Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, braca said:

ne znam za pse i te male ekrane, ali jedan moj macak redovno gleda tv, a ako je neka priroda i zivotinje u pitanju ne trepce, kad vidi ptice pocinje da se sunja, a cesto puta proseta iza tv-a da vidi gde su otisle...  

+1

Posted

Prepametni, dobri, naivni pas.

Macka se nikad ne bi ovoliko dodvoravala.

Posted

Kaže David Atenborou, a on je autoritet, prvi sisari su nastali pre skoro 200 miliona godina i bili su mali, kao miševi i bili su aktivni noću dok su ljuti dinosaurusi spavali jer su dinosaurusi radili na sunčevo svetlo. A sisari su bili toplokrvni pa su mogli da divljaju noću. Mi smo sisari i zato žurke pravimo uglavnom noću. 

E, kad su dinosaurusi izmislili interstelar brodove i svi napustili zemlju pre 65 miliona godina, sisari su se ohrabrili i počeli da osvajaju Zemlju. I imali su super razvijena čula potrebna za noćni lov, njuh i sluh, čak su i dlakama mogli da osete dodir.

I zato sada većina sisara ne vidi boje. 

Ali, jedna grupa primata koja je živela na drveću je od ptica naučila da razlikuje boje. Drveće se uortačilo sa pticama i svoje plodove kodirala bojom tako da ptice znaju kad je vreme da pojedu plod. kad je plod zelen još je rano i neukusan je ali kad je crven onda je sočan, ukusan a seme je spremno da ga ptica iskenja negde pa da izraste novo drvo. Za daltoniste zelena i crvena boja su iste. Ne razlikuju ih. Primati su naučili da ih razlikuju pa to preneli i nama. 

Ali, po svemu sudeći, većina sadašnjih sisara uključujući i kuce su daltonisti.

Posted

Ključan momenat je kad su prvi sisari naučili da se hrane jajima reptila. Pronašli su izvor proteina za razvoj mozga, a sa druge strane zatirali potomstvo predatora.

Posted

Da. I to. 

Ali kad su primati počeli da love i to grupno jer su već bolje medjusobno momunicirali od lavova, onda su postali najopasniji predatori u afričkim savanama. A pre dva miliona godina se pojavio još opasniji predator, prvi pripadnik roda homo. Neki od nnjih  su bili vegeterijanci ali ne svi. Šimpanze i danas grupno love druge majmune i jedu ih

I sirote životinje najebale, ni krive ni dužne  :dry: 

Posted
On 26.8.2019. at 19:56, slepa živana said:

koja je to vrsta?

Stafordski Bul Terijer. Evo jedne reklame za Dunlop iz osamdesetih. Po danasnjim standardima pas iz reklame je bully tip ove rase (ima ga).

Posted
2 hours ago, vladavsnarod said:

Stafordski Bul Terijer. Evo jedne reklame za Dunlop iz osamdesetih. Po danasnjim standardima pas iz reklame je bully tip ove rase (ima ga).

al ih je zbunio u ovoj reklami :lol:

mnogo je komplikovana ta podela... još kad se ubace srpski nazivi, nema šanse da zapamtim i da ih raspoznajem.

znam da mi je devojka iz onog udruženja rekla da imaju najviše napuštenih pitbulova... tad kad sam je upoznala imala je 4, 5 na gajbi. i teško ih udomljavaju.

ovako nekako izgledaju uglavnom

69833079_2126754887430429_27667715807961

Posted

Ovo je ženka AST-a.

Ko da mi je neko ukrao Šivu.

Nije komplikovana podela neho poreklo i podela pasmina.

Kačio sam odavno, moraću ponovo uskoro.

Posted (edited)

Nisam znao gde drugačije da okačim, preteraše malo s ovim milijardama...

Edited by mraki
Posted

:wub:

sreca sreca radost radost

i ja kad igram po kuci ovaj skace na dve noge da igra sa mnom. i onda zajedno plesemo