rajka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Kindle je u Evropi ionako 100e, tako da 140$ zapravo ok cena.mislim, to je bio primer, mozes uzeti 100e, 100 funti (koliko sam ja platila u UK stariju verziju) ili sta god hoces...
Hamlet Strašni Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Sto se tice uraacunavanja troskova slanja u cenu, zavisi od toga kako prikazu na deklaraciji na pakovanju. U principu razdvoje i onda je ok.Inace, osnovni kindle koji kosta valjda 79 usd je blizu granice od 50 eur, koja je joslobodjena carine. Da dignu na 100 ili barem 75 to bi bilo strava, a opet bi morao da kupujes laptopove u domacim radnjama.
Venom Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 mislim, to je bio primer, mozes uzeti 100e, 100 funti (koliko sam ja platila u UK stariju verziju) ili sta god hoces...Hteo sam samo reci, cak i da je nepravda (a ne znam da li je, kad je tako svuda), opet i nije neka nepravda, jer je cena prakticno ista. Dolar je koliko videh malo jaci nego inace (tj evro je slabiji), ali do pre par meseci bi te po toj racunici izaslo jeftinije nego recimo Nemca koji za 100e kupi regularni nemacki Kindle (zanemarimo sad troskove slanja).
rajka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 (edited) Hteo sam samo reci, cak i da je nepravda (a ne znam da li je, kad je tako svuda), opet i nije neka nepravda, jer je cena prakticno ista. Dolar je koliko videh malo jaci nego inace (tj evro je slabiji), ali do pre par meseci bi te po toj racunici izaslo jeftinije nego recimo Nemca koji za 100e kupi regularni nemacki Kindle (zanemarimo sad troskove slanja).gde svuda? ja sam zivela u dosta od tog svuda, pa se nigde nisam susretala sa porezom i carinom na robu porucenu iz inostranstva za licnu upotrebu.a meni je nepravda kada nesto sto kosta 100, ti treba da platis 140 drzavi koja tu ni luk jela ni luk mirisala. isto to da si licno kupio u inostranstvu samo bi uneo u zemlju u koferu i nikom nista. ali ok, tebi nije "nepravda", to je sad pitanje licnog misljenja. Edited January 30, 2012 by rajka
Indy Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ... pa se nigde nisam susretala sa porezom i carinom na robu porucenu iz inostranstva za licnu upotrebu....Do određene granice, naravno. Ovde kod mene je to 1000 dolara. Što pokriva veliku većinu potreba hi-tec vrste.
Venom Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 gde svuda? ja sam zivela u dosta od tog svuda, pa se nigde nisam susretala sa porezom i carinom na robu porucenu iz inostranstva za licnu upotrebu.a meni je nepravda kada nesto sto kosta 100, ti treba da platis 140 drzavi koja tu ni luk jela ni luk mirisala. isto to da si licno kupio u inostranstvu samo bi uneo u zemlju u koferu i nikom nista. ali ok, tebi nije "nepravda", to je sad pitanje licnog misljenja.I kad unosis u zemlju u koferu teoretski moras da prijavis zar ne? Pogotovo ako npr. uzmes povracaj PDV-a u zemlji gde je kupljen ;).Ne bih da ulazim u to da li je normalno ili ne da postoje carina i porezi. Rekao bih da nisam sposoban da na to odgovorim, pogotovo ne u pola 2. Samo htedoh reci da ti u takvim uslovima cinjenicno nisi ni u kakvom podredjenom polozaju, jer ga placas kao i svi drugi u Evropi. Jedina nepravda u ovom konkretnom slucaju je sto Amazon prodaje Kindle za 99$ u Americi i 99e u Evropi, kad to odavno nije jedno te isto.
Al-Khwarizmi Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Kako si ga naručio?Ne znam da li se mogu osloniti na Amazon?Ne mogu ti dati nikakvu korisnu informaciju po tom pitanju - ja sa Amazona naručujem samo kad gostujem u Americi, na adresu hotela. To je fina bezbolna varijanta, nemam volje ni živaca da nagađam da li je neka tetka na Carini jutros ustala na levu nogu.
zorglub Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) Da li se reklame u ovoj 79$ verziji prikazuju samo na home screen-u, ili?PS: Ima li svrhe razmišljati o nekom drugom reader-u, Nook Simple Touch možda? Edited April 23, 2012 by zorglub
Kelt Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 (edited) kako namestiti Google reader na kindlu DX Edited April 27, 2012 by Kelt
Hamlet Strašni Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Ne znam. Ali ti zavidim sto imas DX. Jel velik, jel lep, jel vanredno hrskav?
Kelt Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 nemam. Moj je 6 inča, brat ima DX, jeste zgodno što je veliki ali nije baš praktičan za nošenje
Hamlet Strašni Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Ja bih hteo da imam oba. I Fire бај тапаток
Razzmatazz Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Samo da prijavim da Kindle Tać ima rotaciju, tj. može da se bira landscape vs portrait moda.
Razzmatazz Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Pa ako čitaš uz Colonel's Bucket iz KFC-a, ostaju. Inače ne.
Recommended Posts