Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Da, na njih sam i zaboravio. Ekipa naših ,,junaka" iz Bosne i Hrvatske je prvo bila hool ekipa koja je lomila lobanje po gradovima Srbije inspirisana engleskom subkulturom.

Sve je to bilo nekad i može se preći preko toga, svaka nacija ima neke mračne delove iz prošlosti, ali Englezi ne deluju kao da se mrdaju napred.

Bio sam tamo, to mi je bio san da odem kao tinejdžeru, ali tad nisam otišao. Kad sam otišao desetak godina kasnije, nisam bio impresioniran uopšte i već sam uveliko prerastao to sve.

• Replies 8k
  • Views 664.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

Tragedija je što zaostaju već debelo za mnogim zemljama i i dalje se ovako ponašaju. Prvi korak ka napredovanju je da priznaš da imaš problem i identifikuješ ga, nisu još do toga stigli, kao ni mi.

Ovde smo bogami baš svašta spojili i pomešali, od toga da su problem ekstremne poruke kod britanskih bendova od pre pola veka koje dele antistudentski nastrojeni tviteraši (hvala Bogu ne koristim tu mrežu i mislim da je porazno što imamo reč za korisnika te mreže, o izvodima u novinama da ne govorim) ali to je neka druga tema, pa do, pretpostavljam da je to u pitanju, aluzija na chav podkulturu, komentarisanje domaćeg balkanskog loženja na engleski fudbal a uz to i huliganizam, pa sve do Špenglera i propasti Imperije... šta mislim o stanju UK pišem dosledno, i može da se vidi sažeto naprimer na prethodnoj stranici ali ovo je zaista malo bonkers.

Britanska subkultura u formi skins, punk I metal price je refleksija propasti imperije., propasti britanske industrije, doseljavanja ljudi iz bivsih kolonija.

Ali vec krajem 80ih se to promenilo sa rejvom i pripadajucim sumama I hemijom.

To je u Srbiji kasnilo 10-15 godina jer se narativ postavi u London ili Britaniji, NY I deliovi Kalifornije, I onda se siri svetom jer nijedan jezik u istoriji nije bio tako globalan kao englesku, posledica ogronne imperije I razvijene tehnologije svoga dobar.

To ne znaci da su oni jaki u svom poljima, nisu, ali kultoroloski imaju ogroman uticaja.

24 minutes ago, Emerald said:

Britanska subkultura u formi skins, punk I metal price je refleksija propasti imperije., propasti britanske industrije, doseljavanja ljudi iz bivsih kolonija.

Ali vec krajem 80ih se to promenilo sa rejvom i pripadajucim sumama I hemijom.

To je u Srbiji kasnilo 10-15 godina jer se narativ postavi u London ili Britaniji, NY I deliovi Kalifornije, I onda se siri svetom jer nijedan jezik u istoriji nije bio tako globalan kao englesku, posledica ogronne imperije I razvijene tehnologije svoga dobar.

To ne znaci da su oni jaki u svom poljima, nisu, ali kultoroloski imaju ogroman uticaja.

Da, i ništa od navedenog nisu loše stvari, mogu nekome da se ne sviđaju ali svakako ih ne treba izravno povezivati s time što je britanska politika grozna. Ti nisi to radio, ne kažem to

Ja sam video onaj klip britanskog novinara ovde na temi o Svetskom prvenstvu (postavljen iznad) pa nisam hteo da gušim teme o fudbalu sa tom pričom, a ova iskočila.

Ta njihova arogancija me podseća na onu našu gde smo se smejali zemljama Istočnog bloka... 70ih i 80ih, a gde smo sada mi, a gde oni...

Kao, Argentinci imaju samo fudbal pa se pale, a mi toliko toga. Toliko čega? Ok, nekada, ali šta ima to danas? A i ovo od pre par decenija ispada iz ove perspektive jedna promašena priča za izgubljene generacije sa par tu nekih kvalitetnih pojedinaca čija će dela ostati zauvek. Ako se vraćamo još unazad i na sva njihova dostignuća, to je davno prošlo vreme i gotovo da današnje generacije nemaju dodira sa tim. Kakve veze izgasirani engleski klinci u brzim patikama i trešama imaju sa nečim iz 19. veka na primer?

