Beatrix Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 prvi put, ali sam Singera vec citao...da nisi citao mozda "Lude iz Helma"?
gospa buba Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 miklosh vamosh, knjiga ocheva. ko neki jevropski markes, malo skromniji. moze.
John Coltrane Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 da nisi citao mozda "Lude iz Helma"?ne, jel preporucujesh?...
Beatrix Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 ne, jel preporucujesh?...pa davno sam citala ni ne secam se dobro vise te knjige...mislim da je Gimpel nesto kao njihov nastavakok je, ali nisam nesto pala na temesvejedno morala bih ponovo da procitam da osvezim utiske
dare... Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Čitam Srđana Krstića i "Ratnik i usne" reprizno posle nekoliko meseci... Ne sećam se kada mi se to dogodilo... Ali prvi put je pročitah brzo, u dahu... Obično reprizno čitam knjige koje sam pre 20 i kusur godina pročitao kao student i srednjoškolac... Drugačije mi leže posle 20 godina...Ali očigledno mi rečenica gorepomenutog Srđana, nekako leži...... I taj cinični humor, igre đavola i anđela i njihove slabosti... I vera... Vera u jednostavne stvari i ljude oko nas... Vera je onakva kakvu je napravimo...
Pixie Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Reymond Queneau - Exercices de style.Eh, kad je covek zaludan... :D
Morgenrot Posted February 10, 2008 Posted February 10, 2008 Citam premijerno "Norvesku sumu", pa sam se setila "Carobnog brega". Mogao bi da bude sledeci, da se malo podsetim.
makaronee Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 амели нотомб / словарь имён собственных, 2004.аm?lie nothomb / robert des noms propres, 2002.'seksualni cin i ubistvo cesto zavrsavaju jednakim pitanjem - sta uraditi sa telom?u prvom slucaju moze se ustati i otici dok ubistvo ne omogucava takvu slobodu. zato ono i vezuje ljude mnogo snaznije'novela o odrastanju u kartezijansko-ekonomicnom maniru nizozemskom, cita se uz svetlo sa nabacanim donjim rubljem po nocnim lampama.
Indy Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 амели нотомб / словарь имён собственных, 2004.Ovako se brani srpsko i rusko Kosovo
makaronee Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 (edited) Ovako se brani srpsko i rusko Kosovo izgleda da sledece ne smem ni da prijavim;соломон волков / шостакович и сталин: художник и царь, 2006.эдит: umeksao cara Edited February 26, 2008 by makaronee
Pixie Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Natsume Soseki - Kokoro What is love, and what is friendship? What is the extent of our responsibility to ourselves and to others? Kokoro, signifying "the heart of things", examines these age-old questions in terms of the modern world.A trilogy of stories that explores the very essence of loneliness, Kokoro opens with "Sensei and I", in which the narrator recounts his relationship with an intellectual who dwells in isolation but maintains a sophisticated worldview. "My Parents and I" brings the reader into the narrator's family circle, and "Sensei and His Testament" features the eponymous character's explanation of how he came to live a life of solitude.
Recommended Posts