Jump to content
IGNORED

Palacinke

Vasilij Zajcev

Recommended Posts

Posted
Malo zeolita umesto mleka pomaže da budu prhke, meke, vazdušaste, krute i kartonaste.
:lolol:
  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yolo

15

• Indy

14

• renne

11

• assück

10

Top Posters In This Topic

Posted

meni te kupovne palacinke zivi qrac da prostite, po nekoliko osnova. prevelike, gumene, bezukusne. i vise volim da odem u neku kavanu i tamo narucim palacinku, mnogo je veca sansa da ce se dobiti nesto sto lici na palacinku iz detinjstva.inace, favorit u ovoj oblasti mi je dezert koji se kupuje u indo fast foodu. to je kao palacinka ali od drugog nekog brasna pa je deblja ali mnogo meksa i prhkija, pece se samo sa jedne strane, prodaju je sa eurokremom, kikirikijem i bananom i realno je zakon. 200 dindzi.

Posted (edited)

gde to ima?edit: nasla.

Edited by orderka
Posted

uf obožavam palačinke, i slane i slatkei dosta često ih pravim/o, i to ja ovako:obavezni sastojci:brašnojajamlekokisela voda ili obična voda + malo bikarbone sodea mere su "čim dobijem željenu gustinu i konzistenciju, pečem"inače najviše volim kad nisu ni mnogo debele ni mnogo tanke, ni mnogo ni malo pečenea jednako volim i hladne i tople, možda čak malo više <aj sad streljajte me> hladneinače od slanih kombinacija najbolje volim sa sirom (bilo kojim, žutim, belim, kremastim, rendanim) a od slatkih otprilike ovaj redosled: domaći džem od kajsija sa malo mlevenih oraha, konfitura od kestena*, moj krem od čokolade*, nutela/kinderlada/eurokrem, mleveni orasi sa malo šećera, bilo koji drugi džem*prvi put jela u Parizu kao dete, a i dan danas kad god me put nanese u Pariz obavezno ih moram jesti (bwt ne jedem ih samo u Parizu :lol: pravim i kod kuće, ali u Parizu ne mogu jesti drugačije palačinke + ne mogu propustiti da ih pojedem barem jednom)*moj krem od čokolade (kao dete sam ga proizvoljno nazvala kraljevski krem, valjda mi bio super-dobar): istopiti čokoladu sa malo mleka i vrlo malo vode, mešati na toploj ringli dok se ne dobije homogen krem, i izvolte

Posted

e da, a kupovne palačinke su blezvezle

Posted

Mislite na kupovnu smesu za palacinke, ili na take-away palacinke?

Posted
inace, favorit u ovoj oblasti mi je dezert koji se kupuje u indo fast foodu. to je kao palacinka ali od drugog nekog brasna pa je deblja ali mnogo meksa i prhkija, pece se samo sa jedne strane, prodaju je sa eurokremom, kikirikijem i bananom i realno je zakon. 200 dindzi.
imam u nekoj staroj knjižici recept za tortu od palačinaka koje su neverovatno vazdušaste i peku se samo sa jedne strane, pa se onda slažu jedna na drugusuper stvar za doručak, dečicu, itdako je neko zainteresovan, potrudiću se da iskucam recept
Posted
a jednako volim i hladne i tople, možda čak malo više <aj sad streljajte me> hladne
sto da te streljam kad naj volim palacinku od juce iz frizidera.
Posted

ja sam mislio da se prica o tome gde ima da se pojede dobra palacinka - kao sto rekoh, u Manjezu. skoro pa kao domaca

Posted

Kolike su porcije i posto kosta?

Posted (edited)

ja ne volim palacinke i poprilicno su besmislena hrana..nit tortilja nit hleb...bzvze..plus zasmrde celu kucu kad se prave..ne bih morala nikada u zivotu da pojedem nijednu..

Edited by ivy
Posted

Palačinke su nešto najljepše u svijet, ali domaće.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Posted
Kolike su porcije i posto kosta?
pai, bio sam u teskom hengoveru taj dan tako da sam jedva pojeo 1 i po od porcije koju sacinjavaju dve. mislim da je bilo oko 360 kintavosaali bas su dobre, onako teske i slasne i masne