Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, Frank Pembleton said:

Da ne otvaram i ćorim na telefonu, što se zabriskie javlja, jesu oni investitori?
Inače, meni se sviđaju neki njihovi projekti, ona crna zgrada od cigli...

.... Shiit has hit the fan!

uuu. bash lepa!

Posted

Dakle, srusice Orasac..koga boli Vulin zasto i da li je kriv investitor i fensi arhitektonski biro ili neki imbecili koji su usvojliji Regulacioni plan 2001 godine. Ni jedni ni drugi nece odgovarati za to zlo!

Citat sa citiranog linka.

Netačna je tvrdnja da će rušenje kafane Orašac biti uzrokovano izgradnjom poslovnog objekta na uglu Golsvortijeve i Bulevara kralja Aleksandra.

Ako se rušenje kafane Orašac ikada desi, biće to posledica planom iz 2001. godine definisanog probijanja Trnske ulice, koji će sprovesti Direkcija za izgradnju Grada Beograda ,a ne privatni investitor, za koga je Zabriskie studio izradio projekat sa punom profesionalnom i ljudskom savešću i odgovornošću.

Posted

Zabriski se javlja jer su se osetili prozvanim što zgrada koju projektuju na uglu ima P+9 etaža, a i u istom tekstu pominju rušenje Orašca, gde je to nekako povezano.

Nisu investitori, već samo projektanti jedne zgrade, na jednoj parceli u datom bloku. Kao projektanti, nemaju nikakvog uticaja na urbanističke uslove koje dobijaju (među njima i spratnost).

Druga je priča koliko uticajni investitor može da pogura donošenje urbanističkog plana sa parametrima koji mu odgovaraju.

Posted

meni je ovo bilo osnovno

Urbanistkinja Milja Mladenović u autorskom tekstu za Istinomer, objašnjava da je lokacija na kojoj je u toku rušenje sada omeđena trima ulicama, ali da je prema Regulacionom planu iz 2001. godine predviđeno probijanje Trnske do Bulevara, pa bi tu trebalo da nastane manji blok sa šest većih objekata.

ako je vlasnik kafane rekao da objekat ostaje, dobro je. ovi projektanti su se javili valjda zbog ovog o manjem bloku šest većih objekata.

znači, probijanje trnske je bila ideja "žutih". hmmm

Posted

Rekao je da je za "rušenje" saznao iz teksta na društvenim mrežama, kao i  svi, ali da ga niko nije ni kontaktirao, niti postoji bilo kakvo obaveštenje da postoji namera da se to sprovodi u delo skoro.

Posted

samo da mu se ne desi da ga "obavesti" bager posle ponoći

Posted
Zabriski se javlja jer su se osetili prozvanim što zgrada koju projektuju na uglu ima P+9 etaža, a i u istom tekstu pominju rušenje Orašca, gde je to nekako povezano.
Nisu investitori, već samo projektanti jedne zgrade, na jednoj parceli u datom bloku. Kao projektanti, nemaju nikakvog uticaja na urbanističke uslove koje dobijaju (među njima i spratnost).
Druga je priča koliko uticajni investitor može da pogura donošenje urbanističkog plana sa parametrima koji mu odgovaraju.
Malo mi čudno, ne vidim kako oni utiču na rušenje ili ostanak nekog objekta.
Malo mi je to preterano "skakanje", al ajd.

Posted

Tu su Mercedes zgrade, ali na kraju nije poenta odakle je snimano vec kako zivimo, mi malo nize

Posted (edited)
On 3.2.2021. at 21:05, djordje geprat said:

meni je ovo bilo osnovno

ako je vlasnik kafane rekao da objekat ostaje, dobro je. ovi projektanti su se javili valjda zbog ovog o manjem bloku šest većih objekata.

znači, probijanje trnske je bila ideja "žutih". hmmm

Pa ne bih baš rekla da je to skroz istina, jer koliko se sećam, bila je tokom 90-ih, jedna fantazija o spajanju Bulevara JNA i Bulevara Revolucije, u stilu  "ruši sve pred sobom". Ne bi me čudilo da je ovo iz 2001.godine, samo ublažena varijanta toga.

Naravno, neko će reći da su već spojeni ulicom Knjeginje Zorke, ali ovo je bila neka megalomanija.

Edited by Arkadija
Posted

Jeste istina je, sve nove zgrade u Trnskoj se grade po novoj regulaciji. Inace deo tog plana je bio i presecanje parka kod Vuka, i prebacivanje linija gradskog prevoza na tu ulicu.

Posted
Tu su Mercedes zgrade, ali na kraju nije poenta odakle je snimano vec kako zivimo, mi malo nize

Snimano sa West65 kule.

Posted

trenutak je kada bi grad beograd mogao da razmisli da malo pojacha gradski prevoz. porazboljevace se narod opet :ph34r:

sent from bubamoto

Posted

ako se plaši da će da se razboli u busu neka ide taksijem.

Posted

subota, skanadal. zaboravila sam kad je bilo ovako :ph34r:

sent from bubamoto

Posted

Umetnica Jelena Topić izvela je svoj performans sa tepihom postavljenim danas na Trgu republike zbog čega joj je policija oduzela tepih i napisala joj kaznu od 10.000 dinara zbog, kako kaže, “uzrokovanja nečistoće”. Umetnicu je podržao i poznati beogradski ulični umetnik i arhitekta Andrej Josifovski Pijanista.

– To je moj umetnički rad koji smo već sprovodili u nekim gradovima u Bosni. Sad smo došli u Beograd i održali smo ga na Trgu republike, ispred konja. Rad podrazumeva da stavimo tepih i pozovemo ljude, bilo kroz razgovor, bilo pisanom porukom, da napišu kakvi problemi ih muče, i da ih gurnu ih pod tepih. Došla je potom komunalna milicija, gledali su neko vreme u tepih, mi smo sedeli sa strane, puštali smo da se stvari odvijaju, da ljudi pišu probleme i stavljaju ih pod tepih. U jednom trenutku, komunalna milicija pozvala je “Gradsku čistoću” i njihovi radnici su pokupili tepih, a meni su napisali kaznu za uzrokovanje nečistoće, jer sam, navodno, stavila prljavi tepih na Trg – priča za Nova.rs Jelena Topić, umetnica iz Prijedora.

:ziga: