Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Nemaju dozvolu. Evo sad sam pogledala na CEOP (el.portal izdavanja građevinskih dozvola), poslednje što stoji je da su predali idejno rešenje i traže uslove komunalnih kuća za projektovanje, i to su predali 12.11. Tu se dobijaju uslovi vodovoda, kanalizacije, toplana, elektrodistribucije, zelenila, g.čistoće (koliko čega, gde smeju da se prikače na struju, vodu, s kojim kapacitetom, kakvu trafostanicu da naprave i kog kapaciteta itd. itd)

Ovaj postupak traje minimum 14 dana (Ako imaš jake veze i niko nema baš nikakve primedbe na idejno rešenje, što je retko).

Onda tek smeš da predaš Projekat za građevinsku dozvolu (PGD), na osnovu koga se dobija građevinska dozvola i u čijem sklopu bude i projekat rušenja postojećih objekata na parceli.

Rade potpuno nelegalno. 

• Hvala 5
Posted (edited)

Kažu da je za ovako veće projekte potrebna pored građevinske dozvole čak i posebna dozvola za rušenje, na osnovu posebnog projekta rušenja. Nemaju ništa.

Što znači da nemaju predstavu da li tamo ima azbesta, niti je iko od nadležnih to proverio.

Šta da vam kažem, zatvarajte prozore.

Edited by bejzbolka
Posted
41 minutes ago, bejzbolka said:

Imate temu o Hotelu Jugoslavija na beobuild forumu (forum o građevinarstvu i arhitekturi) mrzi me da prenosim sad sve odande ovde. Izgleda da ovi nemaju ni građevinsku dozvolu, ni dozvolu za rušenje. Rade na divljaka.

Jel moze da podnese tuzba, ili da se posalje inspecija, nekako da se zaustavi rusenje?

Posted

Projekat rušenja jeste poseban projekat, potpisuje ga inženjer sa licencom takođe.

Po novom propisu moraš da uradiš i Plan upravljanja otpadom, gde se popisuje kog materijala ima i kolikoj količini, šta recikliraš, a šta bacaš od šuta i na koju deponiju.

Iz kratkog iskustva (ovo malo što smo primenjivali na poslu), propis je prepisan iz neke uređene zemlje, videćemo se da li će čemu služiti u praksi ili će se radi reda prilagati kao šablonski element za još jedan pečat više.

• Hvala 3
Posted
3 minutes ago, Choda said:

Jel moze da podnese tuzba, ili da se posalje inspecija, nekako da se zaustavi rusenje?

Može da se prijavi građevinskoj inspekciji, nemam pojma opštinskoj, gradskoj:

"Na parceli k.p. 2442/1 k.o.Zemun trenutno se izvode takvi i takvi radovi.

Na osnovu uvida u javni portal CEOP, za parcelu nije izdata nijedna dozvola za izvođenje radova."

Tako nekako. Ne znam, ne verujem da niko nije do sada toliko uradio? Skupljali se ljudi protestovali tamo ispred hotela, sigurno su napisali makar ovoliko.

• Hvala 1
Posted
7 minutes ago, Choda said:

Može prijava građevinskoj inspekciji. Oni bi trebalo da su sami izašli. Ja da krenem da rušim neku šupu odmah bi mi zabranili radove i još bi me policija privela.

Ovi ruše jedan od najvećih objekata u gradu bez ikakve dozvole.

Posted

Imam iskustva sa prijavama raznim inspekcijama pa i građevinskoj. Njih ima tragično malo, na pola prijava čak ni ne izlaze.

Jedino kako vidim, prijava pa onda "medijski pritisak" i to i na Grad i na Milenijum tim. Oni su već izdali "saopštenje" gde nazivaju navode "zlonamernim i sa ciljem da se nanese šteta reputaciji firme".

Ako je ovo tačno da nemaju "papire" treba "igrati na blef".

Posted

Postoji web stranica:

inspektor.gov.rs/submission

Gde može da se bilo kojoj inspekciji prijavi bilo koja oblast.

@Frank Pembleton da li si koristio ovaj formular?

Ako imate vremena popunite.

Katastarska parcela je 2442/1 k.opština je Zemun/Zemun

Adresu hotela izguglajte, nije neophodna, broj parcele je pravi.

U padajućem meniju izaberite Građevinska inspekcija (možda i životne sredine?, pa dve prijave)

Sa neta skinite koju sliku onog bagera kako ruši, ima ih onoliko ili slikajte ako živite blizu pa dodajte uz prijavu.

• Hvala 1