Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

13 minutes ago, bios said:

Sviranje klincu populističko, kao i sve ostalo. Big ugly bill je toliko osakatio budžet školskih distrikata, da se javne škole bukvalno bore da prežive. Samo u mom kraju dve osnovne škole neće postojati od sledeće školske godine, a broj dece ne da se ne smanjuje, nego se još i povećao poslednjih godina.

Pa TX je slobodan da uvede state income tax.

Ne moze i federalne pare i no state income tax. Mislim, moze - ali onda ce da ispastaju usluge gradjanima i skolstvo.

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

15 hours ago, Lezilebovich said:

Da li je RFK jr uradio nesto stvarno korisno za amerikance gurajuci nove preporuke za ishranu ? Povecanje proteina, vlakana, smanjenje uglj hidrata i ultra procesirane grane, kao i secera ...

22 minutes ago, Peter Fan said:

ali onda ce da ispastaju usluge gradjanima i skolstvo.

To je ionako komunizam fantom

1 hour ago, Peter Fan said:

Pa TX je slobodan da uvede state income tax.

Ne moze i federalne pare i no state income tax. Mislim, moze - ali onda ce da ispastaju usluge gradjanima i skolstvo.

Pa dobro, možda big ugly bill natera tx da uvede state income tax. Svakakva čuda se dešavaju.

Ali javne usluge su jedna stvar. Ili recimo infrastruktura koja je btw u tx u očajnom stanju obzirom na to da nije nikako siromašna država. Druga stvar je obrazovanje koje bi trebalo da je nešto od nacionalnog značaja. Tih 15-tak posto budžeta što se popunjava sa federalnog nivoa je bitno zato što smanjuje gap između bogatih i siromašnih delova zemlje, jer se škole većinski finansiraju od local property tax. Po projektu 2025 je plan da se to potpuno ukine. Ako si siromašan, koji će ti škola.

22 minutes ago, bios said:

Pa dobro, možda big ugly bill natera tx da uvede state income tax. Svakakva čuda se dešavaju.

Ali javne usluge su jedna stvar. Ili recimo infrastruktura koja je btw u tx u očajnom stanju obzirom na to da nije nikako siromašna država. Druga stvar je obrazovanje koje bi trebalo da je nešto od nacionalnog značaja. Tih 15-tak posto budžeta što se popunjava sa federalnog nivoa je bitno zato što smanjuje gap između bogatih i siromašnih delova zemlje, jer se škole većinski finansiraju od local property tax. Po projektu 2025 je plan da se to potpuno ukine. Ako si siromašan, koji će ti škola.

Ja uopste nisam protiv pravednije raspodjele, iako bi se o nacinima i te kako imalo prodsikutovati.

No, moja poenta je da je TX bogata drzava i da ako je lokalcima stalo da imaju bolje skolstvo i te kako imaju nacin da to rijese.

14 minutes ago, Peter Fan said:

Ja uopste nisam protiv pravednije raspodjele, iako bi se o nacinima i te kako imalo prodsikutovati.

No, moja poenta je da je TX bogata drzava i da ako je lokalcima stalo da imaju bolje skolstvo i te kako imaju nacin da to rijese.

Ma slažemo se u suštini, dao si mi šlagvort da rantujem.

4 hours ago, Roger Sanchez said:

Flesh eating bacteria

9 hours ago, bios said:

a dobro, možda big ugly bill natera tx da uvede state income tax. Svakakva čuda se dešavaju.

1 od 7 drzava bez poreza na zaradu, zavidim!

Opet, porez na imovinu nenormalno visok, oko 1.7% od vrednosti/godisnje; npr. prosecna kuca u TX $350k minus $140k dedukcija = $210k a porez na istu oko $3.5k godisnje isto ko kod mene na $1mil prosecnu kucu.

TX skole su 65% finansirane iz poreza na imovinu, ostatak iz 6.25%-8.25% poreza na prodaju, ali groceries&drogas bez poreza + 4 x godisnje bez poreza na klimu, frizidere, skolu, etc.

Takodje, registracije za kola su vam oko 4 x jeftinije (plus jeftiniji benzin), 7-8 x za trucks, zavidim!

Koliko “gubite” na neoporezivanju svega na 6.25%-8.25%, ne mogu da iskopam?

Ukratko, zivite ko carevi, mozete da popravite skole ako hocete

tg3jcyfuoqeg1.jpeg?width=582&auto=webp&s

konacno je ice poceo da hvata prave kriminalce

7 Democrats voted with MAGA Republicans to push through ICE funding. If they voted no, it would’ve been blocked.

Innocence Project
No image preview

Tommy Lee Walker Declared Innocent 70 Years After His Exe...

Dallas County Commissioners Court posthumously proclaimed Mr. Walker’s innocence in the 1954 racially-fueled capital murder case.

In a Historic Resolution, Tommy Lee Walker Is Declared Innocent 70 Years After His Execution in Dallas

Dallas County Commissioners Court posthumously proclaimed Mr. Walker’s innocence in the 1954 racially fueled capital murder case.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.