Lrd Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Jeste lepotica. :) Pitao sam za anfas jer mi je iz profila delovalo da možda ima tu široku i kratku njušku kao stafrodski bulterijer, ali vidim da nema.
Aće Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Ne slažem se sa garoviksom da to treba da se čeka, te osnovne komande (stani, dođi, fuj, čekaj, ne, mesto) nisu ozbiljan rad i to kuče treba što pre da nauči. Moje je do petog meseca znalo sve te stvari.A pogotovo treba što pre da nauči da ne skače, jer je to realno najveća opasnost od velikih pasa.Dve cake tu postoje. Ako skače na tebe, možeš da ga uhvatiš za šape i stisneš dok ne cvilne i ne siđe. Druga je da ga zgaziš (ne punom težinom) na zadnju šapu kad skače.To sve ako ne zna "ne". Ja sam svoju učio pozitivnim ohrabrenjem. Kada uradi šta treba, "bravo" i zasladica (ili komadić psećeg slatkiša, ili mikro komadići pilećeg parizera, tek da oseti ukus), i to je to. Samo ne treba gubiti živce, pas će pre ili kasnije uraditi šta se od njega traži.I najvažnije, stvarno, stvarno ne treba mnogo vremena za rad sa psom. Pola sata dnevno je maltene i previše za kućne pse, a desetak minuta je sasvim dovoljno. Ako nemaš ni to, pet minuta dnevno (ali stvarno dnevno) radi posao.Bombona. 'Ajde jednu fotku anfas, molim te.mislio sam na rad sa profesionalnim dreserom, koji podrazumeva i boravak psa kod njega i sl. kod kuce se naravno moze i pozeljno je, raditi od pocetka.
L.H.O.O.Q. Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 sada je filbi setao pse po brdu i kuckari tvrde da je u delu parka iznad steve todorovica ka ul. petra martinovica bacen otrov. po opisu lici na onaj brzodelujuci koji se valjda zove kerozan. filbi me je zamolio da i ovde to postujem.ja sam sasrata i sutra nabavljam korpu i za drugog psa.
Aće Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 ja idem u setnju sa hidrogenom u spricu i aktivnim ugljem
Lrd Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 mislio sam na rad sa profesionalnim dreserom, koji podrazumeva i boravak psa kod njega i sl. kod kuce se naravno moze i pozeljno je, raditi od pocetka.Za dresera se slažemo. :)sada je filbi setao pse po brdu i kuckari tvrde da je u delu parka iznad steve todorovica ka ul. petra martinovica bacen otrov. po opisu lici na onaj brzodelujuci koji se valjda zove kerozan. filbi me je zamolio da i ovde to postujem.ja sam sasrata i sutra nabavljam korpu i za drugog psa.Ako je taj kreozan, to je jarko žut otrov i njegova prodaja bi trebalo da je ograničena. Osim za životinje, otrovan je i za ljude i dovoljno je da ga neko udahne da bi se otrovao. Tako da bi trebalo obavestiti policiju, ona može da sazna kome je šta prodato jer moraju da se daju lični podaci kada se kupuuje.
Aće Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 kreozan je zabranjen, i ne moze se naci u slobodnoj prodaji u srbiji, ali moze u bosni npr. to je stariji herbicid pa zivotinje imaju malo vise vremena nego sa novim rodenticidima koji deluju vec za 30ak sekundi. jedan pas koji je umro u ns, prve znake je pokazao vec posle 10 sekundi, a posle par minuta koliko je trebalo do veta, bio je mrtav. inace, u vezi sa pricama porodica-deca-zivotinje, ("setaj dete umesto psa" i odvratnog umobolnog nastupa gomile ljudi na raznim portalima, pa i licno prema vlasnicima zivotinja, od kada je trovanje postalo sistematsko u ns), u ovom trovackom divljanju bez psa je ostala i porodica sa zenom u osmom mesecu trudnoce. za dvoje ljudi pouzdano znam da su ostavili sve obaveze sa strane, i traze trovaca da mu iscupaju grkljan.
Lancia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 "setaj dete umesto psa"bogo moj, sta je ovo, neki plakat?
Aće Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) pa ne, to je recenica koju zene, muskarci, parovi, cesto slusaju u novom sadu dok setaju zivotinje. od sasvim nepoznatih prolaznika, onako usput. sad je jos vise rabe, narocito oni koji podrzavaju trovanje, a realno, ima ih mnogo vise nego sto bi se iko nadao. Edited February 12, 2013 by garoviks
Аврам Гојић Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 iz tog razloga u Srbiji nikada, dok sam ziv, necu imati psa osim ako ne budem ziveo na seoskom imanju, sa puskom pri ruci.
Lancia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 pa ne, to je recenica koju zene, muskarci, parovi, cesto slusaju u novom sadu dok setaju zivotinje. od sasvim nepoznatih prolaznika, onako usput. sad je jos vise rabe, narocito oni koji podrzavaju trovanje, a realno, ima ih mnogo vise nego sto bi se iko nadao.jbt, ja imam problem da razumem ovo, dobacuju ti nepoznati ljudi na ulici "setaj dete umesto psa", i kako se reaguje na ovo?
belch Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) plačnim glasom kažeš - ali ja ne mogu da imam decu :cry:goveda Edited February 12, 2013 by funk soul sister
Lancia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 ma ne to, razmisljam dal bih bio zatecen i koliko neko mora da je lud ili...ma samo lud, da ti se obrati na ulici tim recima.
renne Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 To je postala toliko uobicajena pojava poslednjih godina, da se skoro vise niko i ne osvrce na njuПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Аврам Гојић Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 (edited) jbt, ja imam problem da razumem ovo, dobacuju ti nepoznati ljudi na ulici "setaj dete umesto psa", i kako se reaguje na ovo?"drz ga"izvinjavam se zbog neslane sale, ali ovde su stvari zaista postale zajebane. mrznja prema slabijima poprima zastrasujuce razmere. Edited February 12, 2013 by Marko M. Dabovic
Recommended Posts