Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Tihajeza said:

Urbanistički plan je nezavisan od vlasništva nad zemljištem. Plan propisuje dozvoljene namene i urbanističke parametre (spratnost, zauzetost, itd.), a ti Mitiću, Pero, Žiko, gradi tako ili nema građevinske dozvole.

Na stranu naoštrenost na Vesića, trenutni investitorski urbanizam, ali ovaj blok (u kome je Mitićeva rupa) je oduvek, prošlih 100 godina, u svim planovima bio planiran za zatvaranje, tj. izgradnju celim obodom. Ovaj trenutni, nazovi park je jedno privremeno rešenje dok se zemljište ne privede nameni. Niz poleđina zgrada u Kralja Milutina prosto vapi da se zatvori i sakrije, a "park" na mestu Mitićeve rupe je onako baš jadnjikav, zbog površine, premale za park, a i zbog položaja, stišnjen između prometne ulice i već pomenutih dvorišnih fasada raspalih zgrada.

Ma znam, ali me bes obuzme zbog sve njihove pljačke. Ja sam išla tuda u školu kada je rupa bila rupa, a na kiosku ispred ograde se okupljali pijanci da cevče unučiće od ranog jutra.

• +1 1
Posted
Just now, Arkadija said:

Ma znam, ali me bes obuzme zbog sve njihove pljačke. Ja sam išla tuda u školu kada je rupa bila rupa, a na kiosku ispred ograde se okupljali pijanci da cevče unučiće od ranog jutra.

To je samo žal za mlados'.

Rupa je trebala da bude soliter još 30-tih i od tada je predviđena za full izgradnju po svim planovima.

Vrv su se originalni vlasnici, investitor sa lovom i gradska vlast napokon dogovorili kako da je unovče i svi budu sretni.

• +1 1
Posted
17 minutes ago, Tihajeza said:

Urbanistički plan je nezavisan od vlasništva nad zemljištem. Plan propisuje dozvoljene namene i urbanističke parametre (spratnost, zauzetost, itd.), a ti Mitiću, Pero, Žiko, gradi tako ili nema građevinske dozvole.

Na stranu naoštrenost na Vesića, trenutni investitorski urbanizam, ali ovaj blok (u kome je Mitićeva rupa) je oduvek, prošlih 100 godina, u svim planovima bio planiran za zatvaranje, tj. izgradnju celim obodom. Ovaj trenutni, nazovi park je jedno privremeno rešenje dok se zemljište ne privede nameni. Niz poleđina zgrada u Kralja Milutina prosto vapi da se zatvori i sakrije, a "park" na mestu Mitićeve rupe je onako baš jadnjikav, zbog površine, premale za park, a i zbog položaja, stišnjen između prometne ulice i već pomenutih dvorišnih fasada raspalih zgrada.

Jeste tu odavno planirano da bude nesto izgradjeno, i da je i posle 2000. ostalo neka neuredjena parcela, pa da covek kaze da se nista ne gubi. Ovako, onog trenutka kad su bg vlasti uredile taj prostor kao park i decije igraliste, nedopustivo je da se uklanja zarad nekih starih planova. Park nije velik, ali ima svoju svrhu tu. I stare fasade se uvek mogu srediti, tako da ni to ne moze da bude argument.

• +1 6
Posted

A dobro majkovicu, nije Cara Dusana, ocete li zavrsiti uskoro? [emoji849]

• Hvala 1
Posted
19 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Jeste tu odavno planirano da bude nesto izgradjeno, i da je i posle 2000. ostalo neka neuredjena parcela, pa da covek kaze da se nista ne gubi. Ovako, onog trenutka kad su bg vlasti uredile taj prostor kao park i decije igraliste, nedopustivo je da se uklanja zarad nekih starih planova. Park nije velik, ali ima svoju svrhu tu. I stare fasade se uvek mogu srediti, tako da ni to ne moze da bude argument.

Stambeno-poslovnim kompleksom se stvara kanjon i guši ono malo nezauzetog prostora. Okej, nisu se prvi setili, ali očigledno moramo da se borimo za svako drvo i svaki neozidani kvadrat.

• +1 1
Posted

a shta je opet problem sa skadalijom, osim nekog novog kamenja, koje opet mora da se proda :unsure:

Posted

Raskopano odavnooo, jer se raspalo sve, plus sto nije bilo dovrseno (ako je zbog toga).
A evo kako "rade"

Samo da mi je znati koliko su prodali i maznuli za original onu kaldrmu
Posted

Jbt ovako nije bilo posle bombardovanja 41 ili 44

Posted
17 hours ago, MocaVukotic said:

Jbt ovako nije bilo posle bombardovanja 41 ili 44

:lolol:

termiti su to. teške stetočine.

Posted
On 15.3.2021. at 19:49, Jimmy Kowalski said:

21 hours ago, msv said:

Stambeno-poslovnim kompleksom se stvara kanjon i guši ono malo nezauzetog prostora. Okej, nisu se prvi setili, ali očigledno moramo da se borimo za svako drvo i svaki neozidani kvadrat.

Taj park, sa zgradom do njega (ugao K. Milana i K. Milutina) je ubedljivo najlepša stvar na celom trgu.

• +1 2
Posted

I tako... dok se kod nas ulice renoviraju mesecima, a bogami i godina-ma, pa i vise puta za neko kratko vreme, tamo negde...

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 15.3.2021. at 19:18, Tihajeza said:

Na stranu naoštrenost na Vesića, trenutni investitorski urbanizam, ali ovaj blok (u kome je Mitićeva rupa) je oduvek, prošlih 100 godina, u svim planovima bio planiran za zatvaranje, tj. izgradnju celim obodom.

Zanimljivo je da je tu već bilo zgrada, i to ne tako davno (pre "svega" 50 godina).

Donji deo parka, tamo gde je ranije bio sunčani sat, odgovara mestu čuvene Mitićeve rupe.
Cela gornja polovina parka (ugao Beogradske i Njegoševe) je bila izgrađena, i taj stambeni blok je porušen otprilike 1971. Na njegovom mestu  nije izgrađeno ništa, ledina je poravnata i nasuta i na njoj je godinama bio parking.

• +1 1
Posted

Ne znam da li je bilo

brat Rus bio nam u poseti.....

• Hvala 1
Posted

Auto BVK propao u rupu koja se otvorila u Pohorskoj na okretnici

• +1 1