Jump to content
IGNORED

Kod babe Čohano

dig_chohano

Recommended Posts

Posted

ali ukoliko stavis zamrznutu iseckanu bananu, imaces odlicnu teksturu smutija i bez jogurta...dakle, ako nije prekasno, stavi iseckane komadice banane u zamrizivac na jedno dva sata, pa u blender (ukoliko nije bas jako slab da ne moze da melje kockice leda)

Posted

ali ukoliko stavis zamrznutu iseckanu bananu, imaces odlicnu teksturu smutija i bez jogurta...dakle, ako nije prekasno, stavi iseckane komadice banane u zamrizivac na jedno dva sata, pa u blender (ukoliko nije bas jako slab da ne moze da melje kockice leda)

To je već spremljen Frikomov mix za smuti u kesi, koji ima u sebi bananu i bobice, ne znam u kom procentu. Na kesi piše dodati jogurt, pa sam zato pitala jel može mleko. Znači, banana ima.

• 5 months later...
Posted

ovo najjednostavnije sam uspela da babaucohanim :D

prvo pola nisam stavila jer nemam il ne volim, a drugo hrabro i odlucno sam promenila razmere jer ja znam najbolje. brate, koje sranje. 

• 1 month later...
Posted

mislim da je ovo poslednji put da sam pokušao da skuvam sušeni grašak. svaki put ispadne bezveze. menjao sam grašak, koristio žuti, zeleni, menjao recepte... i sve bezveze. osim gustog potaža, sa time ništa drugo ne može da se skuva, a ni potaž nije nešto. one kao "pljeskavice" od povrća ne smatram hranom, dok se "variva" pretvaraju u bezlične kaše, ne naročito ukusne.

Posted

Imam slična iskustva, ali samo sa ovdašnjim sušenim graškom. U Rusiji sam kuvao nešto tipa čorbast pasulj, samo sušeni grašak umesto pasulja i bilo je ukusno, a i zrna su imala nekog "mesa". Ovde sam se baš smorio i to sam uzeo kao neki grčki iz vera, koji je kao dobar. Međutim - zrna ostaju živa dok se potpuno ne  dezitegrišu i ispadne kao neka bezveze čorbuljica. Ne znam zašto je  to tako.

Posted

zrna ostaju živa dok se potpuno ne  dezitegrišu i ispadne kao neka bezveze čorbuljica. Ne znam zašto je  to tako.

upravo je to najveći problem. te graškove sam vukao i iz Italije i uvek je isto - dezintegracija ili nekuvano, nema između. pritom, bar da je ukus vredan zajebancije, ama nije.

• 1 month later...
Posted

ma gde pravila, pozlilo mi samo od gledanja

razumem da sam promašila temu :)

• 1 month later...
Posted

Spremim ja lepo kolač za drugarice koje mi dolaze na kafu. Blago imam tremu jer je jedna od njih perfektna kuvarica. I dolaze one, ja uzmem sito da pospem prah šećerom kolač, kao final touch.
I poslužim kolač beo od ...sode bikarbone.

(Drugarke bile neviđene carice, uzele, otresle so i kao nema veze, ne oseća se ništa; a ja posle gricnem a ono :puke:)

Posted

uvek mozes da ga prodas ko kolac protiv raka i ostalih bolestina koje leci soda bikarbona :D 

Posted

ja sodu imam preventivno od kilo, da se ne bi pomeshala sa finim sastojcima :lol: