Jimmy Kowalski Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Kad bi otkinuli to peraje, jedro, sta je vec, izgledali bi svi odlicno! +1
Aleksandar88 Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 Meni se prvom to peraje ni malo ne svidja, ali smaraju sa stalnim trazenjem zabrana. Timovima treba pustiti sto vise slobode, ogranicenja treba samo da se postavljaju kad je u pitanju bezbednost i to je to.
Radoye Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Meni peraje ne smeta toliko, nije da ih nismo imali i u klasicna vremena: Vise mi smeta totalni apsurd sto bolidi sa turbomotorom uopste imaju izrazene visoke erbokse nego sto taj erboks ima na sebi i peraje. Ovako treba da izgleda tubo bolid: Nisko, sto nize, k'o skejtbord!
John Coltrane Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Evo i famoznog narandžastog Meka, koga svi željno iščekuju iz nekog razloga. Ja nešto i nisam oduševljen, ako su već hteli taj zaokret trebali su ići full orange...
Aleksandar88 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Interesantan Toro Rosso, sad konacno mogu na prvi pogleda da se razlikuju od RBa :) .
ducca Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Cisto da okacim i grupnu fotku. Od 9h krece prvi zimski test. Tokom dana cemo imati naznake sta mozemo ocekivati ove sezone...iza Mecke.
ducca Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 (edited) Cisto da okacim i grupnu fotku. Od 9h krece prvi zimski test. Tokom dana cemo imati naznake sta mozemo ocekivati ove sezone...iza Mecke.Ostah duzan: A sad i dopuna - rezz posle 2h testova. Nekovima procurelo ulje i zavrsili dan posle 1 kruga, Red Bull posle 4 riknuo neki senzor (bem li ga), ostatak ne izgleda dobro osim Ferrarija koji se drzi uz Mercedes po rezultatu... Doduse sve treba uzeti sa rezervom naravno. Edited February 27, 2017 by ducca
ducca Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Polovina 1. dana. Rezultati vec sad bolji nego za na proslogodisnjim testovima, a za 2 sek u odnosu na prvi dan (postalvjeni btw na mediumima). Vetel najbrzi.
ducca Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Evo i kompletnih danasnjih rezultata: Dakle Ferari pokazao da mozda moze da se nosi sa Mercedesom ove godine, mada je jos rano. Williams prijatno iznenadio, kanda su spremili paket koji lepo koristi Mercedesovu snagu i pouzdanost pa bi ove godine mogli da se vrate i u opticaj za podijum (ako vozaci ne zakazu, mada Massa danas vrlo dobar). Red Bull imao ceo dan probleme, prvo prepodne senzor koji im je nesto prijavljivao pa su iskljicili motor za svaki slucaj, u nastavku je baterija bila problem da bi tek zadnja 2 sata Ric uspeo da izvoza 50+ krugova i oseti auto. Kako je pocelo vreme jos i dobro sa 1.2 sek od najboljeg, navodno nisu gurali Reno do limita ali videcemo. Renoovi i Torovi rezultati sugerisu da taj motor ipak ponovo kaska za Mercom a bogme i Ferarijem ove godine (inace motor je konstruisan gotovo od nule, i skoro nista zajednicko nema sa proslogodisnjim). Botas prepodne vozio bolid bez peraja i mislim samo mediume, u nastavku HAM sa perajem i mekim gumama pa otuda osetna razlika u vremenima... McLaren - iz problema u problem. Alonso jedva na kraju dana izvozao tih 20+ krugova. Agonija se izgleda nastavlja i u 2017. Haas odlican, Sauberu rezervisan fenjer. Sutra nastavak.
Radoye Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Meklaren u teskom cabru sa Hondom, motor ponovo nije kadar da okrene vise od 3-4 kruga na stazi bez problema, voze ga na 75% podesavanja i ubedljivo su danas najsporiji ako ne racunamo Strola koji se slupao pre nego sto je uopste i poceo da radi na brzim krugovima. Za sada deluje da Ferari ima prikljucak sa Mercedesom ali imam utisak da Mercedes vozi pun do cepa i da zapravo jos nisu pokazali pravu snagu. Od ostalih najvise me impresionirao Has, mnogo dobar posao su uradili i cini mi se da ce upravo oni biti prvi medju "drugoligasima" iza Mecke, Ferarija i RBR a u borbi sa Vilijamsom i Forsom. Nadao sam se da ove godine Meklaren moze tamo... Sto se Meklarena tice ja verujem da novi koncept Honde ima puno potencijala, ali je nedopustivo da oni ponovo dolaze na predsezonske testove nespremni i da se moraju bakcati sa bazicnim problemima pouzdanosti i instalacije umesto da rade na optimizaciji aerodinamike i menadzovanju guma. Dva dana testiranja su uludo protracena, to je ukupno 25% vremena dozvoljenog za testiranje pre Melburna. Opet ce celu sezonu morati da vijaju setap i da nagadjaju, tako da cak i kad Honda istrese bubice iz motora (a hoce) Meklaren ce i dalje imati zaostatak zbog nedovoljno optimizovane sasije. Na svu srecu tu je Zauber koji deluje totalno rasrafljeno pa necemo biti najgori od sve dece. Zauber mi toliko lose deluje da verujem da bi ga ove godine i Manor oprao da nisu otisli u bankrot.
Recommended Posts