Meazza Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Пикси није био констнтан и ментално јак? To nisam rekao, u tom postu sam objasnio zasto uzimam u obzir uspehe i trofeje, nisam napisao da je Piksi inferioran u tom pogledu u odnosu na Modrica. Uostalom, mozda si u pravu, mozda nije trebalo da uvlacim to u pricu. Ali opet, nekako mi je logicno da i trofeji treba da budu vazni. Gresim li sto tako posmatram stvari?
ljakse Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 (edited) I pre povrede Piksi je imao epizode disciplinovanja, sedenja na klupi itd. Koliko se ja sećam, sjebao je koleno ozbiljno maltene kako je stigao u Olimpik, a sigurno u prvom delu sezone. edit: da, evo kaže Early into his debut season, Stojković sustained a knee injury for which he had to have surgery in Germany, forcing him to the sidelines for months. In fact, the entire 1990–91 league season was injury riddled for the Serb and he ended up making only eleven league appearances. Edited September 4, 2017 by ljakse
Meazza Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Paaa, samo porediš neuporedivo. Mislis zbog Piksijeve povrede? OK, to je dobar argument, priznajem.
levi Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 (edited) Trofeji zavise od mnogo faktora, ali Modrić nije ni Gatuzo, ni Miličić Nego glavni kreativni igrač jedne od najboljih generacija u istoriji klupskog fudbala, ako ne i najbolje Piksija su omele povrede ali i njegov karakter i ego, stalno je bio u nekoj kontri sa trenerima, sa Stankovićem, Getelsom, Osimom.. Edited September 4, 2017 by levi
ljakse Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Nego glavni kreativni igrač jedne od najboljih generacija u istoriji klupskog fudbala, ako ne i najbolje To je još jedna stavka zbog koje su neuporedivi. Dobri saigrači igrača čine boljim, sasvim je druga priča kad klub ima keša da dovede štagod mu padne na pamet.
pbg12345 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 ono sto se cesto zaboravlja kod piksijeve (klupske) karijere je da je on od 20 godine igrao u jednom od najboljih svetskih klubova 4 godine i, odigrao preko 100 utakmica za taj klub i bio njegov tad najbolji igrac :) jeste da se godinama unazad (razumljivo) gleda samo sta je igrac napravio u inostranstvu, ali za igrace tog vremena to nikako nije pravedno plus je za reprezentaciju debitovao sa koliko 17-18 godina?
Cane Vukic Prebranac Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 И био најмлађи стријелац на европским првенствима неких двадесет година, мислим да му је рекорд скинуо мртви Јохан Фонлантен.
Meazza Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Sad vidim da cela ta prica oko uspeha i trofeja samo moze da zamuti vodu, u pravu su porucnik i ljakse. Ako ih vec poredimo jedini nacin je da analiziramo njihovu igru i karakteristike. Kao sto sam vec napisao, mislim da Modrica mozemo uporediti s igracem kao sto je Zvonimir Boban, ne sa Piksijem.
Milosh76 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Piksija mozes da poredis sa Zidanom ili medju aktivnim igracima sa Inijestom...
Meazza Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Piksija mozes da poredis sa Zidanom ili medju aktivnim igracima sa Inijestom... Slazem se.
levi Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 To je još jedna stavka zbog koje su neuporedivi. Dobri saigrači igrača čine boljim, sasvim je druga priča kad klub ima keša da dovede štagod mu padne na pamet. Naravno druga su vremena, ali u ovom konkretnom slučaju Luka je pre taj tip igrača koji čini saigrače boljim, nego što on profitira od tuđeg rada Piksi je u odnosu na njega više insistirao da on bude u prvom planu, traka, desetka, prekidi sve je moralo da bude njegovo. Mladi buntovnik, nije bio tzv zahvalan igrač, produžena ruka trenera na terenu itd. Što je bitno na njegovoj poziciji, da bi ostvario pun potencijal, svoj i saigrača
ljakse Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Naravno druga su vremena, ali u ovom konkretnom slučaju Luka je pre taj tip igrača koji čini saigrače boljim, nego što on profitira od tuđeg rada Piksi je u odnosu na njega više insistirao da on bude u prvom planu, traka, desetka, prekidi sve je moralo da bude njegovo. Mladi buntovnik, nije bio tzv zahvalan igrač, produžena ruka trenera na terenu itd. Što je bitno na njegovoj poziciji, da bi ostvario pun potencijal, svoj i saigrača Nemam pojma, nisam ja to gledao tako, tj nemam utisak da je bio bilo na koji način problematičan. Jeste on uzimao uglavnom sve, al je uglavnom i rešavao, jednostavno je takav tip pobednika. Nije fazon K. Ronalda, da uzme svaki živi slobodnjak, pa od 50 ima 30 pretvaranja i 2 gola.
pbg12345 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Nemam pojma, nisam ja to gledao tako, tj nemam utisak da je bio bilo na koji način problematičan. Jeste on uzimao uglavnom sve, al je uglavnom i rešavao, jednostavno je takav tip pobednika. Nije fazon K. Ronalda, da uzme svaki živi slobodnjak, pa od 50 ima 30 pretvaranja i 2 gola. idi bre ljakse u kurac
reginald Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 (edited) Modric je precijenjena nistarija, ali dosta o njemu. Edited September 4, 2017 by reginald
Recommended Posts