garcia Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 (edited) On 29.4.2022. at 22:00, Ian Mancunian said: Verner Hercog, "O hodanju po ledu" ili kako je prepešačio put između Minhena i Pariza, da bi produžio život bolesnoj prijateljici. to je knjižica ali sam se zlopatio sa njom od početka i batalio. Edited May 4, 2022 by garcia
Ian Mancunian Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 18 minutes ago, garcia said: to je knjižica ali sam se zlopatio sa njom od početka i batalio. Da, nema ni 90 strana. Meni prijala, baš šamansko Vernerovo iskustvo tih dana.
makondo Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 (edited) 5 naslova za 1000 dinara (sve ovo može i recesivni tipik) 1. Crvene stoličice- Edna O'Brajen, nama sa ovih prostora bliska knjiga. Predložak je priča o R.Karadžiću, iscelitelj ratni zločinac se skriva u Irskoj..... 2. Ne mirim se - Mišel Ulebek. Ja ga volim 3. Sve je moguće - Elizabet Straut, priče, sjajni likovi, po jednoj od njenih knjiga je snimljena serija Oliv Kitridž sa Fransis MekDermot 4. S najgorim namerama Alesandro Piperno, priča o propadanju jevrejske italijanske porodice od II sv.rata do 21. veka 5. Snaga- Naomi Alderman, knjiga opisana kao "Sluškinjina priča za novu generaciju". Edited May 4, 2022 by makondo 1
Svemir Zeka Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 3 hours ago, makondo said: 5 naslova za 1000 dinara (sve ovo može i recesivni tipik) 1. Crvene stoličice- Edna O'Brajen, nama sa ovih prostora bliska knjiga. Predložak je priča o R.Karadžiću, iscelitelj ratni zločinac se skriva u Irskoj..... 2. Ne mirim se - Mišel Ulebek. Ja ga volim 3. Sve je moguće - Elizabet Straut, priče, sjajni likovi, po jednoj od njenih knjiga je snimljena serija Oliv Kitridž sa Fransis MekDermot 4. S najgorim namerama Alesandro Piperno, priča o propadanju jevrejske italijanske porodice od II sv.rata do 21. veka 5. Snaga- Naomi Alderman, knjiga opisana kao "Sluškinjina priča za novu generaciju". Gde gde gde?
Ian Mancunian Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 16 minutes ago, Svemir Zeka said: Gde gde gde? Po naslovima verovatno Booka. 1
Svemir Zeka Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 15 minutes ago, Ian Mancunian said: Po naslovima verovatno Booka. Sad sam gledala, nema ništa. Bio Makart ovih dana, ali nisam ulazila, a sad isto ništa.
makondo Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 (edited) Izdavač Booka, knjižara u Cara Lazara 12, na bulevaru i treća je na Dorćolu. Popust je samo u ove njihove tri knjižare i nije na njihovom sajtu. @Svemir Zeka Edited May 4, 2022 by makondo 2
Svemir Zeka Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 6 minutes ago, makondo said: Izdavač Booka, knjižara u Cara Lazara 12, na bulevaru i treća je na Dorćolu. Popust je samo u ove njihove tri knjižare i nije na njihovom sajtu. @Svemir Zeka Super hvala!
John Coltrane Posted May 5, 2022 Posted May 5, 2022 Ni ja na sajtu ne nalazim ništa, čak ne daju ni članski popust Ja ih pratim zbog Knausgora, vidim i Jergović nešto izdao, Ulebek i onda nepregledni red žena. Tja. svi su fotošopirani
Ptica trkacica Posted May 5, 2022 Posted May 5, 2022 27 minutes ago, John Coltrane said: Ni ja na sajtu ne nalazim ništa, čak ne daju ni članski popust Ja ih pratim zbog Knausgora, vidim i Jergović nešto izdao, Ulebek i onda nepregledni red žena. Tja. svi su fotošopirani Ovog puta se mora do knjižare. Ne važi na sajtu, neće čak ni spisak naslova na akciji da objave. Zvala sam ih da pitam, kažu ''svratite do nas, pa ćete da vidite''. 1 1
Ian Mancunian Posted May 5, 2022 Posted May 5, 2022 Po spisku knjiga rekao bih da je spisak istovetan kao i prethodnih godina, za tu akciju - počevši od "Crvenih stoličica", ovog Uelbeka itd.
pt 2.0 Posted May 6, 2022 Posted May 6, 2022 On 27.3.2022. at 14:05, johan nagel said: И та Фернате ми мирише на исту чорбу само окренуту женској публици али ајде да ту баш не причам напамет. Skroz si u pravu. Pročitala prvu knjigu (čuj pročitala, kupila ) na nagovor bliske osobe koja je valjda sve nastavke pročitala i oduševljena. Bukv bih radije čitala Mir-Jam, pa ti vidi. 1 1
morgana Posted May 6, 2022 Author Posted May 6, 2022 bas ne volim ferante (kad razmislim ja dosta toga sto buka objavljuje ne volim)
I*m with the pilots Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 On 6.5.2022. at 6:34, pt 2.0 said: Skroz si u pravu. Pročitala prvu knjigu (čuj pročitala, kupila ) na nagovor bliske osobe koja je valjda sve nastavke pročitala i oduševljena. Bukv bih radije čitala Mir-Jam, pa ti vidi. Uz to da knjigu nisam čitala, gledala sam prvu sezonu italijanske serije koja je ekranizacija Prijateljice i meni se dopala, iako je maltene sve čemerno u njoj. Ne znam bas tačno Mirjam fazon ali nešto mi se površna predstava o tim romanima ne uklapa u ovu sliku.
Svemir Zeka Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 Ja ću se javiti kad pročitam još, da bih stekla kompletniju sliku, ovo što sam čitala do sad mi se sviđa. Brutalno je, nema neke bljutavštine, tu su najniži porivi, i socijalno najneprihvaćenije reakcije, na primer majke u odnosu na decu. Odbacivanje, odbijanje slike o majčinskim stereotipima, ogoljena zavist, ljubomora, potreba za zaštitom i ljubavlju, ali na otvoreno jadnjikav i samosažaljevački način, sve što je društveno vrlo nepoželjno i prokuženo. To mi se dopalo. Taj stav, da, ljudska smo bića i imamo sve te ružne osobine. 2
Recommended Posts