Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

sapijens_-_kratka_istorija_ljudskog_roda

Stigao do polovine. Za sada mi je izuzetno interesantna. Jako pitko i prijemčivo opisuje faze evolucije čovečanstva, sa primesama svojih zapažanja i komentara. Odakle smo krenuli, kuda idemo, kako smo se menjali, usled čega, kako funkcionišemo kao jedinke, a kako kao grupe, plemena, nacije... 

Posted

Procitao sam proslogodisnjeg NIN-ovca Vladimira Tabasevica Zabluda Svetog Sebastijana.

Nije ovo tako rdjavo, prve 2/3 vrlo dobre do odlicne, u poslednjoj etapi znacajan pad

Posted

kod_hiperborejaca_i-milos_crnjanski_v.jp

Једна од најлудачкијих њига у српској књижевности...

Posted
On 2.12.2018. at 20:18, porucnik vasic said:

По мени Честице и Покоравање. Мислим да је Покоравање апсолутно ремек-дело.

ne znam zašto sam utripovao da si za čestice rekao da je apsolutno remek delo, pa sam neveseo u knjižari uzeo pokoravanje koje su jedino imali, a pošao sam po serotonin i čestice.

počinjem večeras pa javljam utiske

:)

Posted

Meni su čestice dosta jače od pokoravanja. Ta ideja o metafizičkim transformacijama je dobra. Kritički gleda na moderne intelektualce, ali opet afirmativno na pozitivizam. Čak kao na jednu vrstu religije (što u suštini i jeste), bez koje, kako navodi, društvo ne postoji.

Posted

Citam Lincovu Sobu za snove

Posted

Ararat? Davno čitao ali me se dojmilo...

Posted

Jok more, u nekoj sam izolaciji, pa sam našao neke na metar knjige, Samrtno proleće. Meni ovo paše, podsjeća me na Peštu :)

• 2 weeks later...
Posted
On 2.3.2019. at 12:09, kud u maglu Simoviću said:

ne znam zašto sam utripovao da si za čestice rekao da je apsolutno remek delo, pa sam neveseo u knjižari uzeo pokoravanje koje su jedino imali, a pošao sam po serotonin i čestice.

počinjem večeras pa javljam utiske

:)

Докле с стигао?

Posted

nije me kupila, još uvek, a ni vremena nije bilo nešto

Posted

Zahar Prilepin Pisma iz Donbasa

Posted

Nije tudji rat?

Posted

Nije. Izdavac Logos 2016