igoraki Posted June 19, 2023 Posted June 19, 2023 59 minutes ago, napadaj said: Jesi li merio temperaturu danas? 36.5 što pitaš
Malvo Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Neki idiot je preticao u krivini kod trafo stanice na Brdu, zveknuo ga autobus i naravno sad je zakrčio pola grada u oba smera.
Max Morlock Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Upravo su me kod Čačanina isfintirali komunalni policajci... Ja u 59, bus staje i 4 face u plavim uniformama (na kojima piše Beli) krenu dulaze... Ja naravno siđem (platiću kad mi kredit s bus+ bude u rukama ) ali u sjajnom obrtu iza stigla 48. koja takođe ide gde mi treba 😄 Ja uđem srećan što sam izbegao ove Bele, pogledam na stanicu kad ovi i dalje stoje na stanici a cela zadnja platforma 59-ke ušla za mnom... Zašto li se zovu Beli kad nose plave uniforme? 3
Vapad Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 (edited) 1 hour ago, Max Morlock said: Upravo su me kod Čačanina isfintirali komunalni policajci... Ja u 59, bus staje i 4 face u plavim uniformama (na kojima piše Beli) krenu dulaze... Ja naravno siđem (platiću kad mi kredit s bus+ bude u rukama ) ali u sjajnom obrtu iza stigla 48. koja takođe ide gde mi treba 😄 Ja uđem srećan što sam izbegao ove Bele, pogledam na stanicu kad ovi i dalje stoje na stanici a cela zadnja platforma 59-ke ušla za mnom... Zašto li se zovu Beli kad nose plave uniforme? To smo guglali pre neki dan jer smo se nešto sprdali i nađoh, da se nasmejem ponovo, to je BEogradski LIčni komunalac, drug plavi da kažemo Edited June 20, 2023 by Vapad 1
Max Morlock Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Pišijada od populizma... lični čiji? Njegovi Mogli su da budu i Giška 2
Jeremija Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 3 hours ago, Max Morlock said: Upravo su me kod Čačanina isfintirali komunalni policajci... Ja u 59, bus staje i 4 face u plavim uniformama (na kojima piše Beli) krenu dulaze... Ja naravno siđem (platiću kad mi kredit s bus+ bude u rukama ) ali u sjajnom obrtu iza stigla 48. koja takođe ide gde mi treba 😄 Ja uđem srećan što sam izbegao ove Bele, pogledam na stanicu kad ovi i dalje stoje na stanici a cela zadnja platforma 59-ke ušla za mnom... Zašto li se zovu Beli kad nose plave uniforme? Najgora linija, koristio osamdesetih i (delimično) devedesetih, neredovno i super retko je išao, uvek bio prepun, pretpostavljam da je i sad slično?
Max Morlock Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 1 hour ago, Jeremija said: [59] Najgora linija, koristio osamdesetih i (delimično) devedesetih Jok, 59ka je sad keva, ide kako treba. Mada meni isto igraju i 47 i 48 pa šta god da mi stigne je cool i ne primećujem da nešto čekam. Takođe mi (s moje stanice) radi i 50 i 94 pa presedanje na trole ili 47/48 (50) ili 59 (94), tako da sam u principu dobro povezan s centrom... skoro ko da živim u Holy Grail Žarkovu 1
đorđe geprat Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 kod mene u rakovici je odlična veza sa svugde korišćenjem 50, 59, 37 i 504. a u blizini je i 42. 1
eumeswil Posted June 24, 2023 Posted June 24, 2023 (edited) On 6. 6. 2023. at 23:03, dùda said: vi kupujete karte ? tj. šaljete sms-ove ? ja još nisam počela a video neko kontrolore ? to su beli ? Ja dosad sreo samo komunalnu u troli, nisam imao kartu, ali nisu insistirali da se plati u njihovom prisustvu, samo uputili na poster sa porukama. Edited June 24, 2023 by eumeswil 1
vememah Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 (edited) Quote U AUTOBUS I SA KREDITNOM KARTICOM Gradonačelnik Šapić najavio još jedan način naplate korišćenja usluga gradskog prevoza KARTA za javni prevoz, osim na kioscima i putem SMS poruke, ubuduće će moći da se plaća i kreditnim karticama, i to u samom vozilu. Kako je najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ova novina biće namenjena putnicima koji su ušli u autobus a zaboravili su da kupe kartu. Takođe, uskoro će biti dostupna i aplikacija uz pomoć koje će sugrađani pratiti kad dolazi autobus, ali će i na ovoj platformi moći da kupuju sve markice za vožnju. - Aplikacija je praktično gotova, ali se čeka da se postave GPS uređaji u 2.000 autobusa - istakao je Šapić gostujući na TV Prva. - Očekujemo da aplikacija zaživi početkom jula, a novitet je da će putnici imati mogućnost da kupuju kartu kreditnom karticom, u samom prevozu. Dakle, kada uđete u autobus, ukoliko niste kupili kartu ni putem poruke ni na kiosku ni na aplikaciji, priđete tom aparatu, izaberete kartu koju želite i prislonite svoju kreditnu karticu. Izaći će vam odštampana karta i u svakom vozilu biće po jedan takav uređaj. Tokom leta, biće omogućena kupovina karata i na više od 300 trafika širom grada. Prvi čovek prestonice najavio je nabavku 500 novih autobusa i 100 tramvaja dok se, kako je rekao, za nabavku trolejbusa radi stručna analiza. Procenjuje se da li je isplativije kupiti trolejbuse ili nove autobuse. - Novi sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu biće zaokružen tokom leta, posle čega će Beograđani imati jedan od najefikasnijih, najpouzdanijih, a ujedno i najjeftinijih sistema u Evropi. Od Beograđana tražim malo strpljenja i mislim da sam pokazao dobru nameru smanjenjem cena karata i uvođenjem SMS plaćanja. Kada GPS sistem bude radio na odgovarajući način, sigurno neće biti moguće da se pojave tri autobusa zaredom, a da ih posle nema duže vreme. Nakon svega toga okrenućemo se potpunoj obnovi voznog parka, a moj je plan da u narednih godinu i po do dve godine kupimo 500 novih autobusa - poručio je Šapić. https://www.novosti.rs/beograd/vesti/1252708/autobus-kreditnom-karticom-gradonacelnik-sapic-najavio-jos-jedan-nacin-naplate-koriscenja-usluga-gradskog-prevoza Edited June 30, 2023 by vememah
Profesionalac Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 (edited) hmmm GPS uređaji + aparat za očitavanje kartica... ovo mora da je svojevrsna revolucija u branši Edited June 30, 2023 by Profesionalac
djeneralche Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 Trenutni sistem omogucava da mozes da kupis kartu tek ako neka kontrola udje, u tom trenutku posaljes sms i to je to. Ranije je kontrola imala mogucnost blokiranja validatora.
Recommended Posts