Jump to content
IGNORED

Kod babe Čohano

dig_chohano

Recommended Posts

Posted

ih otkad đejmi pominje bivolju mocarelu. stvar je u tome da je to neka italijanska rasa mlečnih goveda, verovatno rogata a la podolsko goveče. 

a pohane masline sam jeo negde, al sad da me biješ ne znam gde. 

Posted

ma okej, al ovaj bufalu koristi ko jedinicu velicine kugle mocarele, a ne od koje je krave mleko. 

Posted

dobro je da nema i slonova mocarela onda. 

Posted
3 hours ago, Čutura said:

ne kapiram..

Ne postoji buffalo mozzarella.

Posted

Postoji Mozzarella di bufala Campana. Buffalo mozzarella postoji samo u glavi ovoga ko je štampao taj flyer ili šta već i tih tv kuvara.

Posted

Buffalo mozzarella (Italian: mozzarella di bufala) is a mozzarella made from the milk of the domestic water buffalo.

Posted (edited)
4 hours ago, Tresko said:

Ne postoji buffalo mozzarella.

kolko znam, ima nesto sto se tako zove, jeo sam po slovenijama i italijama. od neke italijanske fensi krave.

edit, evo sad googlam, zove se bas tako, Mozzarella di Bufala, i od te je neke dlakave krave, sto lici na bizona, il onog drugog, bivola valjda.

edit2, vidim sad da je razjasnjeno.

Edited by ToniAdams
Posted (edited)
3 hours ago, Host said:

To su ti cuveni britanski kuvari koji pohaju britanske masline :fantom: 

Kad smo kod Djejmija, ima novi serijal Jamie does cooks Italy. Koncept je da ide kod italijanskih baba, sa podjednako afektiranim sajdkikom, i hvali jednostavna i ukusna jela koje mu spreme none. U drugom delu emisije pravi svoje verzije tih jela sa milion dodatnih sastojaka koji veze nemaju sa Italijom.

Verovatno je serijal tako jadan jer je morao da ga sprema na brzinu. Restoranski biznis propo, zatvara objekte, otpusta i ne placa radnike. Gori je od Novca Djokovica.

Onda je on je pokrao brkatog Gladića sa RTS-a, ovaj već godinama baš tako radi. Poznata jela svjetske kuhinje u prvom dijelu emisije pripremaju majstori na terenu, a Brko samo posmatra i komentariše.  Ostatak emisije u studiju/kuhinji pravi uproštenu varijantu tih jela.

Edited by fikret selimbašić
Posted

pa vec je imao takav serijal..sad jos i kopira stare ideje..pih..

Posted

A možda je ovo taj serijal?

Posted

i onaj neki žabarin čini mi se ima takav koncept. neki dan sam gledao kako baba 100 godina pravi bolonjeze, a onda je pravio on sa svojim stilom.