Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Uf sto je to bio filic za uzivanje i mastanje! 30 miliona za mesec dana! :D

Posted

prilicno im je efektna ova podna prezentacija projekta.

Posted
bgd-Beograd-na-vodi--vucic1.jpgWhat-is-this-A-Center-For-Ants-Zoolander.gif
E bravo, to nisam mogao da nadjem xD
Posted
Ono sto jeste najopasnije je da se zapocne nesto megalomanski i ne dovrsi se (pukne finansijsko-investitorski bubble pre kraja) pa dobijemo jos jedan Paspaljev (bese) akva park iz Blokova samo sad na enti.
Kako stvari stoje ovaj scenario je najizvesniji. S tim što ne možemo biti sigurni da će stvari pući ali mislim da nikakvoj neizvesnosti nije mesto kod ovakvih akcija.Ono što mene najviše izluđuje je što nije bilo međunarnodnog konkursa (što GUP predviđa) i što niko nije stao imenom ili prezimenom iza ovoga, kao i što se projekta uopšte ne bavi nekim hroničnim pitanjima koja se postavljaju u vezi sa lokacijom.Šta je sa prugom? Ako se ostavlja, da li će biti konvertovana u beovoz/bg:voz/s-bahn? Ako se izmešta, da li je to prošlo kroz proceduru? Da li će onda biti obesmišljena petlja u Radničkoj? Koji vid javnog transporta će biti korišćen u Amfiteatru?Ista stvar i sa ovim pešačkim mostom. Hoće li on biti pokretan ili će zatvarati plovni put? Čemu uopšte taj most ukoliko je sa druge strane zelena površina i naselje sa kućama. Mislim, razumem ja da će ovo da se gradi zgradu po zgradu ali čemu onda ovako precizan master plan?To sve pod uslovom da postoji ekonomija koja ovo može da održava.
Posted

Za razliku od svih drugih megalomanskih projekata, uopšte nije teško raskloniti deo starih vagona i šina i početi gradnju nekog objekta što bi u javnosti bilo percipirano kao "evo gradi se napokon!" i što bi bilo dovoljlno za političko spinovanje. Šta bi bio taj objekat i kako bi odredio budućnost kvarta je ono što brine.

Posted

ja NE očekujem da će oko ovog "projekta" da se pobuni urbanistička i arhitektonska struka. naravno, NEĆE ni zdrava ekonomska pamet. svi će da se klanjaju mudrom PPV.kada se samo setim kako se sralo na temu adskog mosta. a on je gotov, petlje su gotove, saobraćaj radi kako valja.