Кристофер Лумумбо Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 bas sada tamanim jednu takvu, poslala baba dzem.
Vasilij Zajcev Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 uh, to je posebna kategorija. u menzi Skupstine grada prave ubedljivo najbolje palacinke u satou
расејан Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 priznaj da si jeo sa šećerom Бих, да смо имали ораха - млевени па са нешто шећера, или какао и шећер. У ствари имамо ораха, ал' падала киша, ко ће да их скупља и чисти док палачинке чекају.Иначе, соло шећер, то је без везе.
sanja025 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 (edited) sanja, jesi probala da mazes onaj tavankut dzem od kestena na palacinke? mislim da lepse ide nego kesten pire, jer kesten pireu ne treba testo..nikako da probam taj tavankut dzem. a svi pricate o njemu.Друга ствар је кад се направи мало више, па остане за вечеру. Онда већ не иде слатко, него се нареже сира, шунке, саламе, шта се већ нађе, па две завијене на тацни проведу минут-два у миркоталасномрж. Или, за гала журку, све тако напуњене да се поређају у плекрж, прелију нечим млечним (млади сир, павлака, милерам, два-три јајета... никад нисам тачно сконтао шта ту тачно иде) па се то запече.Moja slana varijanta su pohovane palacinke. Napunim sunkom u crevu, tanko secenom, i rendanim sirom. Uvaljam u brasno, jaja, prezlu i przim na ulju. Sluzi se toplo. Naravno da nije zdravo, pogotovo ako se kao prilog koristi majonez. Ipak, ukusno je, vrlo. Edited September 19, 2010 by sanja025
nisam ja Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 i nije majonez nego tartar sos. u to se dave pohane činke.od domaćeg majoneza naravno.
Timothy Leary Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 a jel ima ovde neko da se seca kako se nekada islo u onaj restoran san marino sto je bio u onoj olupini od eurosalonovog trznog centra na raskrsnici 29 novembra i cvijiceva - na najbolje palacinke u vinskom satou u gradu. te su bile zajebate, sigurno 5 od svojih 90 kila dugujem njima i biftecima odatle.Uf, sad sam tako ogladneo da mi zavijaju creva. Ja bolje nisam probao (palacinke). A i stavrno su imali dobru ponudu bifteka. Jel oni ne rade vise?
Mp40 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Napravila mi seja, pojo pregrst upravo! Da se smiri braco posle Utiskapritiska, jebo me on.
Razzmatazz Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 (edited) Najbolje palačinke koje sam ikad jeo su moje :lol:Nemam tačan recepat da dam, jer ionako uvek pravim prema osećaju i bez vaganja, a ne prema nekoj listi. Sa testom ne filozofiram previše, jer je fil ono šta čini palačinku. Jaja, brašno, malo soli i šećera i parče mleka, a dalje se dodaje mineralna voda (što veći mehurići, to bolje) - inače samo sa mlekom voli da se lepi, a i nema one mehuriće u testu. Pečem sa dva ili tri tiganja da sve bude što brže gotovo. Najbolji su oni matori metalni plitki tiganji - sipne se par kapi ulja, preokrene i prospe ulje, a sipa smeša. Eventualno neki moderni tefalov tiganj za koji se ništa ne lepi dobro dođe, jer tada nema ulja u igri.Iako volem sve kombinacije, pre svega sa domaćim džemom koji je žena uradila bez konzervansa i ostalog (i u kojem ima gromada kajsija ili šljiva), volem i kombinaciju nutele i banane isečene uzduž, kao i sa orasima i maple sirupom. Ali poseban užitak su mi zapečene sa sirom. U smešu ide mlad, neslan sir, doda se još malo vrhnja ili one prazne filadelfije (da ne bude skroz suvo nakon zapečivanja), par jaja da poveže to, vanilin šećera (može da se pojača efekat dodavanjem baš vanile), naribane korice limuna jednog limuna, šećer sitan (ili tečan, ko mora). Palačinke se nafiluju, slože u tepsiju i zaliju. Uglavnom, rezultat je mešavina ukusa, koja vuče na celu lepezu - od palačinki do čiz-kejka. Edited September 20, 2010 by Razzmatazz
Sara Goldfarb Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ...Nemam tačan recepat da dam, jer ionako uvek pravim prema osećaju i bez vaganja, a ne prema nekoj listi. ...ovo je *tajna* formula mog kuvanja. i svaki put uspe.
Razzmatazz Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Pa to, ubodeš prst i probaš da li je TEBI suviše slatko ili slano, da li je dobra konzistencija itd. Recept ti to neće reći.
MancMellow Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 @m16jednp dec piva na smesu od dva jajetauau, to mi deluje prilicno. Probacu...a jel ima ovde neko da se seca kako se nekada islo u onaj restoran san marino sto je bio u onoj olupini od eurosalonovog trznog centra na raskrsnici 29 novembra i cvijiceva - na najbolje palacinke u vinskom satou u gradu. te su bile zajebate, sigurno 5 od svojih 90 kila dugujem njima i biftecima odatle.ijao, bifteci u san marinou...
sanja025 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 i nije majonez nego tartar sos. u to se dave pohane činke.od domaćeg majoneza naravno.ne volim tartar sos, ali prihvatam da moze i tako.
Gonzo Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 el ima neka varijanta za veganske palačinke? brez mleka i jaja..
Frank Pembleton Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Hmmmm 'cinkeee....Inace evo jedna "terapeutska uloga" u mojoj familiji...Moja keva ima povremeno one izlive:Ih kako sam matora nista mi ne ide itd....Onda ja matori konj kao slucajno:Ajde kevo napravi one tvoje palacinkeI onda ona napravi smesu za jedno 40-ak komada ja pojedem 20 bar ostali ostalih koliko pretekne.Kva se vragolasto smeje i sva zadovoljna a mi brekcemo....A stvarno mi se cini da bi mogla da ih napravi "zmureci"
Hippie Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 el ima neka varijanta za veganske palačinke? brez mleka i jaja..izbacis jaja, zamenis kravljo mleko za sojino, dodas prasak za pecivo, sve ostalo.... i mazes chocolate vegan mousse-om
Recommended Posts