banecare1 Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 nije bas za ovu temu, ali nema veze.danas me konkurenti vodili u kineski restoran gde su sve kelnerice "uvezene" iz severne koreje. iste frizure i uniforme. kazu da to privlaci goste. klopa je klasicna kineska
jms_uk Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Zasto stolice imaju armrest [kako se ovo vice na srpskom?] samo sa jedne strane?
banecare1 Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 (edited) i nama je bilo interesantno. osoblje je objasnilo da su to tradicionalne severnokorejske stolice, ali nisu mogli da nam objasne zasto su takve. google zna verovatno....edit: osoblje verovatno zna zasto je tako ali ne barataju bas najbolje jezikomarmrest ti mogu reci samo na ruskom kako se kaze Edited August 28, 2013 by banecare1
ivy Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) naslon za ruku?nemoj sad da vam dodje rasejani Edited August 28, 2013 by ivy
cmrlj Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) mozda kad se poredjaju jedna do druge da svako za koja je strana na koju moze da se nasloni, a ne da jaci zauzme oba rukohvata sto se uvek desi kad sedim pored gabaritnog muskarca. Edited August 28, 2013 by cmrlj
ivy Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 jeste a poznato je da koreanci nikada ne sede posebno,to samo kada odnesu stolice u Kinu pa nastane problem
cmrlj Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) nisam rekla nikad, ali nekad ti zatreba da ih redno poredjas. eno vidi ih u pozadini kako lepo cuce. mozda je zgodno za restorane da kelner moze da pridje sa prigodne strane (al me ova uvezena sa slike demantuje, ne zna, nova je, naucice;)a i dve mogu da se spoje u dvosed. dosta prakticno to s jednim rukohvatom. kad bi jos taj jedan mogao da se skida, idealno. Edited August 28, 2013 by cmrlj
banecare1 Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 evo imam bolju fotografiju, mozda pomogne
ivy Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 (edited) fotografija iz edicije-pronadji razliku @cmrlje vidiš, ima smisla to što mogu da se spoje u dvosed..2u1..praktičan narod Edited August 28, 2013 by ivy
cmrlj Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 moze ako su rukohvati na suprotnim stranama sto ovde nije slucaj. zato bi i bilo dobro da se rukohvat skida i pomera.@jms_uk nacrtaj, pa da patentiramo :D
yolo Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 taj se rukohvat sigurno nekako pomera, ne potcenjujte japance korejance. ja se zamalo slogirao kada sam vozeci se metroom recimo u kjotu video lika koji je povukao rukohvat naslona praznog sjedala i odjednom se ono okrenulo u pravcu kretanja vlaka umesto obrnuto kako je do tada bilo...
banecare1 Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 gledam jos jedan dokumentarac o kineskoj klopi i vidim restoran gde sam jeo najbolju pekinsku patku ikada. bio samo jednom pre 6-7 godina, nas 4 pojeli dve patke, tamo se svakako nista vise i ne narucuje za klopu. vredi pogldati koga interesuje kako se priprema pekinska patka.http://www.youtube.com/watch?v=58ulPdrirDw&list=PLB1A8642115D306BB
banecare1 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 pao mi na pamet ovaj topic pa juce i danas napravio par fotografija tokom rucka sichuanska mreza restorana spicy (da ne bude zabune, ako neko nije upoznat kakvu klopu preferiraju u toj provinciji :) piletina sa bambukom u nekom super sosu ovo nije ljuto. skampe, tofu i ikra od kraba (al sam mu dao naziv). veoma ukusno, narucimo svaki put ovo su sichuan noodles. u kini se obicno uz jelo naruci riza u malim zdelicama. ja obicno uzmem ove noodles. isto su spicy, pipijem ja posle i sos, ne znam iz ceg ga prave, ali je mnogo dobro. ovo je karfiol sssslannnninicom, lukom , zelenisom. krcka se na vatri dok je na stolu. obicno je dosta ljuto, ali ovaj put su koleginice trazile da ne zaljute unutra pliva teletina. puno ulja i ljutine.
banecare1 Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 drugi rucak nema foto jela. hot pot mreza xiabu xiabu jeftina ukusna varijanta. krkanje sa picem 13-14 eura za troje dremka posle klope je obicno u ofisu, ali ova dama nije mogla da izdrzi dok koleginica pojede
Recommended Posts