Ostala je arogancija, a sa arogancijom se teško može napred. Nacije oko njih su daleko skromnije, samosvesnije i već nekoliko koraka ispred.

A Englezi su prvi ti kod kojih je priča za običnog građanina da ili ćeš da postaneš fudbaler ili pop ili rok zvezda i uspeš ili ide rad u fabrici. Samo danas više nisu one klasične fabrike i rad na traci nego IT kompanije i slično. Eno ih od ranog jutra kao robovi svi na posao i vraćaju se zombirani popodne.

Šiju ih već mnogi po pitanjima građanskih prava, društvenog poverenja, rodne ravnopravnosti, ekonomske jednakosti, socijalne politike, zaštite radnika, manje političke polarizacije...

Ljudi se danas više lože i ugledaju na države oko njih, ili na Japan što reče kolega, Englezima ostala ta pop kultura još zbog koji ih mnogi idealizuju. E, sad, kad ti je ta pop kultura glavni adut zbog čega te drugi idealizuju, a pop kultura je zasnovana na principu ili postani zvezda ili fabrika i traka, stvarno je smešno da se neki Englezi podsmevaju Argentincima. Oni prvi nemaju danas toliko toga za ponos osim fudbala i pop kulture. Velikoj većini Engleza je vrhunac života da Engleska osvoji Svetsko prvenstvo ili da zabodu karte za koncert Oasisa, koji btw izgledaju prilično slično Tompsonovim koncertima. Ne muzički nego pričam o publici i njihovom ponašanju.

Sirotilja će da sirotiljari, bilo u Engleskoj, Velsu ili Tadžikistanu, ono što je takođe činjenica je da se engleskih top 1% teleportuje na mesec bi planetu učinilo mnooogo boljim mestom za sve, za razliku da se tadžikistanskih 1% teleportuje tamo.

A legal expert has revealed whether the Argentinian Premier League players involved in the lifting of a Falkland Islands banner on Wednesday could have their visas revoked, after sparking national outrage. Fans and political figures called for the visas of at least four players involved in the UK's Premier League to be cancelled, after they were seen with a banner on the football pitch that read "Las Malvinas son Argentinas", which translates to "The Falkland Islands are Argentine", following England's World Cup semi-final defeat in Atlanta.

Novi PM od ponedeljka

Sto se rice mladjih narastaja, tipa vec rodjenih 90ih, znacaj britanije nije znacajan kao kod ranijih generacija. Starije generacije su i dalje "jahale" na repovima velike britanske imperije i njenog zalaska. Pratila se britanska muzika, subkultura, serije, filmovi, bbc dokumentarci, navijaci, 007, fudbal(ovo je i dalje ostalo znacajno), Divilo se Rolls Royce-u(koji vise nije britanski), Pimera radi, moj otac, kada bi se pomenula Britanija, uvek pominjao nesto jako i veliko tipa funta(iako ona to vise nije bila) ali repovi su se i dalje vukli.

Nije da danas nema uticaja, vec sam napisao, Britanija i London, su i dalje u vrhu sto se tice postavljanja kultunih narativa ali ne kao nekada.

Najveći brend im je trenutno pevačica koja je formativne godine provela u Srbiji fantom

potter.jpg?quality=75&width=1368&crop=3%

Za mene, Britanci su radili kvalitetnije od Amerikanaca. Sa vise stila, manje kica i gluposti.

To nije za poređenje, Ameri su odavno potonuli. Otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara 2012. godine je bilo jedno savršeno predstavljanje cele te kulture i uživanje za mene, ali baš tu negde nakon te neke 2012. godine slabo da su šta ponudili.

1 minute ago, Hele said:

To nije za poređenje, Ameri su odavno potonuli. Otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara 2012. godine je bilo jedno savršeno predstavljanje cele te kulture i uživanje za mene, ali baš tu negde nakon te neke 2012. godine slabo da su šta ponudili.

Ma ko izbacuje takve stvari kao BBC,? Evo off the top of my head za nešto da je imalo planetarni uspeh (jer što se mene tiče još uvek je to najbolja produkcija i inače ali uglavnom se gleda kod kuće) - Adolescence.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.