Shan Jan Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 MADRID: Physicians caring for the king of Spain say he is likely to be out of action for 45-days after fracturing his hip during a much-criticized elephant-hunting trip to Africa.Juan Carlos has come under a barrage of criticism for taking the trip while his country faces financial crisis.The 74-year-old monarch - recovering in a Madrid hospital from a hip replacement operation - has delegated his duties as head of state to his son, Prince Felipe, while he recuperates.The accident occurred early Friday while the king was on safari in the Okavango area of Botswana. He was immediately flown home by private jet.Pih, covek bi pomislio da ce izabrati daleko bolji Chobe, kad vec nije za pravi divlji zivot u Kuceu.
Roger Sanchez Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ms Fadil told the court she had attended several parties at Mr Berlusconi's villa outside Milan. She alleges that the first night she went, she saw two young women in nun costumes stripping for the prime minister. One, she said, was Nicole Minetti, now a regional councillor for Berlusconi's People of Freedom party in Milan.
Sirius Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Vidim niko ne spominje jucerasnji veliki napad Talibana na srce zelene zone u Kabulu(Skupstina, zgrada predsednika, nekoliko ambasada, stranih misija itd.) kao i na nekoliko regionalnih centara. To je najveca ofanziva Talibana od 2001.http://www.youtube.com/watch?v=7p-RPzVjS-4
Muwan Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Pa nešto im nije baš najslavnije prošla ta ofanziva...
Sirius Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Zivot njima nije puno vredan. Toliko sam primetio kroz njihovo delovanje.Licno mislim da im je mnogo vaznije pokazivanje snage posle 11 godina rata tako sto napadaju cuvanu oblast Kabula-vidite nas, mi smo tu, i spremni smo da ponovo uzmemo vlast. Plus, pokazuju svim domicilnim u Afganistanu da nigde nema zastite.
Filipenko Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Tet ofanziva. Naravno, ovde neće imati isti efekat, ali dobro, vreme radi za njih.
Prospero Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ima lepo u "9. roti" jedna rečenica koju je zbunjenim soldatima rekao onaj kapetan-obaveštajac, pre nego što su poleteli za Bagram: «За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан».Sapienti sat.
Sirius Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Koliko znam, ako ima neki znalac neka ispavi ako gresim, Rusi su uspesnije kontrolisali Afganistan od NATOa. Pitanje je kako bi se sve zavrsilo da mudzahedini nisu dobijali ogromnu podrsku od strane zapada i Saudijiske Arabije. Inace, ovako je izgledao Afganistan kada je bio proglasio neutralnost i imao dobre odnose sa SSSR i zapadom, tacnije njihov lider je , pre svega, poboljsao odnose sa SSSR:Modern secular Afghanistan in 1950s - 60shttp://www.youtube.com/watch?v=AiwZ1zslec4 :)
Gandalf Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Mohammad Ashan, a mid-level Taliban commander in Paktika province, strolled toward a police checkpoint in the district of Sar Howza with a wanted poster bearing his own face. He demanded the finder’s fee referenced on the poster: $100.Afghan officials, perplexed by the man’s misguided motives, arrested him on the spot. Ashan is suspected of plotting at least two attacks on Afghan security forces. His misdeeds prompted officials to plaster the district with hundreds of so-called “Be on the Lookout” posters emblazoned with his name and likeness.
Mp40 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 kako me nervira kad neko radi ovako nesto...We have complete freedom and democracy. We help other nations... Our Air Force flew over AuschwitzOvo poslednje sigurno najvise znaci ubijenima u logorima.
Harry D'Amour Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 nije im bilo pomoći. Čak i da su bombardovani svi logori:1. gde bi logoraši pobegli? ubili bi ih na mestu - ako ne nacisti onda lokalci. 2. u Nirnbergu bi išla teza odbrane da ih je više izginulo od bombardovanja nego u gasnim komorama - ako bi se gasne komore mogle nedvosmisleno dokazati pošto bi bile uništene. 3. holokaust bi bio "masakr", "incident", "skup individualnih zločina"... za mejnstrim nemačku populaciju. Ajhman bi verovatno odležao svojih 11 godina i posle dobio stan od Nemačke i obezbeđenje BND-a. ko jedna genocid baba kod nas.
steins Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=ll3uBeAdOckja kao najavu ovog video imam sliku gde neki švaba drži pušku uperenu na nekog ko drži dete u rukama - ako je to to ja goru sliku nisam nikada u životu video. Osećam da ću povratiti. :(
Recommended Posts