Teja Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 :o iste reci i ovaj nas mamlaz razume na srpskom, ali zato i "vechera, eno ga drugar, eno ga ...(tu moj ili muzevljev nadimak), desi mu se da pridje klincima na autobuskoj stanici koji izmedje sebe pricaju *srpski/nash/jugoslovenski* jezik pa ih slusa ja mu sve pricam i business planove bistimo zajedno :) to sa oblachenjem kod nas ne radi, kao hoce da ide - JA se oblacim i krecem, ako nece - ja mogu da se spremam za put oko sveta, on se nece ni maci nije sto je moj, ali je kralj te tako @lessa - 'ocesh da ti donesemo jednog basseta umesto bigla :)I ja Lessi htedoh basseta da preporucim.Mislim,kad je bal nek je bal.Bassete stvarno uopste ne poznajem (izuzev one lenchuge iz serije Kolombo ,ali bih ja ,poznavajuci biglove,malo porazmislila da li je to pravi pas.Em su jako nestashni,em ih ne mozesh naucish nicemu,nikada ne mozesh da pustishda se kao nesto slobodno setaju ( odu u neku pm ,traze divljac ,sta li, onda ih njihovicele noci traze po nekim shumama, i to tako uvek iznova). Opasno je kada ziveu gradu gde ima saobracaja. Basseti imaju pametan pogled,cak i kada su stenci imashutisak da su matori filozofi i vrlo su jednostavni za "odrzavanje".Meni licno i jako atraktivni jer za moju ukus bash neodoljivo izgledaju
cyberwor/L/d Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 to sa oblachenjem kod nas ne radi, kao hoce da ide - JA se oblacim i krecem, ako nece - ja mogu da se spremam za put oko sveta, on se nece ni maciVidis, nas Leo nikada ne ignorise nasu nameru da izadjemo sa njim. Raduje se do neba i jos ako treba. Cim oseti sta je na pomolu on je presrecan. S? druge strane mogao bi satima da je nenamiren i uopste ne zacvili i podseti nas da bi izasao. Pitam se dokle moze da trpi. Nije da ga testramo tako, dapace. Sticajem srecnih okolnosti imamo jako puno vremena za njega i izlazimo veoma cesto. Ali desilo nam se (bozjom voljom) par puta kada smo jedrili da nije bilo vetra a zvezda upekla te nam je za distancu koja inace uzme 4 sata trebalo skoro 8 sati. Savest nam proradila glede njegovih potreba. Ali usred pucine covek nema previse izbora. Ja ga tusirala i razladjivala sa mokrim peskirima, improvizovala pseci toalet na palubi ... jok, nista on. Lezi pod mokrim peskirom i ne zakera. Ne obavlja nuzdu. Konacno, vidimo po njemu kako stvari stoje. Usidrimo se konacno, ja prvo njega na povodac pa u setnju, vidim da ga stislo ... a Leo ?ladno seta bez panike sve dok ne locira neki zgodan zbun. Uvek, ali uvek, pronadje neko skrovito mesto ma kolika mu nuzda bila. Imala sam jednu dobermanku jedno vreme, ta nije marila gde ce. Leo je za nju bio gospodin Pas.
