Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

to, da nisu nadleži su i meni odgovorili kada sam im pisao za ovo kod mene. da je lokalna samouprava nadležna za evidentiranje i saniranje deponija na njihovoj teritoriji.

OK, ćićićićić i njegov zamenik pretpostavljeni sa govna po kojima treba, da prostite, gaziti. dovoljno za bg izbore.

Posted

Inspekcija za SVE u zemlji je na nivou ministarstava tako da - teško da nisu uopšte nadležni…

Drugo - za sanacije MZZS izdaje papire, to znam jer sam kopala po njihovim zakonima i pravilnicima pokušavajući da vidim da li je napravljeno neusaglašen zakonski akt u mojoj oblasti, a zbog nekog projekta kojim sam rukovodila. Čak sam išla i na sastanak sa njima, i nisam stekla utisak da su neprofesionalni ili neznalice ti ljudi sa kojima sam razgovarala.

Inače - zamešateljstvo zvano “nismo vam mi izdali dozvole/licence/ovlašćenja ergo - ne kontrolišemo vas” je jedna poganija za koju bih, da proste pravnici, gonila krivično.

Šta to znači - da je DOZVOLJENO da imaš nesanitarnu deponiju koja predstavlja ozbiljan hazard?

Ako je dozvoljeno - onda nešto jebeno nije u redu sa zakonima.

Ako je zabranjeno - onda mora da postoji mehanizam kazne i utvrdjivanja odgovornosti.

• +1 3
Posted

Ali, kako je danas smrdelo u centru grada. Bukvalno kao u lose odrzavanoj stali. Than again, to mu nekako i dodje kao fer procena toga gde zivimo.

• +1 4
Posted

naravno da si u pravu. no, ja imam mejl, odgovor načelnika sektora za ekologiju u nadležnom ministarstvu

Spoiler

Захваљујемо на достављеној информацији и обавештавамо вас да је управљање комуналним отпадом, према Закону о управљању отпадом ("Сл. гласник РС", бр.  36/09,  88/10, 14/16 и 95/18 – др. закон), надлежност  Јединице локалне самоуправе (у даљем тексту ЈЛС), на којој се налазе дивље депоније. На основу члана 43. Закона о управљању отпадом, ЈЛС дужна је да: изврши евиденцију постојећих несанитарних депонија-сметлишта, уради Пројекте санације и обезбеди њихову санацију, као и да изврши евиденцију дивљих депонија на својој територији и обезбеди њихово уклањање.

Питања у вези обављања комуналних услуга, дефинисана су Законом о комуналним делатностима ("Сл. гласник РС", бр. 88/2011, 104/2016 и 95/2018) који је донело Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Овим законом уређују се општи услови и начин обављања комуналних делатности. Kомунална делатност у смислу управљања комуналним отпадом, према члану 2. ставу 4. и члану 3. ставу 4. овог закона, јесте пружање комуналних услуга од значаја за остварење животних потреба физичких и правних лица, на територији опшине/града, за шта је одговорна Јединица локалне самоуправе.  ЈЛС је дужна да створи услове и обезбеди одговарајући квалитет, обим, доступност и континуитет комуналних услуга. У том смислу,  ЈЛС поверава послове обављања комуналних делатности јавном предузећу (ЈKП), односно привредном друштву, предузетнику или другом привредном субјеку и у обавези је да врши инспекцијски надзор над њиховим обављањем, преко општинских, односно градских комуналних инспектора. Надзор над извршавањем одредби овог закона и републичких прописа донетих на основу овог закона, у складу са Чланом 32. став 1., врши Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, преко републичких комуналних инспектора.

prebacianje loptice.

• Hvala 1
Posted

Kako smrdi na zapaljene gume, a gust oblak je oko naselja Stepa S. Ovo neće na dobro da izađe. Sad svi užurbano zatvaramo prozore.

• Hvala 1
Posted

Jep. Stigo dioksin i u naše selo :yucky:

viber-image-2021-08-11-00-31-40-362.jpg

• Hvala 1
Posted

U Jerkoviću ne može da se diše. 

Pomislila sam da zgrada gori ali ceo kraj je u dimu

• Hvala 1
Posted

Uskoro se neće ništa videti od dima.

• Haha 3