February 8Feb 8 Trošim kombinaciju 2u1, lerna+mikrovalna, Maunfeld, MEOR7217DMxx..Malo jače peče u zoni kod vrata, ali prednost u kutiji manje na kujni.
February 8Feb 8 Vidim da se kod nekih modela pojavljuje funkcija grill.Ima li to smisla kao prednost?
March 26Mar 26 Postoje li "Norveški" panel radijatori s trofaznim priključkom? Znam da su otprike svi do 2-2.5KW, i da to može monofazno, nego bi trebao da se stavi na mesto gde je nekad bila trofazna TA peć, pa da se izbegne prepravljanje utičnice itd.I ako je neko kupovao u skorije vreme ovakva grejna tela, ima li neka preporuka? Treba za kuću na selu u kojoj se povremeno boravi.
March 26Mar 26 Meni su majstori priključili veći Bosch norveški tako što su skinuli trofaznu utičnicu i povezali kablove...ali nisam bila prisutna kad su to radili i panel zaklanja taj njihov zahvat (mislila sam da ti slikam), nadam se da će neko ceo postupak bolje objasniti.Imam Bosch HC4000-15 (1370-1500 W) i dva HC4000-5 (460-500 W).Super su za prelazni period, ali zimi baš nećeš uštedeti struju.Prešla sam na inverter klimu i mnogo sam zadovoljnija nego norveškim, čak je i na drugačiji način toplo...ušuškano, topao vazduh je bolje raspoređen, klima bolje održava zadatu temperaturu.
March 26Mar 26 U suštini zimi tamo nema nikog, treba za prelazni period, recimo sada, oko Uskrsa i za 1. Maj, kad se obično ide tamo a ume da bude prilično hladno, pogotovo noću. Može se trofazna utičnica pretvoriti u monofaznu, ali za slučaj da neko nekad ponovo poželi da tu stavi neku TA peć voleo bih da mi ostane baš trofazna utičnica. Generalno mogla bi se postaviti odmah pored jedna nazidna monofazna utičnica i "ukrasti" jedna od tri faze, nula i uzemljenje iz trofazne, ali se već ježim na potragu sa nekim električarem u selu i okolini koji bi to odradio ljudski i estetski prihvatljivo. Razmišljao sam i o montaži klima uređaja, nije da nisam, e sad, ne znam, skuplje je, a ta kuća na selu se zaista samo povremeno koristi.
March 27Mar 27 6 hours ago, JakeBlues said:U suštini zimi tamo nema nikog, treba za prelazni period, recimo sada, oko Uskrsa i za 1. Maj, kad se obično ide tamo a ume da bude prilično hladno, pogotovo noću.Može se trofazna utičnica pretvoriti u monofaznu, ali za slučaj da neko nekad ponovo poželi da tu stavi neku TA peć voleo bih da mi ostane baš trofazna utičnica. Generalno mogla bi se postaviti odmah pored jedna nazidna monofazna utičnica i "ukrasti" jedna od tri faze, nula i uzemljenje iz trofazne, ali se već ježim na potragu sa nekim električarem u selu i okolini koji bi to odradio ljudski i estetski prihvatljivo.Razmišljao sam i o montaži klima uređaja, nije da nisam, e sad, ne znam, skuplje je, a ta kuća na selu se zaista samo povremeno koristi.
March 27Mar 27 Ako će taj radijator samo na tom mestu da se koristi, najlakše je da cvikneš monofazni utikač i umesto njega staviš trofazni na kome ćeš povezati jednu fazu, nulu i uzemljenje.
May 26May 26 Moze preporuka za frizider, kombinovani,~400€, ili je u tom cjenovnom rangu sve isto? Ili sta definitvno zaobici?
May 27May 27 moj generalni stav za male i velike kućne uređaje je da ih biram iz nižeg cenovnog ranga. otpisujem u startu brendove za koje nikada nisam čuo, a od ovih poznatih ne biram baš najjeftiniji al sledeći i onaj posle njega ulaze u najuži izbornegde sam čitao tekst o navlaci zvanoj petogodišnja garancija pa mi ni to ne igra značajnu ulogu u izboru
May 27May 27 17 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:negde sam čitao tekst o navlaci zvanoj petogodišnja garancija pa mi ni to ne igra značajnu ulogu u izboruZašto navlaka, dva puta sam reklamirao, da sam ostao na dve izduvao bi fino? Edited May 27May 27 by Mil@n
May 27May 27 On 26. 5. 2026. at 13:03, kipo said:Moze preporuka za frizider, kombinovani,~400€, ili je u tom cjenovnom rangu sve isto? Ili sta definitvno zaobici?Ja pak mislim da ti cak ni marka nije toliko bitna, samo da nisu neki totalni anonimusi. Frizideri su izdrzljiva roba, ovaj moj uskoro 20 godina, BEKO, nista mu ne fali.
May 27May 27 6 minutes ago, Shan Jan said:Ja pak mislim da ti cak ni marka nije toliko bitna, samo da nisu neki totalni anonimusi. Frizideri su izdrzljiva roba, ovaj moj uskoro 20 godina, BEKO, nista mu ne fali.Tacno sve isto. Nama Indesit sa 5 god garancije riknuo u 6.
May 27May 27 1 minute ago, kipo said:Tacno sve isto. Nama Indesit sa 5 god garancije riknuo u 6. Hteo je sigurno i ovaj moj ali ga toliko volim i obilazim da nije imao srca to da mi uradi.
May 27May 27 42 minutes ago, Mil@n said:Zašto navlaka, dva puta sam reklamirao, da sam ostao na dve izduvao bi fino?za neke proizvode(klima uređaji) si u obavezi da ih servisiraš u ovlašćenim servisim npr, neke višegodišnje garancije su vezane za određeni deo uređaja tipa veš mašina -> motor(moj slučaj kad sam gledao neku lg mašinu)generalno idu na velike brojeve, očito kod određenog br kupaca to igra bitnu ulogu u odabiru pa su preračunali da im je + veći od -