Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Caligula said:

Ne znam sta si jos citao od njega ali Idiot svakako ima snagu.

Ja bio pregazen tri dana posle poslednje strane, razvalio me. Braca Karamazovi su takodje tu negde, Zlocin i Kazna, Zapisi iz Mrtvog Doma... ne bih mogao da odaberem najjaci, pisac je takav da sva njegova dela imaju kontinuitet u snazi.

Genije.

Sve što si napisao+Kockar.Sve su sjajne,ali Idiot me je baš pregazio,što ti kažeš.

Sada čitam Ernesto Sabato-Tunel.Preporuka,ako ima nekoga ko nije čitao.

Ja sam u fazi "obnavljanja",pošto mislim da se pre nekoliko godina,kada sam ih prvi put čitao,nisam posvetio ovim naslovima kako treba.

Posted (edited)
34 minutes ago, Milošica said:

Sve što si napisao+Kockar.Sve su sjajne,ali Idiot me je baš pregazio,što ti kažeš.

Sada čitam Ernesto Sabato-Tunel.Preporuka,ako ima nekoga ko nije čitao.

Ja sam u fazi "obnavljanja",pošto mislim da se pre nekoliko godina,kada sam ih prvi put čitao,nisam posvetio ovim naslovima kako treba.

:D

evo ti mog posta od pre deset godina

Tebi hvala sto si podigao ovu temu iz istorije. Btw. i meni je Nastasja Filipovna caroban lik - i tacno je da svako poznaje jednu (Jelena zena koje nema:). Kada sam (kao klinac/srednjoskolac) zavrsio knjigu kasno te noci, znam da dugo nisam mogao da zaspim, da sam sanjao scene i da sam bio pod utiskom - ma, bukvalno odsanjao sledecih par dana. Knjiga me je samlela (uz nju jos jedino "Tunel" od Sabata).

inace sad citam, nije los topik bio

btw. Tunel se nekako naslanja na Idiota, + je Ernesto Sabato bio veliki postovalac Dostojevskog

Edited by Caligula
Posted

Vrata od utrobe od Mirka Kovaca za koju je dobio NINa 79. Mirko je ovde bio u top formi, ispaljuje gorke recenice od kojih zastaje knedla u grlu i izlazi na nos i usi

Posted

Nikolo Amaniti  "Ana".

Vozi, i onda ništa. Osim dobrih kataklizmičnih opisa, nema dobro poentiranje ili neko zaokruživanje priče...

Posted

rajko grlic neisprichane priche

Posted

To ono što Mlađa stalno pominje :D

Posted
2 minutes ago, James Marshall said:

To ono što Mlađa stalno pominje :D

jeste. :)

nisam čitala, a kao da jesam

ovih dana mnogo volim dovlatova- zabavno beznađe, autoironija i apsurd. duhovito i bolno.

krenula sam redom: puškinova brda, kompromis, zona. sad su na redu naši.

iako je zona najsloženiji, čini mi se najsadržajniji roman, meni je kompromis najdraži.

Posted
1 hour ago, Tihajeza said:

Nikolo Amaniti  "Ana".

to nešto novo?

moj omiljeni

Posted
1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

to nešto novo?

2015.

Posted
22 hours ago, Frau Gabrijela said:

jeste. :)

nisam čitala, a kao da jesam

kad smo kod njihovih preporuka, često spomenu rumenu bužarovsku. tražila sam u biblioteci ali nema. jel čitao neko?

Posted
19 minutes ago, slepa živana said:

kad smo kod njihovih preporuka, često spomenu rumenu bužarovsku. tražila sam u biblioteci ali nema. jel čitao neko?

jesam pripovetke 'moj muž'.

dobre su.

ovu novu, što sad promoviše, nisam.

Posted

@Sludge Factory

Odbijam me uzasno smorio sam kraj knjige. Drhtim kao prut da saznam da li ce se ponovo videti i nista. Krompir, nula, zero, nada, nothing...

Posted (edited)

Elementarne Cestice Uelbeka, cisto da vidim kako je u tom vozu pisca sa imidžom ekscentrika koji je ruzan ko djavo i kako vidim popularan u pizdu materinu a kao nije klasičan bestselerista.

Prvih sat vremena ne obecava, zaspo :(  

Cini se bagatelni pisački fazoni&twistovi, iznenadjuje gotovo rutinski, ima nesto doduse ispod svega, pokušaću da pročitam do kraja.

Edited by Caligula