Mr.Mxyzptlk Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 sta te briga. te gume nisu ispod 80k Link to comment
radisa Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 11 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: sta te briga. te gume nisu ispod 80k Sa felnama su 1800e... Jos uvek cekam da me neko pozove i kaze da se zajebao i da treba da platim... Link to comment
Ros Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 3 hours ago, radisa said: Sa felnama su 1800e... Jos uvek cekam da me neko pozove i kaze da se zajebao i da treba da platim... sad kad ispadne da neko iz radionice cita ovde na forumu 1 Link to comment
SNARC Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 4 hours ago, radisa said: Sa felnama su 1800e... Jos uvek cekam da me neko pozove i kaze da se zajebao i da treba da platim... - Igen..igen..nemtudom.. I stisnes crvenu slusalicu na displeju 4 Link to comment
Zli Gli Posted November 3, 2023 Share Posted November 3, 2023 Srecan besplatan set tockova svima koji slave, a ne ko neki nesretnici sto sve sami kupuju... 2 Link to comment
Mil@n Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Treba da kupim (barem) 2 zimske gume, vidim neke continental povoljno za oko 9k, ali je stariji dot 2, 3 godine. Koliko je to zapravo problem? Link to comment
bags Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Ja sam ove godine sparpaket verzija jer svakako prodajem ovo auto: Kormoran snow. Danas prvi put neki lagan sneg sa poledicom ispod i fino su se pokazale na ovih 40 km sto sam presao. Link to comment
Tpojka Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 28 minutes ago, Mil@n said: Koliko je to zapravo problem? Gume zadržavaju namjensko svojstvo materijala nekih 5-6 godina. U tome je bitno. Ako planiraš preći koliko je predvidjanje (cijenim bar 50k) ukupno do kraja tog perioda, ne bi trebalo da ima ikakvih problema. Ako su isključivo zimske (ne all season), koje bi se vozile zimi i skidale u proljeće - preskočiti jer teško da za par zima može preći 50-100k (kolika je deklaracija gume). 1 Link to comment
Mil@n Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Jako malo prelazim zimi, svakako ne više od 5k, uglavnom tj sigurno i manje. Link to comment
ToniAdams Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Samo ako su baš nešto bagatela uzmi, ja bih svakako na gumama poslednjim štedeo, pogotovo kad sam video kako se nekoliko godina stare mišelinke raspadaju jer je izvetrio parafin, a spolja ko nove Link to comment
Mil@n Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Pa za 9k može da se uzme "taze" sava, viking, neki matador i to je manje više to, a iskreno sumnjam da ću ovaj auto voziti više od 2, 3 godine još mada sada vidim da je dot 2019 tih continental tako da ću ipak preskočiti. Link to comment
bags Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Ja sam se mislio provuci ove godine (pre tri godine kupio Michelin, presao sve ukupno mozda 20k) ali kad mi je covek pokazao pukotine i saru rekao je da bolje ostavim ove letnje nego da stavljam ovaj raspad. Ovde kod mene se se svi kunu u dugotrajnost Falken zimskih guma. Tri nezavisna i totalno drugacija servisa su mi rekli da je Falken najdugotrajniji ako ne vozis puno zimi. Link to comment
Mil@n Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Zanimljiv tekst o /starijem/ dotu sa jednog sajta. Po njima nema razloga za brigu. https://lavauto.rs/blog-post/starenje-guma-i-dot/269 Link to comment
Zli Gli Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Meni su na ovoj Astri K sto sam danas registrovao zimske starijeg dota, 2015. i 2017. godiste, ali deluju odlicno ocuvane i opusteno cu da vozim tako. Vozilo se i starije pa nije bilo problema. Link to comment
askeladden Posted December 14, 2023 Share Posted December 14, 2023 Oseti se kad postanu tvrde,imao sam neke Continental pocele da pustaju taj parafin.Sara ok ali tacno osetis da nije to to na uzbrdici. Sava Eskimo svaka preporuka. Link to comment
Recommended Posts