November 26, 201014 yr pa daja evo tripujem da si opet počeo da pizdiš gde potrebe nema. tj, ja sam shvatio da Utvara poredi Beograd sa Stanbolom u pozitivnom kontekstu.ali to sam samo ja.da ne komentarišem one idiotske postove sa prve strane, Beograd mi je totalni lav/hejt rilejšnšip. hejt je naravno 99% zbog ljudi.
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 12:39, assück said: ja sam shvatio da Utvara poredi Beograd sa Stanbolom u pozitivnom kontekstu+1
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 11:59, vasudeva418 said: Nisi uopšte razumeo Utvarin post. On kaže da bi Beograd trebalo da se ugleda na vibrantni i kosmopolitski Beč, a ne na orijentalnu kasabu po imenu Istanbul.Ма није ми битно зашто је то написао, важно је да је написао. Нек бар једном скупимо петљу да нешто вани назовемо по нечем свом, макар и из погрешних разлога.
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 12:48, расејан said: Ма није ми битно зашто је то написао, важно је да је написао. Нек бар једном скупимо петљу да нешто вани назовемо по нечем свом, макар и из погрешних разлога.Na!
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 12:39, assück said: ja sam shvatio da Utvara poredi Beograd sa Stanbolom u pozitivnom kontekstu.i ja
November 26, 201014 yr sunčana jutra, oko 9h, koje god da je doba godine. kad piješ vreo čaj ili tursku kafu i zveraš kroz prozor dok pada sneg a ne moraš nigde da ideš. hleb i slane kifle kod Simo Martinija, burek nekada davno kod Mite/Pere. pljeska u Takovskoj kod matorog. kafa ili pivo na kaldrmi, "Kornjača" ili "Skica". kafić na Stepenicama dok nije zastaklio terasu. obžderavačka hodočašća po kafančinama i restoranima. zimske čarolije u "Brankovini" ili "Šabačkom Slatincu". pogled na Voždovac i Dedinje leti sa krova, sve to uz pivo ili špricer. poslastičarnica u Makedonskoj. parkić ispod Pijačice u kraju. dubok sneg noću u Jove Ilića. teška pustoš nedeljom, leti, a da se ne radi (nisam skoro doživeo :( ).
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 13:09, vasudeva418 said: i ode čovek na minijature.na lokalne minijaturenama, provincijalcima pola od tih mesta nisu poznata
November 26, 201014 yr ma ni meni, ali atmosfera je za desetku. i pride znam sneg noću u Jove Ilića eej, nema više staaarog Beograda. Edited November 26, 201014 yr by vasudeva418
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 11:59, vasudeva418 said: Nisi uopšte razumeo Utvarin post. On kaže da bi Beograd trebalo da se ugleda na vibrantni i kosmopolitski Beč, a ne na orijentalnu kasabu po imenu Istanbul.Da li se gradovi mogu uopšte porediti? Naravno da mogu, sve se da patkometrisati. Meni je tako lakše, da tražim analogiju u nečemo što sam video...Bio ja u Istanbulu, davno, ali kako kažu Maksim u Beč, Maksim iz Beča. Osećamo sam se kao u Beogradu x 10.Ja lično sam za taj miteleuropejski fazon svim srcem, ali Istanbul je Istanbul. Tako mi ovoga Boga, 10 puta veći i prljaviji Beograd, sa 10 puta više svega i svačega. Ogromno, nepregledno neuredno prostranstvo, dograđivano, doziđivano, staro, novo, ludo, sređeno.Kontekst nije nikako pozitivan naravno. Ipak je to jedan turski Beograd, iako se u tursku kulturu ne razbiram previše. Nema metroa, prevoz užasan, na ulicama nered i saobraćajna čudesa. Kasaba, pun čaršijskih idiota, često neuredno, prljavo, zapušteno, kriminala ima dosta...A nije to baš uvek do siromaštva i ekonomske bede, ima tu i tog negativnog mentaliteta. Kad bacam floskule, ima neiskorišćenog potencijala.Jerbo grad nije samo zbir kuća, nego i stanovništvo i država, i lični utisak posmatrača... Nije Istanbul, kao ni Beograd, za svakoga.Ko je očekivao Prag ili Beč, zaj*bo se. Dobio je nešto drugo. Ali ovo je topik o turističkom Beogradu: centar koji može da se umije cakum pakum, a par ulica od njega ne može...
November 26, 201014 yr On 26. 11. 2010. at 13:04, assück said: sunčana jutra, oko 9h, koje god da je doba godine. kad piješ vreo čaj ili tursku kafu i zveraš kroz prozor dok pada sneg a ne moraš nigde da ideš. hleb i slane kifle kod Simo Martinija, burek nekada davno kod Mite/Pere. pljeska u Takovskoj kod matorog. kafa ili pivo na kaldrmi, "Kornjača" ili "Skica". kafić na Stepenicama dok nije zastaklio terasu. obžderavačka hodočašća po kafančinama i restoranima. zimske čarolije u "Brankovini" ili "Šabačkom Slatincu". pogled na Voždovac i Dedinje leti sa krova, sve to uz pivo ili špricer. poslastičarnica u Makedonskoj. parkić ispod Pijačice u kraju. dubok sneg noću u Jove Ilića. teška pustoš nedeljom, leti, a da se ne radi (nisam skoro doživeo :( ).zgibovi u parkicu, pivo na tezgi na pijacici uvece, video kasete iz hippoa, fudbal u 12oj, kad ti lopta ode u zbunje iza gola i upadne u psece govno... basket u os karadjordje, pa dodju domci i urade nesto cudno, tipa oce da ti otmu loptu a manji su od tebe... nisi ni svestan bogate turisticke ponude u sopstvenom kraju.