Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted

I cetvrti da nam zaprze mizeriju od igre.  Ovaj nas trener trebalo bi da dobije otkaz pre kraja turnira.  Potpuno neorganizovan tim, pez plana i ideje kako da igra.  Momci nisu preterano talentovani ali nisu ni dunsteri.  Problem je sto nemaju igru ne zato sto ih je protivnik drzao pod pritiskom svih 90 min, vec zato sto ih "strucni stab" nije uklopio u tim koji ima svoj stil igre, koristi neke svoje prednosti i krpi rupe gde treba.  Slusam engleskog komentatora koji se cudi zasto Joivic menja Stankovica, "the most influential Serbian player".  I ja imam isto pitanje.

• Replies 42.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1685

• levi

1125

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

1000

Posted

ovaj njihov selektor ima uefinu pro licencu, vodio tim u 18, pa nastavio sa istim u19.  21 utakmica, cetiri neresene, dve izgubljene i ostalo pobede. pre toga radio kao pomocni trener svuda, a karijeru poceo kao fizioterapeut.

dakle, obrazovanje i bez preskakakanja stepenika.

ovaj nas, eto, bio fudbaler, zatekao se tu i tako...

Posted
5 minutes ago, roux senyurt said:

ovaj njihov selektor ima uefinu pro licencu, vodio tim u 18, pa nastavio sa istim u19.  21 utakmica, cetiri neresene, dve izgubljene i ostalo pobede. pre toga radio kao pomocni trener svuda, a karijeru poceo kao fizioterapeut.

dakle, obrazovanje i bez preskakakanja stepenika.

ovaj nas, eto, bio fudbaler, zatekao se tu i tako...

Mi verovatno nemamo dovoljno skolovanih trenera ni za superligaske i prvoligaske klubove pa juniore u reprezentaciji vode "vojnici saveza" kao ovaj Jovic ili Stolica.   Ponekad nalete neki treneri kao Paunovic, Drulovic ili Pizon koji uspeju da se docepaju (polu)finala nekog UEFA ili FIFA takmicenja i to se dugo pamti jer su prazni hodovi izmedju tih uspeha i polu-uspeha dugi.

Posted
42 minutes ago, Dimitrije said:

I cetvrti da nam zaprze mizeriju od igre.  Ovaj nas trener trebalo bi da dobije otkaz pre kraja turnira.  Potpuno neorganizovan tim, pez plana i ideje kako da igra.  Momci nisu preterano talentovani ali nisu ni dunsteri.  Problem je sto nemaju igru ne zato sto ih je protivnik drzao pod pritiskom svih 90 min, vec zato sto ih "strucni stab" nije uklopio u tim koji ima svoj stil igre, koristi neke svoje prednosti i krpi rupe gde treba.  Slusam engleskog komentatora koji se cudi zasto Joivic menja Stankovica, "the most influential Serbian player".  I ja imam isto pitanje.

Stankovic je i na prvoj utakmice zamenjen oko 60. minuta, moguce je da nema snage da izdrzi u istom tempu celu utakmicu. Engleski komentator to moze smatrati cudnim jer ovi igraci u njihovom uzrastu tamo igraju redovno, bilo na pozajmicama ili u rezervnim timovima, pa mu je verovatno neshvatljivo da igrac poput Stankovica presedi celu sezonu na tribinama Zvezdinog stadiona.

Time ne zelim da pravdam ovog dunstera koji vodi reprezentaciju jer je jasno bilo od prvog minuta utakmice sa Izraelom da mi bukvalno ne igramo nista.

Posted
5 minutes ago, Dimitrije said:

Mi verovatno nemamo dovoljno skolovanih trenera ni za superligaske i prvoligaske klubove pa juniore u reprezentaciji vode "vojnici saveza" kao ovaj Jovic ili Stolica.   Ponekad nalete neki treneri kao Paunovic, Drulovic ili Pizon koji uspeju da se docepaju (polu)finala nekog UEFA ili FIFA takmicenja i to se dugo pamti jer su prazni hodovi izmedju tih uspeha i polu-uspeha dugi.

verovatno nemamo, a krivac je savez. znamo ko tamo odlucuje i kako funkcionise sistem u kojem ne postoji odgovornost za neuspehe onih najodgovornijih.

Posted (edited)
59 minutes ago, roux senyurt said:

verovatno nemamo, a krivac je savez. znamo ko tamo odlucuje i kako funkcionise sistem u kojem ne postoji odgovornost za neuspehe onih najodgovornijih.

Prvo je bitno obezbediti uslove za uspehe u okviru mogucnosti koje imamo (talenti, novac, skolovani treneri, pedagozi, infrastruktura).  Tek kada to sve imamo, a ne postizemo dobre rezultate, onda mozemo da pozivamo na odgovornost pojedince zbog slabih rezultata.  Ovako, ceo fudbalski sport kod nas je zasnovan na proizvoljnosti cija je rodjena sestra mutljavina.  U nekoliko nasih klubova postoji sistematski rad sa decom i omladinom, ali jedino u dva ili tri kluba taj rad ima neki kvalitet u svim uzrastima u smislu da zele da se postizu vrhunski rezultati (borba za domace titulu i kup, igranje u grupnim fazam u Evropi).  U okviru FSS, ni toliko.  Tamo i to malo kvaliteta koji dobiju iz klubova uglavnom upropaste neplanskim radom, nestrucnim rukovodjenjem i mutljavinom (osim ako ih ne zadese neki Piksi, Paunovic, Antic isl.).

Edited by Dimitrije
Posted

Za prolaz je dovoljan bod?

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Sudije nas prilicno ozbiljno jebu na ovom prvenstvu a ovi klinci pa gube zivce. Zasto je uopste ponisten onaj gol ilicu, nisu ponovili tu situaciju nijednom?

Posted

Primamo golove koje je nemoguće primiti

Posted
14 minutes ago, mlatko said:

Za prolaz je dovoljan bod?

bod je dovoljan za majstoricu sa slovacima za 5. mesto, tj. baraz za mundijalito

• +1 1
Posted

ništa onda

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Odbrana igra, sve tri tekme, kao da su prodali. 

Posted

Talentovani golman Lukic.:laugh: