Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
On 31.1.2019. at 7:13, porucnik vasic said:

Човек у високом је изузетак у односу на замерку ( сасвим оправдану) коју си навео. Зато је и ремек дело.

Bas sam hteo isto da napisem. 

Posted

odoh do biblioteke pre odlaska na selo. ovde, vatrica, sneg (koji se otopio), forum, filmovi sa diska i tri knjige. dva toni parsonsa i "doviđenja tamo gore" pjera lemetra. ova poslednja, sjajno napisana knjiga o prvih par godina posle WW1. o invalidima, ratnim profiterima, "snalaženju". ne bih da prepričavam, pročitajte. posle izguglah i videh d je sveže napravljena filmska adaptacija. naručih na kiosku. valjda će da stigne do povratka u varoš.

toni parsons? šta znam. uzeo sam knjižicu sa 7 kratkih priča "odlasci" o službama na aerodromu hitrou: pasoška, briga o životinjama, vatrogasci, kontrola leta, čista pista..........zanimljiva za upoznavanje funkcionisanja nečega bez čega se ne može. recimo, terači ptica koje se muvaju oko piste - snimljeni zvuci straha različitih ptica. i, tako to. 

drugi parsons, krimić "stari grobovi" o masakru familije i tarženju kasapina. nivo opširnog roto romana, otprilike. bila mi je čist višak epizoda posle hvatanja detektiva vulfa. mislim, jedna je lizbet salander, ovo je bilo, onako, k'o na fiilmu. moglo bi njegovo izbavljenje da bude i na manje spektakularan način. nije se moglo i bez aktuelog: seksualno nasilje u porodici i pedofilija. dobro je za ambijent u kome sam.

Posted

Macnuto iz tekuce skolske lektire, prvo ovogodisnje celotm citanje napolju, na suncu, vredi onoliko:

Autobiografija-Branislav-Nusic.jpg

Posted

Elementarne čestice za 20ogodišnjaka? Može li?

Posted
2 hours ago, Milošica said:

Elementarne čestice za 20ogodišnjaka? Može li?

Да.

Posted (edited)
On 8.2.2019. at 0:16, porucnik vasic said:

Да.

Pročitah.Dopada mi se,za bilo kakvu dublju analizu nisam kompetentan.

Edited by Milošica
Posted

Venerina Delta, Sandro Zanoto pisao. Nisam ga citao nikad, ali prvih dvadesetak strana obecavaju da cu se ovoj knjizi vracati.

Posted

To mi je jedna od knjiga za pusto ostrvo- u delti reke Po.

Posted
On 9.2.2019. at 22:44, Ras said:

To mi je jedna od knjiga za pusto ostrvo- u delti reke Po.

O, da.

Procitao. Magija

ima li on jos sta prevedeno kod nas

Posted

Mislim da nikada nisam ni potražio bilo šta drugo.

Posted

@CaligulaČitao si aktuelno izdanje (LOM)? Izvorno je objavljeno u Erotikon biblioteci Prosvete.

Posted

Ne, iz erotikona. Svidja mi se prevod.

Najvise volim da me snadju ovakve knjige. Nikad cuo za coveka a zavezala me u cvor.

Posted

Nisam upoređivao prevod, nego sam pomislio da čitaš zahvaljujući reizdanju.

Isto je bilo i sa mnom - sasvim slučajno otkriće.

Čitao sam je dok sam još bio mlad, pa je knjiga ostavila trajne posledice. Tebi je lakše, otkrio si je u zrelim godinama.