Jump to content

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Featured Replies

Pariz

• Replies 16.8k
  • Views 1.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na liniji 50 ima vozaca iz Bangladesa/Indije i voze jako pristojno.  Ljudi masovno pokusavaju da ih nesto pitaju: 1) jedna baba - gde se silazi za Medakovic 2 2) jedan alkos - majstore

• Najverovatnije ih neće biti ni kada se završi komplet pruga jer SrbVoz nema na raspolaganju putničke vagone za obavljanje prevoza. Elektromotororne garniture ne mogu da se koriste u ove svrhe na celom

Posted Images

Lisabon takodje

Pariz
Ali rade jos uvek i papirne (t+) karte? Takodje, London, Stokholm.

Rade i papirne ali ih polako suzbijaju.

Strasbourg mesecne/godisnje cipovane.mozda misli na dnevne karte? btw. a zasto nema kontrole po tramvajima? sumanuto mi deluje da su se ustremili samo na buseve :unsure:

london je vec godinama na oyster karticama samo ja ne bih to tako olako poredio s beogradom, cak i ako uzmem u obzir koja mafija upravlja londonskim saobracajem i kroz koja sranja smo prolazili i prolazimo zadnjih nekoliko godina sto zbog olimpijade, sto zbog privatizacije delova prevoza. e, da, taj privatno-drzavni model se zove ppp - private public partnership.

da, dnevne, za kratke boravke bio u parizu pre 2 godine, papir samo koristiou stokholm idem jednom u 3 meseca, nisam vido elektronske :blink: moracu da ih potrazim sledeci put :)kakogod - sistem poput beogradskog da ima samo elektronska karta i dalje jos ne videh. plus i dalje ne vidim potrebu za tim. ono, ima 101 preca stvar da se sredi u bg prevozu, pa onda da pricamo o elektronskoj naplati

U Lisabonu (a čini mi se i u Amsterdamu, ja dobio neku elektronsku na parkingu) je samo elektronska karta. U Briselu ima i papirnih, ali je vožnja sa njima skuplja za 10-40%.

Edited by dig_chohano

Rade i papirne ali ih polako suzbijaju.
Samo nek vaze jos ovaj vikend - meni dosta :DOstalo mi je 7-8 od prethodne posete, pa da se ne bace.

Amsterdam - samo chipkaart ili uzasno skupe (2.7 evra, ako se dobro secam) pojedinacne karte.

Pa problem je kako su ga uveli.Kada prelazis sa jednog sistema na drugi, obicno uradis studiju "migracije" i vidis koji je prelazak najbezbolniji. U beogradu su ocigledno uradili po sistemu "big bang" sto i nije bas preporucljivo i nikada se ne primjenjuje narocito kada je rijec o vaznim sistemima.

Samo nek vaze jos ovaj vikend - meni dosta :DOstalo mi je 7-8 od prethodne posete, pa da se ne bace.
Radice one jos dosta dugo ali polako smanjuju broj vrata na kojim mozes da ih koristis.

sankt peterburg, metro, plastika i za jednu voznju, kolko se secam

Amsterdam - samo chipkaart ili uzasno skupe (2.7 evra, ako se dobro secam) pojedinacne karte.
chipkaart je u celoj holandiji, kao i pojedinacne

Edited by Quince

Pa problem je kako su ga uveli.Kada prelazis sa jednog sistema na drugi, obicno uradis studiju "migracije" i vidis koji je prelazak najbezbolniji. U beogradu su ocigledno uradili po sistemu "big bang" sto i nije bas preporucljivo i nikada se ne primjenjuje narocito kada je rijec o vaznim sistemima.
Nisu. Bio je period od jedno 2 meseca (? ne secam se vise) kada si mogao da koristis i papirne i bus plus karte. Takodje personalizovane bus plus kartice (one na koje uplacujes "markicu") su izdavane nekoliko meseci pre nego sto su validatori uopste postavljeni. Uopste nije problem u samim karticama niti u cinu validiranja. Problem je nastao u ovom pokusaju da se ljudi teraju da ulaze/izlaze na odredjena vrata kada ni vozila, ni red voznje, ni postovanje istog, ni situacija u saobracaju - ukratko - nista - nije sa tom idejom uskladjeno. Mislim, ulazak na ova i izlazak na ona vrata nema veze sa sistemom naplate, to su mogli da pokusaju da uvedu i sa papirnim kartama.
kakogod - sistem poput beogradskog da ima samo elektronska karta i dalje jos ne videh. plus i dalje ne vidim potrebu za tim. ono, ima 101 preca stvar da se sredi u bg prevozu, pa onda da pricamo o elektronskoj naplati
ovo si dobro primetio. london pariz i stockholm jos uvek najnormalnije prodaju karte - jednokratne, povratne, dnevne, nedeljne mesecne... sve je to i dalje u upotrebi.edit - u al sam zakasnio...

Edited by adam