gospa buba Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 ja se deco mislim da pravim kvas od cvekle...jel neko to pravio? ja cu da pravim ali ne znam kad. aj pa ko pre stigne nek javi.
banatjanin Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 jetre? kao u odojceta mi je jetra...ama mi se svidja ladan kvas od cvekle, probao jednom! http://www.b92.net/superzena/hrana.php?yyyy=2014&mm=09&nav_id=900879 lek od smrti jbt svejedno mi se dopada ideja, ako zaista neko zna kako, nek javi
Skyhighatrist Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Uuu, moj pradeda je to sebi pravio i pio ceo život (a u umro u 89toj). Terao i nas decu da pijemo, al' nam se nije sviđalo... Sa'ću pitam kevu dal' zna kako je on to gotovio... Sećam se kuhinje u selu, pola ukopana u brdo, imala mali prozorčić na jednoj strani i u tom prozorčiću je vazda stajala jedna velika, starinska tegla, puna ljubičaste tekućine. Pradeda car... Kad smo kod zimnice, srolao ovoliku frulu, čistim paprike koje sam danas ispekao, posle treba da očistim vrganje koji su večeras stigli sa juga, ooogromni, mirišljavi... Možda skrčkam desetak tegli još noćas
Dr Arslanagić Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Jedino što meni nije jasno kako to da sve te supermedicine dolaze iz zemlje koja je na 125. mestu po očekivanom životnom veku (ostalih 50 su uglavnom zemlje subsaharske Afrike)?
Аврам Гојић Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 A sta mislis koliko bi ziveli da to ne koriste!
Dr Arslanagić Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Možda nešto kraće, ali ih tonus hleb, aronija i kefir i dalje drže na relativno visokom mestu.
Skyhighatrist Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Sa'ću pitam kevu dal' zna kako je on to gotovio... Ne zna mere, al' zna da je stavljao cveklu isečenu na komade, bunarsku (ovo naglašeno) vodu, med, suve smokve i komad hleba u platnenoj vrećici. Hleb se brzo vadio, nije boravio u tegli duže od dan-dva, dok se ovo ostalo krčkalo na pomenutom prozoru (gde je uvek hladovina btw, sve vreme je u toj kuhinjici bilo mračno i hladno) desetak dana. Posle se sve ostalo povadi, procedi kroz gazu i pije (on je pio) po rakijsku čašicu dnevno.
renne Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Upravo stavio da se kiseli Napunio i paprike kupusom I napravio slatko od smokve, od mene dosta za ovu godinu
renne Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 NIje, ja uvek u ovo doba stavljam, volim taj prvi podvarak i sarmu krajem oktobra, to mi najslađe
zoki Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Danas kupio po preporuci ajvar "Dolina Morave" ima u Aromi za 360 din. Meni najbolji kupovni koji sam do sada probao..
yolo Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Ajde me ubedite da po prvi put u zivotu ukiselim kupus. Sta treba da radim da ispadne dobro, hrskav a osvezavajuci i ne previse kiseo. Ostavio bih malo, mozda max 10 glavica, ni toliko. Na raspolaganju imam terasu koja je ususkana i ne mrzne, pored toga jako topao podrum u kome je kotlarnica tako da je bas vruce. S tim sto ne bih nosao bure gore dole, nemam lift u zgradi a na 3. sam spratu.
boshoku Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 kupi u maksiju, neloš je ko će se jebe s kiseljenjem u domaćoj radinosti (osim renea)
Frank Pembleton Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Ajde me ubedite da po prvi put u zivotu ukiselim kupus. Sta treba da radim da ispadne dobro, hrskav a osvezavajuci i ne previse kiseo. Ostavio bih malo, mozda max 10 glavica, ni toliko. Na raspolaganju imam terasu koja je ususkana i ne mrzne, pored toga jako topao podrum u kome je kotlarnica tako da je bas vruce. S tim sto ne bih nosao bure gore dole, nemam lift u zgradi a na 3. sam spratu. Cimni rennea sta se pravis lud?
Recommended Posts