cyberwor/L/d Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Em su jako nestashni,em ih ne mozesh naucish nicemu,nikada ne mozesh da pustishda se kao nesto slobodno setaju ( odu u neku pm ,traze divljac ,sta li, onda ih njihovicele noci traze po nekim shumama, i to tako uvek iznova). Opasno je kada ziveu gradu gde ima saobracaja.Nase luce, Leo, se uvek slobodno seta. Nogu pred nogu. Sa njim je milina setati. Na pesackom prelazu stane (a ja pogledam levo i desno). Dobermanku sam smela da pustim sa povodca samo u sumi
lessa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 (edited) bigla trazi moja sestrabaseti su mi na kvadratbio jedan Noris na Tasmajdanu. tj. mislim da ga ima i dalje ali vise nije onako mali i trapav. i ne saplice se o sopstvene usi.a i mene nema vise na Tasu jer nema ni Vilija :( trenutno se zadovoljavam druzenjem sa komsijskim (ima jedna Luna u obliznjem dvoristu sa najduzim trepavicama na svetu) i napustenim psima.stan mi mali + nije moj, a i mene nema ceo dan po kuci i to se nece uskoro promenitiali fala na ponudi da, da ne bude troll: Vili je reagovao na "napolje" i na uzimanje kaisa - odmah se stvori u predsobljui na cangrtanje serpi i njegove cinije, eve ga u kuFinjii reagovao je na "vrapci" (sinonim za sve ptice), pa samim tim i na "danci" (bili nam jednom neki danci u gostima)i razlikovao je "Vili" od "Vilijame", kada bismo izgovorili ovo drugo, shvatao je da je nesto ozbiljno zajebaoedit: zamenice itsl. Edited May 17, 2008 by lessa
Amos Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 ali bih ja ,poznavajuci biglove,malo porazmislila da li je to pravi pas.Em su jako nestashni,em ih ne mozesh naucish nicemu,nikada ne mozesh da pustishda se kao nesto slobodno setaju ( odu u neku pm ,traze divljac ,sta li, onda ih njihovicele noci traze po nekim shumama, i to tako uvek iznova). Opasno je kada ziveu gradu gde ima saobracaja.Bez želje da navijam za bigla umesto baseta, samo da se nadovežem da ne mora uopšte tako da bude. Jesu nestašni i blentavi, u isto vreme i prilično svoji, ali vrlo mogu da nauče gde, šta i kako na temu snalaženja u prostoru i orijentacije. Vrlo je moguće naučiti ih svemu.Već 10 godina šetamo našeg bigla bez kaiša. Zna da se zaustavi i sedne na "ulica", da hoda pored noge ako je gužva i sve u svemu ne postoji ni teoretska šansa da se izgubi. Isto je i sa njegovim trogodišnjim sinom, koji je kod moje sestre i ima mirniju narav. Neopisivo je uživanje gledati ih kako celo leto provode i uživaju u vikendici daleko od grada. Lutaju, istražuju i skitaju bez problema. Prve godine su se upravo dešavala ta traženja po šumama, bili zabrinuti kada se matori nije pojavljivao, jednu noć, pa po par dana, tumarali po brdima brda, ali svaki put se nepogrešivo vraćao. Dizala se Tomsojerovska kuka i motika na njega, a on se samo izvali na tremu i složi facu "Koj' vam je? Leto, zezanje, kučke, kokošinjci, iskulirajte." Kasnije su ta lutanja postala rutina, a mi smo skontali da zna čovek šumadiju bolje od google-earth satelita. I da, kakav otac takav sin. Tako da, to je sve relativno, zavisi kako i koliko radiš sa psom, koliko mu pružaš pažnje i ljubavi, a i kakav karakter ima. Iz mog iskustva, mnogo veći problem biglovi imaju sa hranom (gojaznošću), ušima i zadnjim nogama. Ali neće se izgubiti, može samo da pobegne od vas. :)
Teja Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Nase luce, Leo, se uvek slobodno seta. Nogu pred nogu. Sa njim je milina setati. Na pesackom prelazu stane (a ja pogledam levo i desno). Dobermanku sam smela da pustim sa povodca samo u sumi Jeli bre, i ti si ponosna vlasnica bigla? Ma znala sam ja da ne treba da pishem to sto pishem Shalim se, razumela si pravilno sta htedoh reci. Osim toga i ja sam misljenjaako se dovoljno dugo bavish vaspitanjem i ti manje poslushni mogu osnovne stvari danauce. Dobermanku nisi puscala, pretpostavljam iz drugih razloga. Jel ste primetili koliko su ljudi senzibilni kad im kao kritikujesh psa.Kad kazesh da ima dva kila vishka ,ima te dva sata ubedjuju da to nijetacno.Kad im kazesh da su oni (ljudi ) debeli tu se mnogo uzbudjuju.Dodushe nisam ni ja bolja
cyberwor/L/d Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Jeli bre, i ti si ponosna vlasnica bigla? Ma jok, ja sam ponosna vlasnica Lea a on je mesavina Border Collie/Leonberger.
