Milošica Posted July 13, 2019 Posted July 13, 2019 1 hour ago, Caligula said: Ne znam sta si jos citao od njega ali Idiot svakako ima snagu. Ja bio pregazen tri dana posle poslednje strane, razvalio me. Braca Karamazovi su takodje tu negde, Zlocin i Kazna, Zapisi iz Mrtvog Doma... ne bih mogao da odaberem najjaci, pisac je takav da sva njegova dela imaju kontinuitet u snazi. Genije. Sve što si napisao+Kockar.Sve su sjajne,ali Idiot me je baš pregazio,što ti kažeš. Sada čitam Ernesto Sabato-Tunel.Preporuka,ako ima nekoga ko nije čitao. Ja sam u fazi "obnavljanja",pošto mislim da se pre nekoliko godina,kada sam ih prvi put čitao,nisam posvetio ovim naslovima kako treba.
Caligula Posted July 13, 2019 Posted July 13, 2019 (edited) 34 minutes ago, Milošica said: Sve što si napisao+Kockar.Sve su sjajne,ali Idiot me je baš pregazio,što ti kažeš. Sada čitam Ernesto Sabato-Tunel.Preporuka,ako ima nekoga ko nije čitao. Ja sam u fazi "obnavljanja",pošto mislim da se pre nekoliko godina,kada sam ih prvi put čitao,nisam posvetio ovim naslovima kako treba. evo ti mog posta od pre deset godina Quote Tebi hvala sto si podigao ovu temu iz istorije. Btw. i meni je Nastasja Filipovna caroban lik - i tacno je da svako poznaje jednu (Jelena zena koje nema:). Kada sam (kao klinac/srednjoskolac) zavrsio knjigu kasno te noci, znam da dugo nisam mogao da zaspim, da sam sanjao scene i da sam bio pod utiskom - ma, bukvalno odsanjao sledecih par dana. Knjiga me je samlela (uz nju jos jedino "Tunel" od Sabata). inace sad citam, nije los topik bio btw. Tunel se nekako naslanja na Idiota, + je Ernesto Sabato bio veliki postovalac Dostojevskog Edited July 13, 2019 by Caligula
ultra plasticni Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 Vrata od utrobe od Mirka Kovaca za koju je dobio NINa 79. Mirko je ovde bio u top formi, ispaljuje gorke recenice od kojih zastaje knedla u grlu i izlazi na nos i usi
Tihajeza Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 Nikolo Amaniti "Ana". Vozi, i onda ništa. Osim dobrih kataklizmičnih opisa, nema dobro poentiranje ili neko zaokruživanje priče...
Frau Gabrijela Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 2 minutes ago, James Marshall said: To ono što Mlađa stalno pominje jeste. nisam čitala, a kao da jesam ovih dana mnogo volim dovlatova- zabavno beznađe, autoironija i apsurd. duhovito i bolno. krenula sam redom: puškinova brda, kompromis, zona. sad su na redu naši. iako je zona najsloženiji, čini mi se najsadržajniji roman, meni je kompromis najdraži.
kud u maglu Simoviću Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 1 hour ago, Tihajeza said: Nikolo Amaniti "Ana". to nešto novo? moj omiljeni
Tihajeza Posted July 14, 2019 Posted July 14, 2019 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: to nešto novo? 2015.
slepa živana Posted July 15, 2019 Posted July 15, 2019 22 hours ago, Frau Gabrijela said: jeste. nisam čitala, a kao da jesam kad smo kod njihovih preporuka, često spomenu rumenu bužarovsku. tražila sam u biblioteci ali nema. jel čitao neko?
Frau Gabrijela Posted July 15, 2019 Posted July 15, 2019 19 minutes ago, slepa živana said: kad smo kod njihovih preporuka, često spomenu rumenu bužarovsku. tražila sam u biblioteci ali nema. jel čitao neko? jesam pripovetke 'moj muž'. dobre su. ovu novu, što sad promoviše, nisam.
John Coltrane Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 @Sludge Factory Odbijam me uzasno smorio sam kraj knjige. Drhtim kao prut da saznam da li ce se ponovo videti i nista. Krompir, nula, zero, nada, nothing...
Caligula Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 (edited) Elementarne Cestice Uelbeka, cisto da vidim kako je u tom vozu pisca sa imidžom ekscentrika koji je ruzan ko djavo i kako vidim popularan u pizdu materinu a kao nije klasičan bestselerista. Prvih sat vremena ne obecava, zaspo :( Cini se bagatelni pisački fazoni&twistovi, iznenadjuje gotovo rutinski, ima nesto doduse ispod svega, pokušaću da pročitam do kraja. Edited July 20, 2019 by Caligula
Recommended Posts