Indy Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Malo zeolita umesto mleka pomaže da budu prhke, meke, vazdušaste, krute i kartonaste.
yolo Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 meni te kupovne palacinke zivi qrac da prostite, po nekoliko osnova. prevelike, gumene, bezukusne. i vise volim da odem u neku kavanu i tamo narucim palacinku, mnogo je veca sansa da ce se dobiti nesto sto lici na palacinku iz detinjstva.inace, favorit u ovoj oblasti mi je dezert koji se kupuje u indo fast foodu. to je kao palacinka ali od drugog nekog brasna pa je deblja ali mnogo meksa i prhkija, pece se samo sa jedne strane, prodaju je sa eurokremom, kikirikijem i bananom i realno je zakon. 200 dindzi.
ordi Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) gde to ima?edit: nasla. Edited March 11, 2013 by orderka
Amelija Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 uf obožavam palačinke, i slane i slatkei dosta često ih pravim/o, i to ja ovako:obavezni sastojci:brašnojajamlekokisela voda ili obična voda + malo bikarbone sodea mere su "čim dobijem željenu gustinu i konzistenciju, pečem"inače najviše volim kad nisu ni mnogo debele ni mnogo tanke, ni mnogo ni malo pečenea jednako volim i hladne i tople, možda čak malo više <aj sad streljajte me> hladneinače od slanih kombinacija najbolje volim sa sirom (bilo kojim, žutim, belim, kremastim, rendanim) a od slatkih otprilike ovaj redosled: domaći džem od kajsija sa malo mlevenih oraha, konfitura od kestena*, moj krem od čokolade*, nutela/kinderlada/eurokrem, mleveni orasi sa malo šećera, bilo koji drugi džem*prvi put jela u Parizu kao dete, a i dan danas kad god me put nanese u Pariz obavezno ih moram jesti (bwt ne jedem ih samo u Parizu pravim i kod kuće, ali u Parizu ne mogu jesti drugačije palačinke + ne mogu propustiti da ih pojedem barem jednom)*moj krem od čokolade (kao dete sam ga proizvoljno nazvala kraljevski krem, valjda mi bio super-dobar): istopiti čokoladu sa malo mleka i vrlo malo vode, mešati na toploj ringli dok se ne dobije homogen krem, i izvolte
Indy Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Mislite na kupovnu smesu za palacinke, ili na take-away palacinke?
duda Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 inace, favorit u ovoj oblasti mi je dezert koji se kupuje u indo fast foodu. to je kao palacinka ali od drugog nekog brasna pa je deblja ali mnogo meksa i prhkija, pece se samo sa jedne strane, prodaju je sa eurokremom, kikirikijem i bananom i realno je zakon. 200 dindzi. imam u nekoj staroj knjižici recept za tortu od palačinaka koje su neverovatno vazdušaste i peku se samo sa jedne strane, pa se onda slažu jedna na drugusuper stvar za doručak, dečicu, itdako je neko zainteresovan, potrudiću se da iskucam recept
ordi Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 a jednako volim i hladne i tople, možda čak malo više <aj sad streljajte me> hladnesto da te streljam kad naj volim palacinku od juce iz frizidera.
assück Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 ja sam mislio da se prica o tome gde ima da se pojede dobra palacinka - kao sto rekoh, u Manjezu. skoro pa kao domaca
ivy Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) ja ne volim palacinke i poprilicno su besmislena hrana..nit tortilja nit hleb...bzvze..plus zasmrde celu kucu kad se prave..ne bih morala nikada u zivotu da pojedem nijednu.. Edited March 11, 2013 by ivy
renne Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Palačinke su nešto najljepše u svijet, ali domaće.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
assück Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Kolike su porcije i posto kosta?pai, bio sam u teskom hengoveru taj dan tako da sam jedva pojeo 1 i po od porcije koju sacinjavaju dve. mislim da je bilo oko 360 kintavosaali bas su dobre, onako teske i slasne i masne
Recommended Posts