cyberwor/L/d Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Dobermanku nisi puscala, pretpostavljam iz drugih razloga. Ma dobermanka nije bila nasa ali je provodila puno vremena kod nas. Vec su je "iskvarili" od pocetka pa sam ja radila sa njom sa delimicnim uspehom. Mada, vladalo je sjajno prijateljstvo izmedju nje i Lea. A to je bilo i najvaznije. Ne volim kad su psi usamljeni. Treba da se druze sa drugim psima.
pacey defender Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 (edited) Mojoj špici je nešto izraslo par centimetara iznad oka; nije nikakav krpelj, niti masno tkivo, deluje kao najobičnija bradavica. Kažu ljudi koji su imali slične situacije sa kucama da to s vremenom prođe, ali bih voleo da znam o čemu se tu zapravo radi? Dakle, manje od centimetra u prečniku, ravnomerno ispupčenje, na vrhu nema nikakvu krastu ili crvenilo, baš naprotiv - obična boja kože, bez dlake naravno. Bila je otsutna par dana, u tom periodu se od minijaturnog, jedva primetnog reljefa na koži, uvećalo. Imaju li vaši psi slična iskustva? Edited May 18, 2008 by pacey defender
lena21 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 krpelj je,sad je krpeljima 'sezona', brzo rastu jer se napiju krvi,to je čest problem u ovom periodu, ovom mom dosadih kad me vidi sa pincetom i alkoholom beži samo tako... :(
pacey defender Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 ma vadio sam joj podosta krpelja, i ručno i pincetom. Nije to, sigurno.
Amos Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Nije nešto mnogo bitno, ali ovaj moj matorac je danas napunio deset godina. Za sada se dobro drži, introvertni depresivac egzibicionista, kao i uvek, se još ne da. :)
Amos Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Naah, ali smo imali usput skromno porodično okupljanje i ručak. :)
korindjar Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 krpelj je,sad je krpeljima 'sezona', brzo rastu jer se napiju krvi,to je čest problem u ovom periodu, ovom mom dosadih kad me vidi sa pincetom i alkoholom beži samo tako... :(Sto ne resis ovo nekom kvalitetnijom ogrlicom? Znam da mi je neko hvalio Bayerove ogrlice jer resavaju ovaj problem.Mojoj špici je nešto izraslo par centimetara iznad oka; nije nikakav krpelj, niti masno tkivo, deluje kao najobičnija bradavica. Kažu ljudi koji su imali slične situacije sa kucama da to s vremenom prođe, ali bih voleo da znam o čemu se tu zapravo radi? Dakle, manje od centimetra u prečniku, ravnomerno ispupčenje, na vrhu nema nikakvu krastu ili crvenilo, baš naprotiv - obična boja kože, bez dlake naravno. Bila je otsutna par dana, u tom periodu se od minijaturnog, jedva primetnog reljefa na koži, uvećalo. Imaju li vaši psi slična iskustva?Mom psu je to nedavno izraslo na sapi. Ne smeta mu, a ni ja ga ne vidim, buduci da ima duzu dlaku na nogama, tako da mi je taj problem u 'no big deal' kategoriji.Nego interesuje me, da li vodite vase pse na ono cedjenje paraplegalnih (ili kako vec) zlezda? Ja sam mog vodio mozda 1put, sada vidim da mu je to malo nabreklo, pa reko da ga malo iscede?
Recommended Posts