Jump to content

Featured Replies

On 6. 5. 2024. at 10:23, April said:

Čini mi se da Bella treba neke kapi za oči :

IMG_20240506_102421.jpg.328ff0054f5a15374ed3116337d7639d.jpg

Imate li neku preporuku koje kapi da kupim? 

Tobrex kapi mogu da pomognu, takođe se nabavljaju u humanoj apoteci...tobradex kapi isto nisu loše sa dodatkom kortikosteroida ali pre upotrebe bi bio preporučljiv pregled veta da se utvrdi da nema bilo kakvih oštećenja rožnjače jer bi u tom slučaju bile kontraindikovane

• Replies 6.3k
  • Views 656.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Filozof manijak Evo udomljenog slatkiša...

• Bella 9 meseci 34kg

• Možda se neko seća ove fotografije iz aprila ove godine.   Ona više nije sa nama. Pre deset dana je zaspala zauvek. Dva dana pre trinaestog rođendana. Tumor.   Sada je ovde.  

Posted Images

💟

Ima neko kuče u mojoj zgradi (nisam provalila čije), koje plače svaki put kada je gazda odsutan. Glasno rida, cvili, baš tužno plače i to se čuje dosta noću.

Baš bzv. Gazdi je lepo da ima nekog kad je na gajbi da se pomazi, a kad ide van, "sedi ti, kuče, plaši se i plači". Sebično.

• 2 weeks later...

imam dilemu, mator pas, 12-13 god, ima veliki tumor na kuku, posto joj je smetao, grizla ga je i sad ima otvorenu ranu, ovih nekoliko dana sto sam u bgd sam je vodio po veterinarima i sad je na antibioticima i ceka operaciju u cetvrtak. 

vet ne zeli da odstrani ceo tumor jer kaze da bi iziskivalo takvu narkozu kakvu po njegovom misljenju ne bi mogla u teoriji da prezivi zbog godina, buduci da bi se verovatno islo na amputaciju zadnje noge, plan je da odstrani koliko moze i da sanira ranu pa da cekamo otprilike da bude sta bude.

ja sam u fazonu da bih isao na sve ili nista, ali on nece da rizikuje.

ima li ko nekog dobrog veta sa kojim bih mogao da se konsultujem?

rendgen snimci i krv su prilicno okej, osim tog tumora koji je zasad lokalizovan.

Hvala

Privremeno mi je poverena na čuvanje bišonka od 3 godine, dok je gazda odsutan. Generalno je malo veća ali je gazdina žena hrani svim i svačim pa sad ima i 13kg. Dali su nam i dijetalne granule, i još je i izvodimo u duže šetnje da malo smrša ako može.

Ono što mi njen vlasnik nije rekao je da ona nije naučena da sedi sama u stanu. Žena i ja ćemo u nwkom trenutku biti oboje van stana i hteo bih da probamo da je naviknemo na to.

Ona je vrlo mirna i poslušna ali kad je sama u stnu laje i zavija dosta glasno. Kupio sam onu neku igračku koju mora da vrti da ispada neka hrana pa ću pokušati sa time. Prvo po 5-10 min pa polako da povećavam.

Ima li neko još neki savet šta da probam? Meni je palo na pamet da ostavim i TV uključen pa ću još i to probati.