Đipalo Junuz Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Upoznah ženu koja se zove Utjeha. From MNE.
расејан Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 nadežda :)Јок, није реч која иначе нешто значи и кад није име.Kundak, Kvocka, Klipa, Tiganj, Hrvat, Milos, Kraguj, Boban, Pustahija, Cigan, Sirovina, Blitva, Bogdan, Jednak Šerbedžija, Sarač, Čimbur, Milanko i Matan (prezimena), Mađar, Zima, Leskovac, Ivanić (kao Ivanić Grad), Kruh-Vuk (nije djevojačko i muževo), Paspalj, Laka, Godina, CarinaШта је иначе клипа? Шта је чимбур? Треба ми зарад превода, а и, како рече најмлађа нам, хоћу да знам.Милош, Бобан, Богдан, Миланко и Матан не улазе јер осим што су и лична имена, немају значење као обичне именице.A Eror i Mauzer?Ерор не значи ништа (на српском), а Маузер је било презиме пре него што је постало топ.Ал свака част за сакупљачки рад, скоро нисмо имали оволики прилог (adverb :)).Стање: 140 имена, 502 презимена.
mammy two shoes Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Шта је иначе клипа? Шта је чимбур? klipa - štap, drvce za potpalu (kad iscepkaš kladu)čimbur - kajgana
расејан Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 klipa - štap, drvce za potpalu (kad iscepkaš kladu)čimbur - kajganaОнда 504.
Ulven Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Moja je bila nadrndana qčka.Šta je od toga ime, a šta prezime? :D
Frau Gabrijela Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 nadežda :) Јок, није реч која иначе нешто значи и кад није име.hm, ne znači ako ne prihvataš arhaizme. ako im daš legitimitet™ i priznaš neotuđivo pravo da su postojali/postoje, onda ova reč ima isto značenje kao ona nada što umire poslednja.sigurna sam da ima primera u srednjovekovnim spisima, i kod sremca ima sigurno, siguno bi se još negde moglo naći.
расејан Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 hm, ne znači ako ne prihvataš arhaizme. ako im daš legitimitet™ i priznaš neotuđivo pravo da su postojali/postoje, onda ova reč ima isto značenje kao ona nada što umire poslednja.sigurna sam da ima primera u srednjovekovnim spisima, i kod sremca ima sigurno, siguno bi se još negde moglo naći.Убеди ме у две речи. Ушло.
bus Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 (edited) Šta je od toga ime, a šta prezime? :DIme joj je bilo jeza a prezime užas. Al šta tebe briga. Ti nisi išao u moju osnovnu. Edited October 17, 2010 by bus
расејан Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nismo imali prezimena Pravda i SalamaЗначи, 506.
Paul Gompitz Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 (edited) Karaula, Valjak, Mačvan, Igrač. Edited October 18, 2010 by Paul Gompitz
sherman Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 sigurna sam da ima primera u srednjovekovnim spisima, i kod sremca ima sigurno, siguno bi se još negde moglo naći.ja sam bas hteo ovo da napisem, pa se predomislioima kod sremca kad deblja popadija kaze svom muzu ima li neke nadezde?100%
bus Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 (edited) Ijuhuuuuuu? Smo stavili vec "Sremac"?Smo. :) Edited October 18, 2010 by bus
Malkmus Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 (edited) Znam za gospodju Drakulu i za gospodju Drocu (bice onda da ima i gospode sa tim prezimenom:)). Samo sto je akcenat na o kod Droca kratak, tako da nisu za Spisak.edit: nesto editovao Edited October 18, 2010 by Malkmus
Recommended Posts