renne Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Lako je. Pozoveš provajdera kod koga želiš da pređeš, oni pozovu Telekom, Telekom pozove tebe da te ubeđuje da ostaneš, ti kažeš da nećeš. Javi se novi operater, donese opremu, dan-dva dobiješ privremeni broj telefona, dok tvoj ne bude prenesen i to je to
Malkmus Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Prvi put me smarali sa promotivnim akcijama na mobilni broj. SBB, i to dan posle poskupljenja pretplate na Telekomov fiksni telefon. I posle trećeg "ne" devojka nastavlja da vergla, i to baš agresivno za moj ukus. Mogu bar da pitaju na početku da li smo pod ADSL ugovorom, i onda time lepo da uštede i vreme i živce i sebi i mušterijama...
bergasa19 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Informacije o tome s kim ste, na koji način, odakle, koliko dugo, koliko često, kojim sredstvom komunicirali, i to za 12 meseci unazad, mogu mnogo da govore o vama. Eksperti na osnovu takvih podataka mogu i da kreiraju profil ličnosti. A suvišno je objašnjavati da pristup takvim podacima može predstavljati ozbiljan prodor u privatnost i da ti podaci mogu biti zloupotrebljeni na različite načine - istakao je Šabić. Kao primer kršenja zakona provajdera, poverenik navodi niz propusta - masovno se ne vode evidencije o ulasku i vremenu boravka osoba u prostorijama u kojima se može pristupati podacima o komunikaciji. U velikom broju slučajeva nisu instalirani nikakvi sistemi za detekciju neovlašćenog pristupa. Više od 70 odsto operatera smatra da za osobu koja ima pristup podacima o komunikaciji nije potrebna nikakva bezbednosna obuka ili bezbednosni sertifikat, i slično. - Još u martu ove godine pošto je okončana prva, pismena faza nadzora nad internet operatorima, podneta je grupa zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv onih koji, uprkos zakonskoj obavezi, nisu dali odgovore na postavljena pitanja ili nisu dostavili dokumentaciju potrebnu za sprovođenje nadzora. Ne bih da se upuštam u spekulacije o razlozima te nediscipline, ali mislim da u velikom broju slučajeva nije reč o svesnoj nameri, nego o neodgovornosti, aljkavosti, neznanju, što, naravno, nije opravdanje - navodi Šabić. Inače, pismeni nadzor je obuhvatio oko 180 provajdera, a zahtevi za pokretanje postupka pokrenuti su protiv njih 22 iz 14 gradova. Danas
levi Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Vaš poziv je sada trideset deveti. operater će vam se uskoro javiti Orion. Jesu svi dobro tamo?
Čutura Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 jel ima jos neko problema sa telekomovim adsl-om u poslednje vreme, vec jedno nedelju dana vise ne radi nego sto radi?
katamaran Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 (edited) Vaš poziv je sada trideset deveti. operater će vam se uskoro javiti Orion. Jesu svi dobro tamo? Pre neki dan zvao SBB Svi operateri su trrenutno zauzeti. Predvidjeno vreme cekanja manje od minuta I onda tako jedno petnaest minta kad se promenila poruka Svi operateri su trenutno zauzeti. predvidjeno vreme cekanja manje od dva minuta Tu sam digao ruke ali su me ladno pozvali na kucu posle nekih sat vremena jer su imali propusten poziv. SBB ide od totalnog dilentatizma do vrhunskog profesionalizma. Edited November 4, 2014 by katamaran
April Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Dva dana za redom gubim po sat ipo dok dobijem korisničku podršku Oriona. Izgubio strpljenje. Videću da pređem na Ikom.
jimi Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Da li neko ima Telenor Huawei 3G modem E3131? Interesuje me da li su u Telenorovoj verziji omogceni glasovni pozivi.
Calavera Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) Ima jos nekog na KDS netu? Ja vec nekoliko nedelja na Pingtestu u vecernjim satima dobijam jitter od ~30ms, docim se ostatkom dana vrti izmedju 0 i 5, cini mi se da ranije nije bilo takvih skokova. Nisam siguran sta da mislim, je li to normalna vrednost? Mogao bi neki kds sapatnik da proveri i javi svoje rezultate ako ga ne mrzi... Edited February 2, 2015 by Calavera
Delija67 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Testirao 5 puta i dobio vrednosti 2, 9, 16, 4, 2
Calavera Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Hvala. I kod mene se unormalilo, iz pet pokusaja prijavljuje od 1 do 3 ms. U prajmtajmu™, negde izmedju 20 i 22 recimo, dva uzastopna testa daju skroz razlicite rezultate, prvi stabilan negde oko 22/3 a drugi pocne oko 60/60 pa se spusti na 30/25 taman na vreme za slikanje. Nije da mi ovo toliko smeta, ali pretpostavljam da su ovi skokovi posledica zauzetosti mreze u to vreme? Pa kad se vecina skine s neta, jitter se vraca u normalu? Mislim, ja to ovako laicki cenim, ako ima neko upuceniji da pojasni...
smorenko Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Hocu da predjem na KDS sa Targa. Da li ste zadovoljni kako sljaka?
Calavera Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Ja jesam, ovaj skakutavi jitter mi je maltene jedini problem koji sam imao kod njh godinama. A ni to mozda nije problem, nego ja tripujem...
Mil@n Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Hocu da predjem na KDS sa Targa. Da li ste zadovoljni kako sljaka?Šta je, riknula ploča, čekanje na ip adresu i tako to? :)
smorenko Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 (edited) hvala, tako i sam i ja cuo da su ok. sad nije nista. nikako da predjem kod nekog drugog, pod ugovorom sam do kraja marta. u ove dve godine sam bio par puta po nekoliko dana bez interneta, sa objasnjenjem da je u pitanju kvar i da ne znaju kad cu dobiti net. ispalo je da su dani kad se to desilo meni bili bitni sto za posao sto privatno. tako da njima samo :smoris: Edited February 3, 2015 by smorenko
Recommended Posts