Jump to content
IGNORED

Vece sa Ivanom Ivanovicem

April

Recommended Posts

Posted (edited)

Drugari, nema prostora za bukvalizam u prici o silovanjima u Bosni a to je nalicje ovog "vica"...

Edited by yolo
Posted

Pa ne znam, meni stvarno silovanja ne bi pala na pamet ni na prvu ni da drugu loptu, jebiga, nego mi je prva asocijacija bila ona pesma eda majke o fati i crncu plavom šlemu... Nemam pojma, ne kažem da je moje tumačenje "ispravno", ali sam ubeđen da je bliže onome kako bi tumačila većina evridž ljudi u Srbiji a vala i Bosni. I tu nastupa ta moralna skliskost: ako kod većine neće izazvati tu asocijaciju, i još ako to nije bila namera (a znajući pomalo autora - bar, pretpostavljenog, ipak ih ima nekoliko tamo - nije baš u tom fazonu), da li je onda opravdano da mali broj ljudi insistira na tome kao na skandalu, zbog te moguće asocijacije?

jebote, dođe dotle da ja kao branim gmaza ivanovića :fejspalm:

Posted

Pa ne znam, meni stvarno silovanja ne bi pala na pamet ni na prvu ni da drugu loptu, jebiga, nego mi je prva asocijacija bila ona pesma eda majke o fati i crncu plavom šlemu... Nemam pojma, ne kažem da je moje tumačenje "ispravno", ali sam ubeđen da je bliže onome kako bi tumačila većina evridž ljudi u Srbiji a vala i Bosni.

+1 za ovaj deo. nisam ni čuo "foru" pre dizanja skandala, ali sam ubeđen da se tu nigde na aludira na silovanje.

I tu nastupa ta moralna skliskost: ako kod većine neće izazvati tu asocijaciju, i još ako to nije bila namera (a znajući pomalo autora - bar, pretpostavljenog, ipak ih ima nekoliko tamo - nije baš u tom fazonu), da li je onda opravdano da mali broj ljudi insistira na tome kao na skandalu, zbog te moguće asocijacije?

mislim da jeste, jer su oni koji su tu pomislili na silovanje su verovatno i bili najugroženiji u tom periodu. jednostavno, takve teme bi trebalo zaobilaziti ili bar dobro promisliti, a ne lupetati. ako si već glup da praviš šale na taj račun, u redu je da ti se objasni da to nije prava tema.

mislim da nikakav otkaz ne bi trebao da padne, ali jedno ozbiljno izvinjenje bi moralo.

Posted

Um koji je smislio da taj vic™ ide u program, a da mu pri tome nije palo na pamet da su mnoge žene iz BiH rodile decu nakon što su bile silovane tokom rata, ne zalužuje ništa drugo nego da bude razvučen u javnosti kao masna kesa. Da smo u iole normalnoj zemlji tog malog isprtka više nijedna televizija ne bi zaposlila.

Posted

Ovaj um™ zaslužuje da bude zakonski sankcionisan, ovo razvlačenje mu samo ide u prilog.

Cenim da će gledanost naredne emisije biti bar za 10% veća.

Posted

Znam, htela sam da se ispravim, ali sam pustila tako.

Ne vidim način da on nestane sa televizije, jer mu gledanost svakim skandalom raste,

Posted

tu je i valjda onaj stendap komičar Srđan

Posted

+1 za ovaj deo. nisam ni čuo "foru" pre dizanja skandala, ali sam ubeđen da se tu nigde na aludira na silovanje.

Jok nego kad se priča o majkama od 15 godina, tu je valjda vic u tome što je postojao pristanak obe strane uključujući i onu hehehe ispod zakonom definisane hihi granice haha.

Posted (edited)
Ivanović je, kako se navodi, u delu emisije predviđenom za viceve rekao da je "od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju decu pre 15. godine. I posle kažu da 'plavi šlemovi' tamo ništa nisu radili".

Dakle, mozda nije hteo da se naruga zrtvama silovanja za vreme rata u Bosni, nego je samo hteo da se nasali sa devojcicama od 14 godina ili mladjim koje su zatrudnele. Nema sta, sailjivcina.

Edited by Nesh
Posted

nije da one rađaju decu sa manje od 15 godina, nega valjda da ta deca sada imaju 15 godina. a "fora" je u tome što su očevi te dece ne silovatelji, nego vojnici.

uh, skroz sam u krivu. povlačim i ono malopre napisano, bez dileme je fora na temu silovanja i to dece.

Posted

umoljava se moderacija da prebaci sa medija skorasnje pisanije o wece ivanu

nastavak price...

Bit će, eto, kako je stvar u tome da Ivan Ivanović – poražavajuće netalentiran i neduhovit, kao uostalom sve šovenske gnjide – ne zna ispričati vic. Nisu, naime, najgori vicevi oni fašistički, rasistički i šovinistički, već oni – zna se to u Bosni – koje naknadno valja objašnjavati. A među vicevima koji se moraju naknadno objašnjavati najgori su vicevi koje naknadno moraju objašnjavati advokati i glasnogovornici. Služba za odnose s javnošću Prve TV, na primjer, ovako je sutradan objasnila vic o Bosankama i “plavim šljemovima”: “Nismo imali nameru da bilo koga uvredimo i žao nam je ako je to tako shvaćeno. Izjava je pogrešno protumačena, jer nema pomena o silovanju”.

Ako pak “nema pomena o silovanju”, a zaista nema, znači da kretenski vic Ivana Ivanovića nije o silovanim maloljetnim Bošnjakinjama, već – podsjećam, prema službenom objašnjenju Prve TV – o promiskuitetnim bošnjačkim djevojčicama koje nije ni trebalo silovati, već su, eto, za čokoladice ili sitan novac uskakale u spavaonice UNPROFOR-ovih kasarni. Prva TV uopće se tako i ne opravdava uvrijeđenim ženama, već “plavim šljemovima”: njihov voditelj je “pogrešno protumačen”, ne tvrdi on – brani se uprava kretenske televizije – da su pripadnici UNPROFOR-a silovali malodobne Bošnjakinje, već da su one bile kurve.

Boris Dezulovic, za Oslobodjenje.