima koji onda kanališu pare u Izrael od kojih se opet odvaja jedan mali deo za sledeću tranšu lobiranja i tako u krug. Kurta-Murta smene u Beloj kući su tu bumps in the road, ništa više.

6 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ne postoji krajnji cilj jedne administracije, pobogu. Ne završava se istorija svake četiri godine, pa kao onda krećemo sve ponovo od nule.

Čak ni održavanje hegemonije ne može biti definisano kao nekakav krajnji cilj jer je to potpuno open-ended strategija, od završetka WW2 pa u nedogled se pruža ne prestaje jedan minut traje danima...

Sve to vreme izraelski lobi radi posao, kanališe pare američkim političarima koji onda kanališu pare u Izrael od kojih se opet odvaja jedan mali deo za sledeću tranšu lobiranja i tako u krug. Kurta-Murta smene u Beloj kući su tu bumps in the road, ništa više.

Pa nisam ni rekao administracije, vec politike. Uz sve razlike izmedju administracija, konstante svacije politike je americki hegemonizam.

Inace, meni razgovor sa tobom na ovu temu malo vuche na

True Detective: What Does 'Time Is A Flat Circle' Mean?

17 hours ago, Filozof manijak said:

Stiže!!

uLpmubM.png

Luigi je odlukom suda besmrtan, takodje I Walmart zbog (potencijalne?) neuracunljivosti; vest o Luidjiju dosta bajata

@Gojko & Stojko

mnogo vaznija vest je da je Broj 1 ukinuo oporeziranje napojnica za bijednikeD

No Tax on Tips

1 nevidjen tax break za baksis zaposlene, pokriva $25k godisnje => konobar-ica radi npr. 250 dana godisnje x say $1k in sales = say $150 u dzep => $100 je tax free, $50 (godisnje $12.5k) oporezovano ali po niskim stopama.

15 hours ago, Peter Fan said:

Isteklo vrijeme za edit, pa moram ovako: iz prve ruke znam da je uvijek bilo muljanja sa CDL, sa log books, da se vozachi zavrcu za plate, ali ovo je neki nov kvalitet sto se tice razmjera. Fruad on industrial scale, sto bi se reklo.

Ne znam da li je internet i remote work to omogucio, ili je tokom pandije opao drzavni nadzor, ili oboje.

@SNARC imas li kakav inside info?

Napisao sam ovde ukratko i to je sustina

On 13. 4. 2026. at 16:47, SNARC said:

Neka to krene i neka se razjebe vise konacno. Super Ego ima ofis u Bg u bloku gde inace zivim a stalno sam izbegavao da radim zbog njih bas zbog ovoga. Radio na Ledinama, na Vozdovcu, u Pancevu..samo da ne zakacim firmu koja radi isto sto i Super Ego..a 90% nasih firmi radi ovo.

O cemu se radi..ako si vozac koji ima svoj kamion, sklopis dogovor sa SE da vozis na njihovo ime i uzmes (uglavnom) 88% iznosa od ugovorenog za prevoz neke ture. U tih 88% ne ulaze neke stvari poput doplate za osiguranje, za GPS pracenje kamiona, koriscenje PIB-a i jos neke sitnice.

Dakle, SE tom prevozniku ugovori voznju za $1000 i posalje mu ugovor o toj turi (rate Confirmation ili RC) koji sadrzi informacije o tovaru i adresi za utovar i istovar i slicno..ali mu ne posalju pravu cenu. Cena se na ugovoru prepravi u PDF-u. Umesto $1000 njemu kazu da su ugovorili za $600 ili $700, i od toga mu oduzmu ugovorenih12%. Bukvalno ukradu par stotina ili vise dolara po svakoj turi koju vozac izveze.

U vremenu posle korone kada su cene prevoza u USA buknule, kralo se na angro..nevidjene cifre su se otimale vozacima Bukvalno se ovo desavalo..da ljudi kad se zavrsi nedelja budu u minusu. Gazdi su odvec pretili, napadali ga..on je koliko cujem i investitor u zdanju kraj reke.

Ovo je ukratko..ako neko nesto nije razumeo, tu sam da pomognem )

Nece ovo verovatno nikada uspeti da povezu sa nasim drzavnim vrhom..ruku na srce proslo je i vreme kada su se masovno izvlacile pare na cut, sad je to nesto malo i mizerno u odnosu na ono doba.

Elem, prva prica o ovome se sirila jos pre nekih 5-6 godina, onaj blesavi Sandulovic je prvi izasao sa pricom o ovome. USA bi stvarno mogla da malo rascisti sopstveni transport i drumove, svasta se tu nakotilo poslednjih godina.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.